Regulament Vacanță activă în București

CUVÂNT INTRODUCTIV

Ne dorim ca toți cei implicați să înțeleagă atât beneficiile, cât și responsabilitățile ce vin odată cu participarea într-un asemenea proiect, așa că am detaliat câteva dintre elementele de bază aici. Vă rugăm să citiți și să explicați copilului dvs. prezentul regulament, pentru ca toți participanții să se bucure în egală măsură de experiența Vacanței Active în București. Vă rugăm să prezentați acest regulament, completat și semnat, în prima zi a Vacanței Active în București, respectiv 12 aprilie 2021.

Vacanța Activă în București include activități construite pe grupe de vârstă și adaptate etapelor de dezvoltare socială, psihologică, emoțională și cognitivă ale participanților. Participarea are o serie de beneficii pentru copii, sprijinindu-i să-și însușească noi modalități de exprimare și dezvoltare artistică.

Cursurile din cadrul Vacanței Active în București contribuie la:

 • Autocunoașterea și deprinderea unor abilități de exprimare constructivă a emoțiilor;
 • Dezvoltarea emoțională, socială, creșterea nivelului de empatie și a capacității de gestionare a emoțiilor;
 • Dezvoltarea încrederii în capacitățile proprii și a stimei de sine;
 • Dezvoltarea cooperării și abilităților de socializare;
 • Stimularea activității cerebrale, a coerenței în gândire și a memoriei;
 • Stimularea creativității, a curiozității și a exprimării personale;
 • Dezvoltarea disciplinei, a răbdării și a responsabilității;
 • Dezvoltarea puterii de concentrare;
 • Dezvoltarea coordonării corporale a copilului;
 • Accesul la informații de prim rang din partea celor mai buni traineri care sunt ei înșiși profesioniști consacrați în domeniile lor (muzicieni, dirijori, actori, dansatori, formatori);
 • Dezvoltarea auzului muzical și a ascultării pentru extragerea informației dintr-un mesaj;
 • Dezvoltarea capacității de a face alegeri autonome, susținute și validate într-un mediu securizant;
 • Dezvoltarea sentimentelor de competență personală, de bucurie și satisfacție pentru realizări ale copilului.

Ca la orice activitate de grup, fiecare participant are responsabilități. Vă rugăm să citiți cu atenție prezentul regulament pentru a fi siguri că atât dumneavoastră, cât și copilul dumneavoastră puteți onora angajamentul de a fi parte din acest proiect.

Dacă aveți întrebări sau îngrijorări oricând pe parcursul desfășurării acestui proces, vă rugăm să nu ezitați să discutați cu persoanele desemnate de către organizatori și vă vom ajuta cu plăcere.

 

REGULI GENERALE

Opțiunea pentru frecventarea activităților Vacanței Active în București înseamnă implicit adoptarea unui comportament civilizat în cadrul acestora.

Prin sintagma „comportament civilizat”, participantul la aceste activități (părintele/tutorele este rugat să îi explice copilului obligativitatea respectării acestor reguli) înțelege:

 • Să poarte mască de protecție, acoperind nasul și gura, pe toată durata programului;
 • Să respecte indicațiile personalului, coordonatorilor de grupă și trainerilor;
 • Să-i trateze cu respect pe ceilalți, cum i-ar plăcea să și fie tratat;
 • Să respecte componența grupei din care face parte și să nu încerce să participe la activitățile altei grupe;
 • Să nu folosească cuvinte jignitoare care ridiculizează sau supără pe cineva și să evite orice formă de violență sau agresivitate, atât verbală, cât și fizică;
 • Să respecte regulile de bună desfășurare care îi vor fi aduse la cunoștință la începutul activității;
 • Să își împărtășească ideile și să pună întrebări trainerilor ori de câte ori nu înțelege ceva;
 • Să respecte lucrurile și intimitatea celorlalți;
 • Să păstreze curățenia în toate spațiile pe care le folosește;
 • Să țină minte că:
 • Orarul stabilit al grupei este obligatoriu și trebuie respectat de toți membrii acesteia. NU SE ADMITE participarea parțială sau la alegere la activități;
 • Stabilirea locației și a seriei se va face ținând cont de opțiunile părinților, existând posibilitatea unor modificări din motive organizatorice;
 • Grupele se stabilesc în funcție de locație, grupă de vârstă și în ordinea înscrierii participanților;
 • Locația, grupele și seria din care face parte un participant sunt definitive și nu se acceptă schimbări în funcție de preferințe;
 • Copiii nu au voie să părăsească incinta Vacanței Active în București sau activitatea la care iau parte neînsoțiți de către un adult (părinte/trainer/coordonator grupă);
 • Orice participant care produce daune voluntare sau involuntare la locul de desfășurare a activității va plăti contravaloarea acestora la cuantumul stabilit de către organizatorii acesteia.

