Dă-i Micului Artist ocazia să se dezvolte

Theodor urmează să facă 3 ani în curând. Susține că vrea să se facă gunoier, anunțând pe toată lumea care-l întreabă și…mai ales…care nu-l întreabă și îmi cere aproape zilnic să-l dau la dansuri și la ”așah” (șah pentru necunoscători). Cum se îmbină astea credeți-mă că nu știu, dar promit să vă țin la curent.

Nu vrea orice dansuri și nici nu vrea să le facă oriunde! Vrea să facă street dance și vrea la Opera Comică spre disperarea stimabilei sale mame, adică eu (care-își dorește ca măcar la serviciu să nu audă ”maaaaamiiiiiii”). ”Așah”-ul e o cerință nouă pentru că a văzut câțiva domni în parc care jucau și a zis clar că vrea și el. Din nou…nu cu oricine, doar cu Mădălin Guruianu care momentan nu ține ateliere de șah, ci de Debate și Filosofie pe care le face cu atât de mult drag că jur că-mi vine să mă înscriu și eu, dar na…limita de vârstă nu-mi permite.

Ați spune, probabil, că e normal ca puștiul meu să-și dorească să vină la Atelierele ”Micul Artist” de la Opera Comică pentru Copii atât timp cât mama lui lucrează acolo. Dați-mi voie să vă contrazic. La fel ca și Theo, îmi trec în fiecare weekend prin mână copii de toate vârstele care mă întreabă dacă avem ateliere de dans, actorie, cor, ș.a.m.d…Unii copii sunt pentru prima dată la noi, alții poate au deja experiența unui atelier, dar toți sunt dornici să învețe lucruri noi alături de profesorii de la Opera Comică pentru Copii. Și sincer cum să nu vrei când toți profesorii pleacă la sfârșit de modul cu brațele pline de flori și cu promisiuni din partea copiilor că vor veni și la următoarele? Cum să nu vrei când toți profesorii sunt profesioniști în domeniul lor, iar prețul per modul este mult sub prețul pieței?!

Atelierele ”Micul Artist” au luat naștere în 2016, iar de atunci până-n prezent numărul acestora s-a dublat sau chiar triplat, datorită cererii foarte mari. Se desfășoară pe durata anului școlar și sunt împărțite pe două module: Septembrie – Ianuarie și Februare-Mai. Când mai au copiii timp să le facă și cum de mai rezistă după școală, vă întrebați, nu? După ore, adică în timpul săptămânii începând cu ora 16 până la ora 20 și sâmbăta între 10 și 18:30. Iar în ceea ce privește oboseala de după școală vă spun atât: cele 50 de minute de curs sunt mega distractive, iar copilul nu numai că nu mai simte oboseala, ba chiar și-ar dori mai mult.

Surpriza verii sunt Atelierele ”Micul Artist” de vacanță, cum îmi place să le numesc. Începând cu 21 iunie, cei de la Opera Comică pentru Copii dau startul primei ediții de vară a acestor mult iubite ateliere. Pe lângă cele 29 de ateliere care se desfășoară de ceva timp, se adaugă 6 ateliere noi menite să le ofere copiilor o gamă largă de instrumente care să îi ajute în dezvoltarea lor psiho-socio-emoțională. Cele mai noi ateliere sunt: Inițiere în Șah – atelier care este în derulare până pe 18 iunie, Dans Modern, Muzică electronică – atelier care are cerință obligatorie cunoașterea unui instrument muzical, Actorie, Dezvoltare Personală și Atelierul Emoțiilor. Lista cu toate cele 35 de ateliere, precum și formularul de înscriere pentru Atelierele de Vacanță le găsiți aici. Trebuie să vă spun că mai aveți foarte puțin timp să vă înscrieți, pentru că pe 21 iunie încep.

Așa că fie că aveți copii pasionați de actorie (avem și pantomimă și improvizație), de dans (modern/popular/balet/street dance/contemporan/step), de cor, dornici să învețe arta comunicării (prin debate/oratorie, filosofie, comunicare creativă) sau sunt buni la confecționat (păpuși din materiale reciclabile, obiecte din ceramică, lucru manual), profesorii din cadrul Atelierelor ”Micul Artist” îi așteaptă cu brațele deschise. Înscrierile se fac până pe data de 18 iunie.

Acestea fiind zise, eu mă duc să-i explic lui fii-miu cum trebuie să mai aștepte 2 veri ca să-l primească la Atelierul de Street Dance, în speranța că va înțelege, iar pe voi vă încurajez să accesați linkul de vi l-am dat mai devreme (https://www.operacomica.ro/atelierele-micul-artist/) și să înscrieți copiii unde știți că și-ar dori.

Ne vedem la OCC!

Miriam