Vacanța de vară începe la OCC

Opera Comică pentru Copii devine cea mai căutată destinație de vacanță pentru cei mici. De câțiva ani, pe Calea Giulești nr. 16, se deschide, în miez de vară, o tabără urbană în curtea Operei Comice pentru Copii. Tineri aventurieri între 7 și 12 ani petrec trei zile și trei nopți la cort, în curtea teatrului. Au parte de o experiență unică, deoarece fac cunoștință cu artiști și se implică în activități de creație, sportive și educative, participă la ateliere și la jocuri care le stimulează inteligența și imaginația.

Majoritatea activităților din tabăra OCC sunt construite în vederea apropierii copiilor de lumea artei, de cea a spectacolului în special, încurajându-i să-și dezvolte aptitudinile și interesul în această zonă. Aflând într-un mod distractiv mai multe informații despre teatru, muzică, dans, ei sunt atrași să cunoască mai mult, să recunoască calitatea într-o formă de artă, sunt încurajați spre lectură, spre vizionarea de spectacole și filme de artă, spre audiția de concerte de muzică clasică și alte asemenea activități care să-i îmbogățească spiritual.

Cele 4 serii disponibile sunt programate astfel: seria I: 7-10 iulie, seria a II-a: 10-13 iulie, seria a III-a: 19-22 iulie, seria a IV-a: 22-25 iulie. Numărul maxim de participanți/serie este 40, fiecare grup beneficiind de supravegherea non-stop a personalului specializat din echipa Operei Comice pentru Copii. Biletele pentru acest program sunt deja disponibile în rețeaua bilete.ro.

„Hapciu în RE major”, din nou la OCC

Ultimul weekend din stagiune readuce pe scenă un titlu foarte îndrăgit de publicul OCC. Opereta „Hapciu în re major”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, ilustrează, prin comicul de situații și dialogul spumos, debutul fără premeditare al unei eleve de pension în lumea teatrului. Tânăra Denise, protagonista poveștii, descoperă cu entuziasm culisele, artiștii, scena… și marea dragoste!

 

Festivalul Opera Copiilor se apropie de final

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Opera Copiilor se desfășoară în perioada 1 – 26 iunie 2022, în fiecare weekend, între orele 10-22. Programul cuprinde numeroase activități pentru întreaga familie, organizate la sediul instituției din Calea Giulești nr. 16, printre care se numără 40 de reprezentații în cele trei săli de spectacole, târg și zone de relaxare, pașaport de vacanță, jocuri și concursuri, dar și ateliere creative. Nelipsite sunt și atracțiile îndrăgite de toți copiii, precum Piscina cu bile, Trambulina OCC, Micul Arcaș, Circuitul OCC, Expressul OCC, Aventura Parc, Escape Room și VR Zone. În plus, pentru a preîntâmpina canicula, începând din această ediție există două atracții noi și răcoroase: Water Target și Water Zone. Vizitatorii cu vârste de minim doi ani au propriile obiective de care se pot bucura în voie, în Grădina OCC: Excavatorul, Motocicleta și Caruselul.

 

Anul acesta, în mod excepțional, din echipa festivalului face parte și un grup de refugiați din Ucraina, care va interacționa cu vizitatorii în fiecare weekend, la obiectivele din Grădina OCC. Accesul în festival este gratuit, participarea la activități se face pe baza tichetelor cu valoare de 3 RON/bucata, disponibile la Magazinul OCC. Biletele pentru spectacolele incluse în festival se pot achiziționa în rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.