Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii (OCC) este un spațiu mai mult decât potrivit pentru un recital fermecător precum ,,Șase mâini și un pian”. Un spațiu învăluit într-un miros elegant, cu draperii roșii, un pian, trei prințese și-un profesor pe cât de pasionat, pe atât de sever, cu un nume cu adevărat sugestiv – Maestrul Pianissimo (Abel-Edison Corban). Dar cel mai important personaj este personajul colectiv, copiii din public, fără de care povestea nu ar fi luat sfârșit, căci, chiar ei au ales deznodământul. Prințesa care cântă cel mai frumos, aceea va deține întreaga împărăție, iar după câteva dezbateri alături de Pianissimo, copiii le-au ales pe toate trei și le-au transformat în regine.

Nu degeaba se spune că pianul este instrumentul muzical desăvârșit, pianul poate călători prin paleta largă a genurilor muzicale, cum ar fi: jazz, pop, muzică clasică, romantică, tango sau muzică de cameră. Pentru a-și arăta talentul, prințesele au fost provocate de Pianissimo să demonstreze că pot aborda orice gen muzical, iar copiii au învățat ce înseamnă măsură, tocata, ritm sau fugă.  Abel-Ediosn Corban, pianistul Operei Comice pentru Copii este fabulos în rolul profesorului Pianissimo și reușește cu succes să implice copiii în povestea sa.

 

Ioana Valentina Cojuharov, Madălina Chiriac și Marta-Claudia Baceanu Tudor sunt cele trei interprete care alcătuiesc Trio Equilibrum, la Opera Comică pentru Copii sunt cele trei prințese care cântă împreună la un singur pian. Un proiect inedit și unic în România, care are succes la OCC, și nu numai. Echilibrul se regăsește în interiorul fiecăreia dintre noi și se răsfrânge asupra muzicii pe care o interpretăm.( Trio Equilibrum). La o simplă privire observi trei personalități diferite, echilibrate, care se completează excepțional, iar echilibrul lor se resimte în produsul artistic pe care îl oferă spectatorilor. Pe lângă piesele redate, în clipele în care sunt conectate la un singur pian reușesc să transmită sentimente, iar acest lucru este cu adevărat prețios, pentru că sentimentul este limbajul sufletului.

Concertul – lecție ,,Șase mâini și un pian” este o gură de aer proaspăt, iar lipsa cuvintelor dă ocazia ca fiecare piesă interpretată de cele trei pianiste să însemne altceva pentru fiecare. Un singur pian poate isca o furtună de sentimente și-un vârtej de emoții…. .

Articol realizat de Andrada Popa