Ofertă 1+1 la biletele pentru baletul „Pinocchio”

Opera Comică pentru Copii invită întreaga familie să se bucure de oferta 1+1 la baletul „Pinocchio”, programat în acest weekend în Sala Mare a instituției. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro, iar reducerea se efectuează automat, la rezervarea online. 

Un balet fermecător, semnat de coregraful Mihai Babușka, „Pinocchio” ne vorbește tuturor despre legătura magică dintre părinte și copil, despre adevărul care învinge. Pe cât ar fi de poznaș și mincinos, pe atât de drag ne este băiețelul căruia i se lungește nasul la fiecare minciună spusă. În spectacolul de la OCC, păpușa de lemn cioplită de meșterul Geppetto prinde viață și, cu talent, ne povestește în pași de dans toate ghidușiile și aventurile prin care trece. 

Publicul poate viziona acest spectacol de balet contemporan în zilele de 21 august (ora 17) și 22 august (ora 11), oferta 1+1 fiind disponibilă și la casa de bilete a instituției, deschisă cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

 

„Viața lui Mozart”, povestită simfonic

Chiar și acum, la peste două secole de la naștere, Wolfgang Amadeus Mozart continuă să ne inspire prin geniul său. La 3 ani, acesta cânta la pian, la 5 începuse deja să compună, la 8 ani scria prima lucrare muzicală, care se află încă în repertoriul public, iar la 12 ani, prima operă! Povestea simfonică inspirată din viața sa și intitulată „Viața lui Mozart” conține secvențe muzicale îndrăgite semnate de marele compozitor, explicate pe înțelesul copiilor și prezentate într-un mod inedit. Concertul are loc pe 21 și 22 august, în aer liber, de la ora 10:00, pe scena de la Căsuța din Copac, fiind susținut de instrumentiști din Orchestra OCC, sub bagheta dirijorului Gheorghe Iliuță.

 

Ateliere și atracții în Grădina OCC

Weekend-ul acesta este dedicat artelor performative, pe scena de la Căsuța din Copac, astfel: sâmbătă, 21 august, de la 11 și de la 12, se desfășoară Atelierul de Jocuri muzicale, cu Angelica Baciu, iar de la 18 și de la 19 are loc Atelierul de Jocuri și actorie, cu Otilia Panainte; duminică, 22 august, de la 11 și 12, publicul este așteptat la Laboratorul de Păpuși, cu Diana Dănilă. Participarea este gratuită.

Grădina OCC, amenajată la sediul instituției, este deschisă cu activități în aer liber vineri (orele 16–21), sâmbătă (orele 10–14 și 16–21) și duminică (orele 10-12). Atracțiile de care se pot bucura copiii sunt Aventura Parc, Grădina cu Fluturi Vii, Carnivorium, Oxigenium, Circuitul de mașinuțe, Labirintul, Tirul cu arcul, Copacul păsărilor și Râul cu bărcuțe, plus Piscina cu bile din Sala UnderGrant. 

De asemenea, în Grădina OCC se desfășoară ateliere originale de creație, iar Magazinul OCC este deschis atât la sediu, cât și online, pe site-ul magazinulocc.ro. 

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a primit anul acesta Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau telefon la 0745 45 56 45.