Program
Armonii de vară
Gen: Concert Lectie / Vârsta recomandată: +7 ani / Sala Mozart
După succesele precedente de la Opera Comică pentru Copii, cu violoncelistul Rodin Moldovan, dansatorul flamenco Lucas Molina, soprana Raluca Oprea și actrița Daniela Nane, pianista Ioana Maria Lupașcu propune publicului o altă întâlnire fascinantă în Salonul Mozart, de data aceasta cu acordeonistul Fernando Mihalache.
Din repertoriu: Oblivion, Libertango, Soledad, Le Grand Tango

Ioana Lupașcu

A început studiul pianului la vârsta de 4 ani, cu prof. Mircea Bogatu, urmând apoi cursurile Conservatoarelor din București, Iași și Lausanne, culminând cu studiul alături de marele pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica.  Din 2007 este solistă a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Un an mai târziu, a fost invitată de către Societa dei Concerti să deschidă stagiunea de recitaluri a Conservatorului “G. Verdi” din Milano și în același an și-a lansat primul roman autobiografic, “Prințul Baghetei”. Având preocupări în mai multe domenii ale exprimării, a fost invitată să susțină conferințe pe diverse teme, și a fost, de asemenea, ambasadoare a copiilor supradotați.

Fernando Mihalache este unul dintre puţinii acordeonişti români cu o prezenţă constantă pe multe scene din ţară şi străinătate, într-o varietate de genuri artistice, de la spectacole muzicale sau de jazz, la recitaluri camerale. A colaborat cu instituţii de prestigiu ca Teatrul Naţional Bucureşti, Opera Naţională Bucureşti sau Teatrul Naţional de Operetă şi a participat la festivaluri precum „Festivalul Enescu”, Festivalul „Jazz Blues&More”, Festivalul Internaţional de Jazz, „Bucharest Music Film Festival” şi la spectacole prezentate la Sala Radio şi Ateneul Român. În cadrul „M.T. Band” (Germania) Fernando Mihalache se află în postura de instrumentist polivalent: keyboard, acordeon, nai. Unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este „Traffic Strings”, materializat cu un compact disc în 2009. Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu a pus bazele „Accord Vibes”, un proiect de anvergură (acordeon, vibrafon şi contrabas – Michael Acker), unic în România. Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian şi contrabas) cât şi prin repertoriul abordat este “Maxim Quartet”. Doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi cadru didactic asociat al instituţiei, Fernando Mihalache susţine în prezent primul curs de acordeon din istoria universităţii.