„Carmen și Toreadorul” are premiera în acest weekend la OCC

Începând din 25 și 26 septembrie, „Carmen și Toreadorul”, adaptare după faimoasa operă „Carmen” a lui G. Bizet, se joacă în premieră la Opera Comică pentru Copii. 

 

La aproape 150 de ani de la premiera absolută de la Paris (3 martie 1875), îndrăgitul regizor de producții pentru copii, maestrul Cristian Mihăilescu, creează o nouă poveste care să cuprindă celebrele personaje ale acestei opere – frumoasa Carmen, curajosul toreador Escamillo și îndrăgostitul Don Jose – dar și multe alte surprize pe placul copiilor. 

 

„Ne aflăm la Opera Comică pentru Copii, așadar spectacolul va fi unul luminos, cu o muzică strălucitoare, cu momente vocale superbe. În sensul acesta avem o echipă de soliști tineri, deosebit de talentați, avem un corp de balet minunat și avem o tehnică de scenă care rivalizează cu orice scenă importantă din lume. Sper că toate aceste ingrediente vor da un spectacol care să-i facă pe cei din sală să devină fideli iubitori ai operei.” – a declarat Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului. 

 

Alături de regizorul Cristian Mihăilescu, din echipa realizatorilor fac parte Gheorghe Iliuță (conducere muzicală), Dragoș Stama (aranjament muzical), Vladimir Turturica (scenograf decoruri), Iolanda Mutu (scenograf costume), Ionuț Picincu (coregrafie), Jaqueline Bratu (coregrafie și coordonare copii), Abel Corban (pregătire muzicală și pianist corepetitor), Adrian Ionescu (pregătire cor), Teodora Jaworski (pregătire cor copii), Marius Groza (pianist corepetitor), Bogdan Zamfir (mixaj și masterizare audio) și Emil Pantelimon (șef de producție).

 

Singurele diferențe față de original constau în renunțarea la personajul Micaela (pentru simplificarea acțiunii) și la finalul operei, duetul Carmen – Don José. Astfel, finalul capătă o notă maiestuoasă, fericită și nu tragică, precum în varianta originală.” – a declarat Gheorghe Iliuță, dirijorul operei.

 

„Muzica acestui spectacol este aproape în totalitate creația lui Georges Bizet. De ce aproape? Regizorului Cristian Mihăilescu i-a venit o idee: mi-a cerut să-i aduc un suflu nou. Cum am făcut asta? Într-o primă instanță, m-am jucat în planul orchestral și am adăugat band, adică set de baterie, chitară electrică și chitară bas, apoi am studiat libretul. Povestea originală este o tragedie, nicidecum o opera comică. Noi ne-am gândit să o transformăm într-un triumf, o poveste despre Carmen cea puternică, dar într-un stil cvasi-comic.” – a declarat Dragoș Stama, aranjorul spectacolui.

 

Biletele pentru toate cele șase reprezentații programate în perioada 25 septembrie – 3 octombrie sunt disponibile pe site-ul bilete.ro. 

Conform reglementărilor legale recent aprobate de Guvern, în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

– care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,

– care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Singurii exceptați la prezentarea dovezilor privind testul PCR sau antigen, trecerea prin boală sau vaccinarea contra Covid sunt copiii ce au mai puțin de 6 ani.

 

Muzicanții din Bremen ajung la Căsuța din Copac

 

Tot în acest weekend, la Căsuța din Copac, publicul este așteptat la un spectacol invitat, adaptat după un basm celebru. Povestea muzicanților din Bremen prinde viață într-un text jucăuș, cu rime întortocheate și cântecele vesele, create de echipa spectacolului. Actrița Ruxandra Coman devine pe rând măgar, cățel, pisică și cocoș și îi poartă pe cei mici pe drumurile cu cântec către Bremen. O poveste despre prietenie, acceptare, curaj și iubire, dis-de-dimineață, pe 25 și 26 septembrie, la ora 10, numai la Opera Comică pentru Copii. Programul complet de spectacole poate fi consultat pe site-ul www.operacomica.ro

 

Sala Pippi Șosețica, un nou spațiu creativ pentru familii la OCC

 

Pe 25 septembrie, la Opera Comică pentru Copii, se lansează Clubul de lectură, dezbatere și creație VILLEKULLA într-un spațiu special amenajat de Ambasada Suediei în România cu sprijinul IKEA România – Sala Pippi Șosețica. Ideea proiectului a întârziat să fie pusă în practică din cauza restricțiilor impuse în 2020, an în care personajul seriei literare ce stă la baza conceptului, Pippi Șosețica, a împlinit 75 de ani de la naștere.

 

Evenimentul de deschidere este programat sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 11:00, în prezența Excelenței Sale Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei în România și a doamnei Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii București. Sala Pippi Șosețica și Clubul de lectură Villekulla sunt o inițiativă a Ambasadei Suediei în România în colaborare cu  Asociația ENKIDU  și cu sprijinul Operei Comice pentru Copii București.

 

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip, a primit anul acesta Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis. 

 

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau telefon la 0745 45 56 45.