Fetița cu Chibrituri
Gen: Balet / Vârsta recomandată: +3 ani / Sala Mare

 

Cu toții știm înduioșătoarea poveste a Fetiței cu Chibrituri, tocmai de aceea ne vom bucura să descoperim amprenta pe care regizorul și coregraful baletului, Corina Dumitrescu, a lăsat-o asupra poveștii, preschimbând destinul tragic al protagonistei într-unul care îndeamnă la visare și optimism.

ENG: We all know the endearing story of the little match girl, that’s why we’ll be happy to find the mark that the director and choreographer of the ballet, Corina Dumitrescu, left on the story, changing the tragic destiny of the main character into a fairy tale to remember.

FR: Vous connaissez tous l’histoire touchante de La Fille aux allumettes. C’est pourquoi nous serons heureux de découvrir la marque particuliere de la réalisatrice et chorégraphe du ballet, Corina Dumitrescu. Elle a transformé le destin tragique du protagoniste, dans un rêve, plein d’optimisme.

vârstă recomandată | recommended age: + 3 tip | type: balet contemporan | contemporary ballet adaptare după | inspired by: Hans Christian Andersen

 

 

Premiera la Opera Comica pentru Copii

Corina Dumitrescu, prim-balerina, semneaza coregrafia si regia acestui spectacol de balet, menit sa-i transpuna pe cei mici, prin intermediul muzicii si al pasilor de dans in lumea magica a basmului.

 

 Fetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu ChibrituriFetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu ChibrituriFetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu ChibrituriFetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu ChibrituriFetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri Fetita cu Chibrituri 

Poveste cu happy end

Provocarea lansata de acest titlu (Fetita cu chibrituri) nu a fost crearea de pasi, ci transformarea povestii intr-un spectacol care sa nu ne copleseasca prin tragismul lui. Sper ca publicul va accepta felul in care am schimbat destinul Fetitei cu chibrituri si va inţelege ca sufletul nostru trebuie sa aiba propria flacara care aprinde visele, a declarat Corina Dumitrescu, regizoarea spectacolului.

Muzica si baletul aprind imaginatia

Atmosfera de basm a baletului este intretinuta de coloana sonora, care include nume contemporane sonore  precum Yann Tiersen, Rene Aubry, Jocelyn Pook, Rachel Portman, Mr. Scruff si Sir Anthony Hopkins.
Basmele constituie primul contact al celor mici cu lumea imaginatiei, iar Andersen ne-a daruit o serie de invataminte, prin scrierile sale. Lectia pe care o primim de la Fetita cu chibrituri este aceea ca bucuria poate salaslui in cele mai umile locuri si e in puterea noastra sa o intretinem, chiar si atunci cand se manifesta sub forma unei flacari plapande, a declarat Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.
 

Fetita care ne inflacareaza

O poveste nemuritoare, a unuia dintre cei mai indragiti autori, Hans Christian Andersen, cel care, privind adanc in sufletele copiilor, a gasit comori de care oamenii mari au uitat. Alegand sa scrie povesti pentru copii, se poate sa fi sperat in inima lui, ca cei mari sa le inteleaga de-a binelea si sa redevina copii macar pentru o clipa. O poveste a carei simbolistica imi rasare in minte din minunatul vers al lui Lucian Blaga. Nu stii ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?  
Realizatori: Mihaela Moldoveanu
                 Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros