Voluntariat

 

Despre VOLUNTARII-de-la-OCC, în Bucureștii Vechi și Noi

 

Vă puteți alătura echipei noastre completând următorul formular: http://bit.ly/2MNuAv4

 

Prin voluntariat te poți descoperi în primul rând pe tine însuți, îți poți da seama la ce anume te pricepi cel mai bine și poți dezvolta noi abilități și aptitudini. Implicarea în diverse activități de voluntariat reprezintă un prim pas către o carieră de succes.

Conform Articolului 9, Alineatul 4 din Legea Voluntariatului 78/2014 spune că:
„Activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.”

Voluntariatul în cadrul Operei Comice pentru Copii vă va oferi ocazia de a obține experiență în domeniul organizării de evenimente culturale.

Ca voluntar la spectacolele noastre, poți ocupa anumite roluri precum:

– VOLUNTARUL SUB ACOPERIRE – tu poți fi voluntarul care își va oferi prețioasa mână de ajutor în cadrul repetițiilor, spectacolelor, evenimentelor

– CERBERUL – cel care are adânc înrădăcinată lozinca „pe aici nu se trece… fără bilet” – este voluntarul care va scana biletele spectatorilor și cel care le va permite acestora accesul în sala de spectacol.

– ÎNDRUMĂTORUL – El va avea ca principală sarcină îndrumarea sau conducerea spectatorilor la locurile lor.

– CAMELEONUL – tu vei fi voluntarul care la începutul zilei va arăta ca în viața de zi cu zi, dar care la sfârșitul fiecărui spectacol va personifica una dintre mascotele Operei Comice pentru Copii, îi va aștepta pe spectatori la ieșire și va face poze cu aceștia.

– PREZENTATORUL – tu vei fi voluntarul care le va prezenta spectatorilor anumite produse de brand ale instituției. Tu vei știi totul despre aceste produse.

– ÎNAINTAȘUL – Nu… nu va trebui să joci fotbal, însă va trebui să joci „Jocul zilei”. Vei fi omul bun la toate, omul care îi va ajuta direct pe organizatori sau pe artiști, omul dinamic care atunci când va fi nevoie de o foarfecă sau de un creion, va fi mereu dispus să aducă aceste elemente cât mai rapid.

– CAVALERUL FESTIVALIER – Nu avem doar spectacole disparate, ci și festivaluri care se întind pe o perioadă mai lungă ca durată.

– ALTE ROLURI

Mențiuni importante:

Orice voluntar OCC trebuie să cunoască chiar și cu ochii închiși cum arată sala de spectacol, unde este cea mai apropiată toaletă, de unde se pot achiziționa diverse obiecte.

Rolurile voluntarilor sunt interșanjabile. Voluntarii vor deține prin rotație, însă în mod aleator câte un rol, aceștia având astfel șansa de descoperi care rol li se potrivește mai bine.

Activitatea de voluntariat în cadrul unui spectacol presupune participarea pentru aproximativ 4 ore la Opera Comică pentru Copii.

Opera Comică pentru Copii organizează, de asemenea, festivaluri sau evenimente conexe, în cadrul cărora turele voluntarilor vor fi de 6 ore, cu prelungire până la 8 ore de comun acord.

Voluntarii care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani la data semnării contractului de voluntariat vor avea nevoie de acordul părinților.

AVANTAJELE VOLUNTARIATULUI ÎN CADRUL OCC:

– Contract de voluntariat (activitatea de voluntariat este recunoscută în mod legal drept experiență) pe toată durata stagiunii cu posibilitatea de prelungire.

– Adeverință de practică /certificat de voluntariat/ recomandări pentru angajare (la cerere)

– Traininguri/workshopuri gratuite organizate de către Opera Comică pentru Copii pe diverse teme de interes în rândul tinerilor și care îi pot ajuta pe aceștia în desfășurarea activitătilor lor.

– Teambuildinguri – munca e muncă, dar mai trebuie să ne și cunoaștem mai bine, să ne distrăm și în același timp să ne dezvoltăm personal.

– Experiență în domeniul organizării de evenimente

– O vastă călătorie în domeniul cultural prin participarea la spectacolele OCC sau la alte evenimente organizate de organizații partenere în mod gratuit.

– O gustare pe zi (la turele de peste 6 ore) și apă (oricând vă este sete) vor fi oferite fiecărui voluntar.

– Tricouri de voluntar, care atestă apartenența voastră ca voluntari OCC, dar cu care să vă și mândriți purtându-le atunci când vă desfășurați activitatea de voluntariat

– Posibilitatea de a căpăta un post permanent în cadrul instituției

– Ești activ în timpul tau liber si il petreci in mod util, provocator si de ce nu distractiv

– Înveti să îți asumi o responsablitate și capeți deprinderi noi

– Socializezi mai mult, îți faci prieteni, cunoștințe noi, contacte ce se pot dovedi utile în viață

– Poți testa practic dacă ai abilitățile necesare pentru a urma o anumita carieră

– Concursuri lunare cu premii faine

  • multe alte surprize, petrecerile voluntarilor etc.

 

Responsabilitățile Voluntarului:

– Participarea ca voluntar la cel puțin două spectacole pe lună.

– Participarea în funcție de disponibilitate la organizarea altor evenimente organizate de către OCC.

– Respectarea turei de voluntariat, în prealabil stabilită cu coordonatorul de voluntari.

– Păstrarea unui comportament și limbaj decent de-a lungul turei de voluntariat.

– Punctualitatea.

 

Vă așteptăm cu brațele deschise, cu voie bună și cu multe povești, urmând ca în scurt timp să adăugați și voi câteva pagini la acestea. Dacă aveți întrebări / curiozități / sfaturi legate de voluntariatul în cadrul OCC ne puteți contacta la adresa de e-mail: occ.voluntar@gmail.com