În vacanță, copilărim la cel mai cool festival al verii!

Ce Untold? Ce Electric Castle? Ce Neversea? Cel mai tare festival al verii se petrece la București, pe Calea Giulești, la nr. 16: Festivalul Opera Copiilor. Lăsați DJ-ii să-i distreze pe alții, adevăratele staruri sunt deja la Opera Comică pentru Copii. Anul acesta sunt prezenți pe scenele Festivalului Opera Copiilor nume mari precum Theo și trupa „No Vacancy” din spectacolul „School of Rock”, dar mai ales Dewey Finn cu formația sa de copii din același musical; Don Quijote și prietenii lui din baletul care-i poartă numele, frumoasa hangiță Mirandolina și magicianul Bogdan Muntean cu iepurașul Biribum și formația turturelelor buclucașe

. Invitați speciali: cei trei purceluși și vrăjitoarea cea… simpatică, Muc cel mic sau „Prințesa din adâncuri”, care vine în pași de dans sub îndrumarea maestrei Jaqueline Bratu.

Uitați-vă în ochii copiilor, în ochii tuturor celor care vin aici, să simțiți, să vedeți, să citiți de fapt ce înseamnă fericire, copilărie, și mai ales, dincolo de toate, ce înseamnă iubire. Acea iubire care vine de undeva de Sus, ne înnobilează, ne copilărește și ne face pe fiecare dintre noi capabili să fim generoși, să dăruim”, spune doamna Felicia Filip, manager al Operei Comice pentru Copii, despre publicul teatrului, mai ales cel din cadrul festivalului. Așadar tot ce se întâmplă la FOC – și se întâmplă multe – se adresează nu numai celor mici, ci tuturor care poartă în suflet măcar „o umbră” de copilărie. Cea de-a 7-a ediție a Festivalului Opera Copiilor își întâmpină spectatorii cu un parc de distracții special, în curtea teatrului, diferit de oricare altul, singurul parc care încurajează creativitatea și creează nenumărate posibilități de distracție. Copiii de la 0 la 14 ani au fiecare câte ceva de făcut, ba chiar bebelușii au festivalul lor, în curtea B a teatrului, unde se întâlnesc cu Bubu și Dora, personaje create special pentru ei, se joacă în nisip, călătoresc cu trenulețul, se joacă în piscina cu bile și descoperă un univers magic în camera senzorială, unde își pot testa simțurile. În plus, în această curte se pot cumpăra jucării și accesorii special pentru bebeluși.

„Starea de copilărie” se răspândește și în curtea mai mare, din dreapta clădirii, curtea A, unde au loc ateliere de creație, sunt instalate tiroliene, trambuline, un râu artificial pentru plimbări cu barca, este amenajată o zonă de tir cu pistoale cu apă. Aici se poate participa la spectacolele de la scena amplasată în cortul din spatele curții, unde vizitatorii pot viziona și filme artistice de animație. În același timp, FOC este și un festival al lecturii, deoarece aproape în fiecare zi, până pe 11 iunie, au loc lansări de carte, întâlniri cu autori atât la Salonul „Mozart” din teatru, cât și la Librăria OCC. Surprizele ediției sunt expoziția de fluturi exotici, unde se poate studia ciclul de viață al acestor insecte fascinante, dar și experiența „Misterium”, un spațiu fantastic în care pot pătrunde doar cei mai curioși și curajoși copii.

Copilul descoperă, el cunoaște lumea, la el totul este foarte serios, el pune multă energie, își pune sufletul, participă la toată această poveste care îi este oferită”, mărturisește doamna manager Felicia Filip. De fapt, la Festivalul Opera Copiilor se creează o lume magică în care sunt îngemănate experiențe frumoase ale copilăriei și care oferă atât copilului, cât și adultului posibilitatea de a trăi sau a retrăi jocuri și de a-și manifesta liber energia, creativitatea și entuziasmul. Este unspațiu frumos amenajat, cu multe plante și copaci umbroși, într-o atmosferă de familie, unde se pot lua gustări în zona căsuțelor cu produse comestibile, ca la un picnic urban, o oază de liniște și în același timp de distracție. Iar vara nu se încheie cu Festivalul Opera Copiilor. La Opera Comică pentru Copii urmează, în iulie, Școala de Vară, serie de cursuri cu menirea de a dezvolta latura artistică a celor mici, prin jocuri, întâlniri cu artiști, activități în aer liber. Așadar, pentru o vară de poveste alături de copiii dumneavoastră, Festivalul Opera Copiilor și Școala de Vară OCC reprezintă cea mai inspirată alegere pentru că doar aici puteți copilări împreună.

un articol de Iulia Toea-Mureșan