Începe Festivalul Opera Copiilor!

După o perioadă de absență de doi ani, Festivalul Opera Copiilor revine acasă, la Opera Comică pentru Copii. Cea de-a șasea ediție a acestui eveniment dedicat Zilei Mondiale a Copiilor se desfășoară în perioada 1 – 26 iunie 2022, în fiecare weekend, între orele 10-22. Programul cuprinde numeroase activități pentru întreaga familie, organizate la sediul instituției din Calea Giulești nr. 16, printre care se numără 40 de reprezentații în cele trei săli de spectacole, târg și zone de relaxare, pașaport de vacanță, jocuri și concursuri, dar și ateliere creative. Nelipsite sunt și atracțiile îndrăgite de toți copiii, precum Piscina cu bile, Trambulina OCC, Micul Arcaș, Circuitul OCC, Expressul OCC, Aventura Parc, Escape Room și VR Zone. În plus, pentru a preîntâmpina canicula, începând din această ediție există două atracții noi și răcoroase: Water Target și Water Zone. Vizitatorii cu vârste de minim doi ani au propriile obiective de care se pot bucura în voie, în Grădina OCC: Excavatorul, Motocicleta și Caruselul.

Anul acesta, în mod excepțional, din echipa festivalului face parte și un grup de refugiați din Ucraina, care va interacționa cu vizitatorii în fiecare weekend, la obiectivele din Grădina OCC. Accesul în festival este gratuit, participarea la activități se face pe baza tichetelor cu valoare de 3 RON/bucata, disponibile la Magazinul OCC. Biletele pentru spectacolele incluse în festival se pot achiziționa în rețeaua bilete.ro.

Deschiderea oficială a Festivalului are loc marți, 1 iunie, la ora 10, urmată de o conferință de presă programată începând cu ora 15:30, în Foaierul Operei Comice pentru Copii, și adresată inclusiv Micilor Jurnaliști, care beneficiază de gratuitate la anumite obiective din festival, cu această ocazie. Festivalul Opera Copiilor este deschis publicului  în intervalul orar 10-22, în fiecare sâmbătă și duminică, până pe 26 iunie inclusiv.

,,Sunetul Muzicii”, din nou la Opera Comică pentru Copii

Primul spectacol care se joacă în Festivalul Opera Copiilor este celebrul musical „Sunetul muzicii”, de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Spectacolul, realizat de cunoscutul artist coregraf și regizor Răzvan Mazilu, implică o distribuție de zeci de artiști, cântăreți, actori și dansatori, decoruri impresionante și efecte de lumini pe măsură. Musicalul celor doi apreciați creatori de pe Broadway a avut premiera absolută în anul 1959 și este inspirat de memoriile Mariei von Trapp, conducătoarea grupului Cântăreții Familiei Trapp. „Sunetul muzicii” este una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din toate timpurile, iar montarea de la Opera Comică pentru Copii face ca acest titlu să fie pe placul întregii familii. 

Taberele Urbane revin în curtea Operei Comice pentru Copii

Un alt proiect foarte apreciat de publicul OCC își reia parcursul în această vară. Aflat la a patra ediție, programul „Tabere Urbane de Vară la OCC” se desfășoară începând cu 7 iulie în curtea Operei Comice pentru Copii. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani, care vor să-și petreacă cel puțin câteva zile din vacanță departe de ecrane și în compania unor prieteni noi, în timp ce pregătesc un spectacol în timp record. Fiecare serie de tabără durează 4 zile, cu toate mesele incluse și 3 nopți de cazare la cort. Activitățile puse la dispoziția participanților sunt incluse în preț și cuprind toate atracțiile din Grădina OCC, rezervate în luna iulie exclusiv pentru copiii din tabără. Cele 4 serii disponibile sunt programate astfel: seria I: 7-10 iulie, seria a II-a: 10-13 iulie, seria a III-a: 19-22 iulie, seria a IV-a: 22-25 iulie. Numărul maxim de participanți/serie este 40, fiecare grup beneficiind de supravegherea non-stop a personalului specializat din echipa Operei Comice pentru Copii. Biletele pentru acest program sunt deja disponibile în rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.