 

PRECIZǍRI

 1. Programul Vacanță Activă în București 2021 este gratuit și susținut de Primăria Capitalei.
 2. Se vor respecta cu strictețe toate măsurile de siguranță împotriva Covid-19.
 3. Sunt eligibili pentru înscriere copiii bucureșteni cu ambii părinți la serviciu, precum și copiii din familii monoparentale ai căror părinți sunt la serviciu în această perioadă (deci nu cei aflați în telemuncă). De asemenea, cel puțin unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul în București.
 4. Se admit înscrieri doar pentru copiii care au împlinit 4 ani.
 5. Programul începe la ora 08:00, respectiv ora 13:00 pentru seria a doua, de luni până vineri. Părintele/tutorele/persoana desemnată este rugat/ă să vină cu copilul în intervalul 7:30-07:50, respectiv 12:30 – 12:50, la sediul proiectului, astfel încât activitatea să înceapă la ora stabilită.
 6. Accesul în locațiile Vacanței Active în București se face numai după triajul epidemiologic. De asemenea, primul triaj epidemiologic este în responsabilitatea părintelui, acasă. Vă rugăm să vă asigurați, în fiecare zi, că minorul nu prezintă simptomele specifice Covid – 19! Prin înscrierea la programul „Vacanță Activă în București”, părintele/tutorele legal își dă acordul pentru ca personalul medical să apeleze serviciul 112 în cazul în care situația o cere.
 7. După terminarea activităților, ora 12:00 – seria 1, ora 17:00 – seria 2, toți copiii pot fi preluați de către părinte/tutore/persoană desemnată în intervalul 12:00 – 12:20, respectiv 17:00 – 17:20.
 8. Un copil poate fi înscris într-o singură grupă/serie din programul Vacanță Activă în București.
 9. În situația în care părinții doresc să ia copilul la o oră diferită de cea la care se finalizează programul școlii, sunt obligați să informeze coordonatorul grupei la începutul zilei, pentru buna desfășurare a activităților. Este interzisă luarea copilului în timpul programului fără anunțarea coordonatorului.
 10. Părinților le este interzis atât accesul în spațiul proiectului Vacanță Activă în București, cât și în sălile în care se vor desfășura activitățile.
 11. Vacanța Activă în București nu asigură mâncare sau gustări pentru participanți. Orice gustări aduse la pachet trebuie să fie neperisabile și nu pot fi împărțite între participanți. Vă rugăm să vă asigurați că această regulă este înțeleasă de copilul dvs.
 12. Prezența tuturor copiilor va fi atent monitorizată de către coordonatorul grupei. Este așteptată o frecvență zilnică, aceasta fiind un factor esențial în dezvoltarea educațională de succes.
 13. Fiecare grupă va avea un grup de comunicare privat, pe WhatsApp, administrat de coordonatorul grupei, prin care se vor comunica informații zilnice și fotografii.
 14. Părintele/tutorele este rugat să păstreze constant legătura și să comunice în mod activ cu coordonatorul grupei desemnat.
 15. Copiilor le este interzisă folosirea telefoanelor mobile, tabletelor sau a altor dispozitive personale pe toată durata programului de școală. Pentru a nu deranja procesul educativ, telefoanele mobile vor fi setate pe modul silențios și depozitate de către coordonatorul grupei în locuri special amenajate din sala în care se desfășoară activitatea.
 16. Copiii vor beneficia de asistență medicală, în caz de urgență, Vacanța Activă în București având un personal specializat.

Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal poate fi consultată aici

 

FIȘA DE ÎNSCRIERE NR. _____ /__________________

INFORMAȚII COPIL

Nume:     _____________________________

Prenume: _____________________________

Data nașterii: __________________________

Școala/Grădinița: _____________________________________________________________________

 

INFORMAȚII PǍRINȚI (MAMA/TATǍL) / TUTORE LEGAL

Nume:     _____________________________

Prenume: _____________________________

Domiciliul actual: _____________________________________________________________________

Telefon:   _____________________________

E-mail:    _____________________________

 

Vă rugăm să ne oferiți numărul de telefon și numele unei alte persoane, în afara părinților/tutorelui legal, care poate fi contactată în cursul zilei, în caz de urgență:

Nume:     _____________________________

Prenume: _____________________________

Telefon:   _____________________________

 

Persoana care preia copilul după terminarea activității:

Nume:     _____________________________

Prenume: _____________________________

Telefon:   _____________________________

 

DATE MEDICALE

Are copilul dvs. alergii sau astm? _____________________________________________________________________

Copilul dvs. a avut vreo problemă medicală gravă sau a suferit vreo operație? _____________________________________________________________________

Copilul dvs. are nevoi speciale? _____________________________________________________________________

Mai este ceva ce ar trebui să știm despre sănătatea copilul dvs.?

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

Sunteți de acord ca personalul medical să testeze copilul în cazul în care în timpul programului prezintă simptome specifice Covid-19?

DA ☐

NU ☐ (în acest caz, părintele va fi contactat și chemat să ia copilul în cel mai scurt timp).

 

Datele dumneavoastră personale sunt protejate conform legislației în vigoare și nu vor fi folosite în scopuri comerciale. Prelucrarea acestora va fi efectuată pentru realizarea evidenței persoanelor înscrise la eveniment și pentru a fi contactat/ă ulterior. La finalizarea programului Vacanță Activă în București (23 aprilie 2021), toate datele furnizate în acest document vor fi șterse. Înscrierea și prezența la Vacanța Activă în București reprezintă acordul dvs. pentru înregistrarea foto-video a participanților minori și folosirea materialelor în mediul online, exclusiv cu scopul mediatizării programului.

 

Înțeleg și sunt de acord

    DA    ☐ NU

 

 

Declar că am luat la cunoștință Regulamentul de participare la Vacanța Activă în București 2021 și sunt de acord cu termenii și condițiile prevăzute în acesta.

 

 

Dată:                                                               Nume Prenume:

Semnătură: