Program
TREI FRAŢI GEMENI VENEŢIENI
Gen: Toate / Vârsta recomandată: +7 ani / Sala UnderGrant

Teatrul ”Tudor Vianu” Giurgiu prezintă

 

TREI FRAŢI GEMENI VENEŢIENI 

Commedia Dell’arte

de Antonio Mattiuzzi Collalto

 

„Schema clasică de comedie italiană, îmbrăcată într-o haină modernă, beneficiind de aportul unei excelente trupe tinere. Reţeta sigură pentru o oră şi jumătate de râs fără întrerupere!”

 

Regia: Mircea Creţu

Costume: Alina Gurguţă

Ilustraţia muzicală: Cristian Lucacevschi

 Distribuţia: Cosmin Creţu, Anca Pascu, Oana-Maria Dragne, Ana-Maria Negoescu, Evelyn Marcu/Virginia Vasilache, Sorin-Aurel Sandu,  Şerban Chiţu, Mihai Hurduc, Vlad Bînzoiu, Eugen Stoian.

 

Vârsta recomandată: 5 – 100 ani

Durata spectacolului: 1 h şi 40 minute

 

 

Sinopsis

La un han din Paris, cu o hangiţă frumoasă şi oaspeţi de seamă, nimeresc, fără ştiinţa lor, în aceeaşi perioadă, trei fraţi gemeni italieni. Trei caractere total diferite, cu trei partenere total diferite. Şi cu servitori care, încet-încet, nu mai înţeleg nimic din ce se întâmplă. Pentru că încurcăturile în care vor nimeri gogomanul, brutalul şi fragilul Zanetto se ţin lanţ! Oare cum vor reuşi cu toţi să iasă din ele?

 

Cuvântul regizorului

Cu zâmbetul pe buze

Într-o perioadă în care orice spectacol care “se respectă” este plin de aluzii, trimiteri şi insinuări, acesta de faţă nu-şi doreşte să fie altceva decât ceea ce este; adică o comedie directă în care “ce se vede, aia crede”, lumea se simte relaxată ca la (iertată-mi fie comparaţia) un film cu Stan şi Bran.

Simplu, nu?

Altminteri o trupă de actori foarte tineri, unii abia trecuţi de vârsta adolescenţei, cu un regizor – şi el abia trecut de vârsta a treia – au lucrat cu zâmbetul pe buze la realizarea unei variante foarte simple şi foarte directe la “ceva” care speră să intre în sufletul spectatorilor şi nu neapărat în mintea lor.

Aş fi vrut să scriu câteva rânduri şi despre actori; dar mi-e teamă că ar fi trebuit să fac o înşiruire ce i-ar fi cuprins pe toţi. Oricum am avut o echipă cuminte, ascultătoare şi plină de bucuria de a se juca.

Plecaţi cu ceva de la “Trei fraţi gemeni veneţieni”? Sper că da. Dacă nu cu altceva, sper ca cel puţin pentru două ore să vă fi amuzat alături de noi, uitând pentru o vreme de apăsătoarele probleme diurne, de datorii, de inflaţie, de mizeriile politice, de…, de…, de… Şi dacă plecaţi bine dispuşi noi suntem multumiţi pentru că, de fapt, asta ne-am dorit.

Mircea Creţu