FILM – Poveste de Craciun
Gen: Alte evenimente / Vârsta recomandată: +3 ani / Sala Mare

Dragilor, Moșul a aflat cât vă plac spectacolele Operei Comice pentru Copii și mai știe că nu toți ați reușit să mai găsiți bilete la spectacolul „Poveste de Crăciun”. A discutat cu spiridușii de la OCC și a decis.

Colindători din toată lumea vă bat la ușă. Primiți cu colindul? OCC marchează finalul anului cu o super-producție de Crăciun, care reunește artiști din toate artele spectacolului și formează o POVESTE DE CRĂCIUN de neuitat. Cadoul nostru de Crăciun va ajunge la copiii de toate vârstele sub formă de film. Datorită acestui specific nou și concepția regizorală s-a amplificat, căci alături de momentele filmate pe scenă, avem secvențe filmate în Muzeul Satului de la Golești, în Târgul de Crăciun al Operei Comice pentru Copii, toate acestea impunând o deschidere specială, efecte speciale, filmări din unghiuri inedite, cu drone etc.

Astfel, am deschis o poartă către Crăciunul de pe multe meridiane. Documentându-ne intens, am deslușit specificul unor obiceiuri de Crăciun din Danemarca, Franța, Germania, Anglia și alte țări. Și după ce Moș Crăciun plutește cu sania sa prin nenumărate locuri de pe glob, desigur, ajunge în România, țara colindelor, având ca escală importantă Opera Comică pentru Copii. Colinda se împletește astfel cu baletul, cu poezia, cu arhitectura decorurilor și culoarea costumelor.