Program
Povestea sunetului
Gen: Concert Lectie / Vârsta recomandată: +3 ani / Sala UnderGrant

Povestea sunetului

 

Stim cu totii ca atunci cand suntem mici, chiar si inainte de a ne naste, receptam muzica, ne atrage si suntem curiosi sa descoperim sunetele, vibratia si cum se pot combina ele in asa fel incat sa ne dea o stare placuta.

Copiii sunt mult mai receptivi si deschisi la tot ceea ce inseamna nou, necunoscut, gata sa fie explorat si ce mod mai minunat de a invata poate exista decat acela de a invata prin arta, sub mai multe forme, sunet, imagine, miscare, toate acestea impreuna.

Imbracam totul intr-o poveste iar ei sunt primii care vor fi fascinati sa afle cum apar sunetele, cum se produc, ce sunt instrumentele muzicale si cum se combina intre ele. Fiecare are rolul sau asa cum este un rol in fiecare poveste si cel mai important descopera ca atunci cand cantam impreuna si facem echipa se pot naste idei si lucruri frumoase.

Bufni este un personaj fantastic, special, oarecum pe dumul initierii in cunoasterea muzicii, care ii indeamna pe copii sa descopere si sa incerce sa cante la un instrument muzical. Daca o bufnita poate invata sa cante la saxofon sigur putem si noi. Vointa si perseverenta sunt atuurile ei si bineinteles umorul care isi face simtita prezenta la fiecare scena. Bufni relationeaza cu muzicienii, incearca sa afle cat mai multe informatii si sa le aplice atunci pe loc, pentru a fi acceptata isi arata calitatile, danseaza, incearca sa cante cu ei, joaca teatru si face acrobatii pentru a le atrage atentia. Prezenta diferitelor tipuri de instrumente, de suflat, instrumente cu corzi, instrumente de percutie, alegerea unor piese cunoscute de copii si prelucrarea lor intr-o maniera interesenta, inserarea temelor de jazz  si mai ales latura improvizatorica a spectacolului il fac sa fie atractiv si pentru copii si pentru cei mari, stimulandu-le imaginatia si totodata perceptia despre muzica, le cultiva gustul pentru calitate si ii le da o stare de buna dispozitie.

 

Scenariu si concept: Catalin Milea si Liana Stefan