13 spectacole în ultimul weekend din această stagiune la OCC!

Opera Comică pentru Copii încheie stagiunea 2021-2022 cu un weekend de ținut minte! 13 spectacole programate în cele 3 săli și finalul Festivalului Opera Copiilor sunt motive excelente pentru a petrece zilele de 25 și 26 iunie la instituția de pe Calea Giulești nr. 16. Dintre cele 13 reprezentații, doar la 3 se mai găsesc bilete în rețeaua bilete.ro: la opereta „Hapciu în RE major”, programată în Sala Mare sâmbătă, de la ora 17, și duminică, de la ora 11, și la reprezentația suplimentară a spectacolului interactiv „Magic Way”, programată de la ora 11:30, sâmbătă, 25 iunie. Celelalte 2 reprezentații ale „Magic Way” în Salonul Mozart, precum și toate cele 8 reprezentații ale spectacolului „Bubu și Anotimpurile” în Sala UnderGrant se joacă și în acest weekend cu casa închisă.

„Hapciu în RE major” face istorie la OCC

La premiera sa, în 2016, spectacolul „Hapciu in RE major”, adaptare după celebra operetă „Mam’zelle Nitouche” de F.R. Hervé (libret de Henri Meilhac și Albert Millaud), a marcat un moment unic în istoria Operei Comice pentru Copii: a fost pentru prima dată când pe scena instituției s-a montat un spectacol de operetă. Echipa de creație era alcătuită din maestrul Cristian Mihăilescu (regia), dirijorul Gheorghe Iliuță (conducerea muzicală), coregraful Cătălin Caracaș și scenografa Andreea Koch. 

„Spectacolul de operetă își are un loc aparte în teatrul muzical: el reprezintă șampania, efervescența, optimismul, voia bună. Este, în același timp, un spectacol complex, care unește cântul cu proza, cu dansul, cu mimica, dusă până la pantomimă. <Mam’zelle Nitouche> sau <Hapciu în RE major>, cum inspirat este numită la Opera Comică pentru Copii, are toate ingredientele amintite mai sus. În plus, în chip fericit, beneficiază și de o constelație de interpreți, care prin talentul, entuziasmul și profesionalismul lor, aduc zâmbetul, dar și hohotul de râs pe chipul spectatorilor de toate vârstele”, a declarat Cristian Mihailescu, regizorul spectacolului.

Festivalul Opera Copiilor se apropie de final

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Opera Copiilor se desfășoară în perioada 1 – 26 iunie 2022, în fiecare weekend, între orele 10-22. Programul cuprinde numeroase activități pentru întreaga familie, organizate la sediul instituției din Calea Giulești nr. 16, printre care se numără 40 de reprezentații în cele trei săli de spectacole, târg și zone de relaxare, pașaport de vacanță, jocuri și concursuri, dar și ateliere creative. Anul acesta, în mod excepțional, din echipa festivalului face parte și un grup de refugiați din Ucraina, care va interacționa cu vizitatorii în fiecare weekend, la obiectivele din Grădina OCC. Accesul în festival este gratuit, participarea la activități se face pe baza tichetelor cu valoare de 3 RON/bucata, disponibile la Magazinul OCC. Biletele pentru spectacolele incluse în festival se pot achiziționa în rețeaua bilete.ro.

Taberele Urbane își așteaptă în curând temerarii în curtea OCC

Aflat la a patra ediție, programul „Tabere Urbane de Vară la OCC” se desfășoară începând cu 7 iulie în curtea Operei Comice pentru Copii. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani, care vor să-și petreacă cel puțin câteva zile din vacanță departe de ecrane și în compania unor prieteni noi, în timp ce pregătesc un spectacol în timp record. Fiecare serie de tabără durează 4 zile, cu toate mesele incluse și 3 nopți de cazare la cort. Activitățile puse la dispoziția participanților sunt incluse în preț și cuprind toate atracțiile din Grădina OCC, rezervate în luna iulie exclusiv pentru copiii din tabără. Cele 4 serii disponibile sunt programate astfel: seria I: 7-10 iulie, seria a II-a: 10-13 iulie, seria a III-a: 19-22 iulie, seria a IV-a: 22-25 iulie. Numărul maxim de participanți/serie este 40, fiecare grup beneficiind de supravegherea non-stop a personalului specializat din echipa Operei Comice pentru Copii. Biletele pentru acest program sunt deja disponibile în rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.