DE-A V-AȚI ASCUNSELEA CU TIMPUL DE CALITATE ÎN TABĂRA DE VARĂ OCC

 

 

Știți turnanta care schimbă decorurile, ca un magician? Scena aceea rotativă care ascunde un moment și naște repede o altă secvență? Cam așa e curtea-spectacol a Operei Comice pentru Copii! Aici, totul iese din tipare și conturează lumi care se intersectează, împrietenind prichindei cu fluturi, cu miros de lut și acuarele, cu misterul unei aventuri permanente.

E vacanță!  Vacanța Mare trebuie să înceapă cu o maaare pauză! O pauză de lenevit! Vacanța înseamnă să faci ce vrei sau să nu faci nimic! Orice variantă alegi, nu e dublată de voci care te găsesc în orice cotlon te-ai ascunde, spunându-ți: „Treci la lecții!” „Iar te joci?” „Ți-ai făcut temele?”

Bine, bine, dar cât să nu faci nimic, fără să te plictisești? Că și plictiseala devine dușman al plăcerii de a face ceva! Să înveți fără școală, teme obligatorii, evaluări, meditații?? Și să ai și o experiență extraordinară pe care să o împărtășești celor care au ratat-o? O, da, se poate!

În iunie și iulie, de marți până joi sau de vineri până duminică, taberele de vară ale OCC te primesc Acasă! Acasă la noi și la voi!

Curtea de FOC a OCC și-a rotit decorul și a plantat corturi cu omuleți, între 6 și 12 ani, care sunt stăpâni acum pe tirolienele din Aventura Park. Dacă ar survola zona o dronă, imaginile ar fi fascinante: zeci de pitici aleargă spre grădina cu fluturi și cea în care poți pune flori sau se învârt cu bărcile pneumatice pe râul artificial care înconjoară o bucată din Ținutul Lilliput. Câțiva aleg să participe la o rundă de Water Fight, o ploaie de vară cu pistoale cu apă care mai alungă zăpușeala. Sunt uzi, pictați pe față, obosiți, dar fericiți! Sunt de-ai casei, nu spectatori, nu musafiri, ci locuitori ai acestui tărâm, aflat la hotarul dintre vis și realitate. Am intrat în fugă prin foaier și m-am intersectat cu micuți îmbrăcați de culcare. Alergau cu prosopul și periuța de dinți spre baie, pentru că intraseră-n criză de timp. Începea povestea de seară, la căsuța din copac. Am crezut că e vreo repetiție, dar pijamalele vesele și colorate chiar se grăbeau să nu rateze începutul poveștii.

Trei zile de zburdat prin camere secrete, prin foaier, printre acvarii cu pești exotici și prin experiențele celor mai extraordinari maturi-copii, artiști, comunicatori, coordonatori și voluntari care-ți vor deschide o poftă nebună de-a descoperi. O expediție inedită, concentrată pe jocuri interactive, ateliere de creație, povești și concursuri care aleargă timpul așa repede, că nici nu realizezi c-au trecut 3 zile și două nopți de vis! Ia cu tine un sac de dormit și lasă telefonul în cutia cu maimuțe! Îl poți lua doar jumătate de oră, seara, ca să povestești alor tăi ce aventuri trăiești! Cort, mâncare, distracție, creativitate și provocări găsești aici! Acasă!  

Și când ai să te întrebi dacă totul a fost doar un vis, vei găsi lângă tine un rucsac, un tricou, o insignă, un termos, un jurnal și un zâmbet larg, care îți vor însoți poveștile despre cele 3 zile magice, petrecute la Opera Comică, altfel decât până acum. Pentru că aici se nasc poveștile!

 

Dana Macsim