Salonul de musical
Gen: Concert Lectie / Vârsta recomandată: +3 ani / Sala Mare

Salonul de Musical este un eveniment interactiv, în care copiii învață despre acest tip de spectacol chiar de la regizoarea celor mai recente și îndrăgite musical-uri din repertoriul nostru, „Peter Pan” și „Micuța Dorothy”. Pe lângă explicațiile oferite de Antoaneta Cojocaru, vor fi interpretate și secvențe din cele două spectacole.

The Musical Salon is an interactive workshop where children learn about this kind of show exactly from the Director of the latest musicals in our repertoir, ”Peter Pan” and ”Little Dorothy”. Besides the explinations given by Antoaneta Cojocaru, there will sequences from the two performances. vârstă recomandată | recommended age: + 3 tip | type: atelier interactiv | interactive workshop

 

CRONICĂ DE SPECTACOL

Actrița și regizoarea Antoaneta Cojocaru îi invită pe cei mai mici spectatori pe Broadway, în cadrul evenimentului „Salonul de musical”. Creatoarea spectacolelor „Micuța Dorothy” și „Peter Pan”, producții care s-au bucurat de un imens succes la Opera Comică pentru Copii, prezintă publicului personaje din aceste producții și nu numai, într-un spectacol educativ, menit să-l atragă spre musical. Song-urile cele mai apreciate de copii din „Micuța Dorothy”, alături de hit-uri din pelicule ca „Mary Poppins” și „Sunetul muzicii” sunt prezentate în Salonul Mozart de către personaje precum Zâna Albă, Dorothy și prietenii ei, de Vrăjitoarea Zug și Maimuțoiul Șef. După ce caracteristicile genului musical sunt explicate pe înțelesul tuturor, dintr-o carte magică, menită să creeze personaje și muzică, copiii sunt invitați să se alăture spectacolului, să cânte, să danseze, să pună întrebări, să se joace de-a musicalul și astfel distracția este garantată. Salonul Mozart se transformă într-o scenă de musical, unde spectatorii devin artiști, iar artiștii devin staruri, într-un experiment antrenant, plin de umor și bineînțeles spectaculos, așa cum se prezintă un show pe Broadway.

„Salonul de musical” este un spectacol interactiv în cadrul unui program care include și alte evenimente de acest gen. Până în prezent, copiii au putut participa și la „Salonul de scenografie” – unde au învățat de la creatoarea Bogdana Pascal ce implică realizarea costumelor și decorurilor pentru un spectacol – și la „Salonul de Balet”, unde prim-balerina Corina Dumitrescu le-a dezvăluit câteva dintre secretele dansului clasic. Alături de concertele – lecție organizate de Opera Comică pentru Copii, de programul de ateliere artistice și de alte evenimente educative, proiectul Saloanelor oferă oportunitatea publicului foarte tânăr de a cunoaște și aprecia genuri diferite ale artei spectacolului, de a afla informații despre teatru în general și despre efortul care se depune de către creatori și tehnicieni pentru realizarea unor producții de succes. Nu în ultimul rând, prin astfel de evenimente, copiii sunt încurajați să-și descopere talentul artistic și să-l cultive.

Iulia-Toea Muereșan