Program
Armonii de Toamnă
Gen: Concert Lectie / Vârsta recomandată: +7 ani / Sala Mozart

Când două instrumente monumentale, cum sunt pianul și violoncelul, se întâlnesc pe aceeași scenă, în debutul stagiunii, e semn că încep… Armoniile de toamnă! Pianista Ioana Lupașcu și violoncelistul Rodin Moldovan – soliști cu o carieră impresionantă – vă invită la un voiaj armonios prin lucrările lui A. Piazzolla, Fr. Chopin, J.S. Bach, S. Prokofiev și… Charlie Chaplin! Presărat cu explicații pe gustul și înțelesul copiilor, acest concert lecție este unic în repertoriul Operei Comice pentru Copii!

 

Ioana Lupașcu

A început studiul pianului la vârsta de 4 ani, cu prof. Mircea Bogatu, urmând apoi cursurile Conservatoarelor din București, Iași și Lausanne, culminând cu studiul alături de marele pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica.  Din 2007 este solistă a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Un an mai târziu, a fost invitată de către Societa dei Concerti să deschidă stagiunea de recitaluri a Conservatorului “G. Verdi” din Milano și în același an și-a lansat primul roman autobiografic, “Prințul Baghetei”. Având preocupări în mai multe domenii ale exprimării, a fost invitată să susțină conferințe pe diverse teme, și a fost, de asemenea, ambasadoare a copiilor supradotați.

Rodin Moldovan

Absolvent al Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” din București, a studiat cu prof. Aurel Niculescu, continuându-și apoi studiile la Accademia Nazionale di Santa Cécilia din Roma, și s-a specializat în 1993 cu Mstislaw Rostropovich. Cariera sa de violoncelist solist a început în Italia, alături de ansambluri renumite, precum Orchestra Sinfonica Siciliana Palermo, Orchestra Sinfonica del Teatro Massimo Palermo și Filarmonica Arturo Toscanini Parma. Actualmente, Rodin Moldovan este violoncelist solist al Orchestrei Simfonice MDR Leipzig (Germania), cea mai veche orchestră radio din lume, fondată în 1923.