„Jack și Vrejul de Fasole” din nou pe scena OCC

Opera Comică pentru Copii invită întreaga familie să vizioneze spectacol de balet dinamic și plin de pilde, „Jack și Vrejul de Fasole”, programat în acest weekend în Sala Mare a instituției. „Povestea mi-a permis să elimin sau să adaug momente fără însă să-i distrug firul epic: Jack se urcă o singură dată pe vrej, unde nu are nevoie de ajutorul Uriașei, ci, din contră, își asumă rolul de apărător și conducător într-o luptă „pe viață și pe moarte” cu o armată de păstăi. (…) Jack crește odată cu povestea noastră: din micul ghiduș aflat la sfârșitul copilăriei, pe măsură ce înaintează pe drumul său și întâlnește binele, răul, minciuna și prietenia, se transformă într-un tânăr care refuză să se lase manipulat și acționează ghidat numai de principiile sale.”, a declarat Corina Dumitrescu, realizatoarea spectacolului. Publicul se poate delecta cu acest balet contemporan în zilele de 30 (ora 17) și 31 octombrie (ora 11).

 

Reprezentații suplimentare la Noaptea Vrăjitoarelor

După epuizarea biletelor la Noaptea Vrăjitoarelor puse la vânzare pentru zilele de 29 și 30 octombrie, Opera Comică pentru Copii a suplimentat numărul reprezentațiilor, astfel încât publicul să se poată bucura și pe 31 octombrie de unul dintre cele mai așteptate evenimente din an. Ideea de a aduce personajele negative mai aproape de public prinde și în acest an contur sub forma unui tur interactiv, organizat din sfert în sfert de oră pentru cei mai curioși și curajoși spectatori. Periplul prin clădirea Operei Comice pentru Copii este presărat cu momente artistice, întâlniri neașteptate și povești strașnice împărtășite de ghidul turului, spre satisfacția și amuzamentul publicului de toate vârstele.

Preţul unui bilet este de 20 de lei, iar biletele sunt disponibile pe platforma bilete.ro. Conform dispozițiilor legale în vigoare, Opera Comică pentru Copii continuă activitatea cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, dacă toți participanții peste 12 ani sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. De asemenea, este obligatorie purtarea măștii de protecție. Copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani sunt exceptați de la îndeplinirea condițiilor de mai sus pentru participarea la activitățile menționate.

 

E ora de păpuși  în Salonul Mozart

Sfârșitul acestei luni înseamnă și reîntâlnirea cu unul dintre cei mai sensibili artiști independenți pe care i-ați văzut până acum la Opera Comică pentru Copii. Ana Crăciun Lambru, care semnează regia spectacolelor Onix și Barton și Erus și Valea Iubirii, în repertoriul OCC, ne amintește sâmbătă și duminică dimineață, de la 10, că e momentul să ne jucăm. E Ora de Păpuși!” este un spectacol interactiv pentru toate vârstele. Copiii, părinții, chiar și bunicii devin artiști: dansează alături de marionetele Storki și Noki, îl antrenează și apoi stau cu sufletul la gură pentru Viermișorul Acrobat, Tigruț, o poartă pe Micuța Inventatoare Bo Piper către nori. Fiecare poveste este plină de umor, dar și de învățăminte despre prietenie, empatie, grija pentru animale, curiozitate și împlinirea viselor cu orice preț.

 

Magazinul OCC și atelierele creative în Sala UnderGrant

Sâmbăta, între orele 10-13 și 16-19, și duminica, între orele 10-14, Magazinul OCC îi aşteaptă pe cei mici cu ateliere, cărţi şi multe jocuri. Atelierele sunt unele dintre cele mai căutate activităţi de la Magazinul OCC, care ne-a obişnuit deja cu o mulţime de surprize. Weekendul acesta familiile sunt aşteptate cu ateliere de sculptat dovleci, de făcut poțiuni magice, marionete, lucru manual, pictură și alte activități creative. În plus, zeci de cărţi pentru toate vârstele şi o sumedenie de jocuri sunt pregătite pentru a satisface toate gusturile.

 

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a primit anul acesta Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau telefon la 0745 45 56 45.