Un nou profesor de rock la Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii anunță: avem un nou profesor de rock în oraș! Este vorba de actorul Vlad Nicolici, care a intrat din stagiunea aceasta în distribuția spectacolului „School of Rock”, cea mai energizantă experiență a verii pentru copii și părinți. Împreună cu Ovidiu Anton și Mihai Mitrea, Vlad Nicolici interpretează rolul principal, Dewey Finn, un rocker trăsnit care reușește să schimbe viața unei clase de copii de la prestigioasa școală privată „Horace Green”. El înființează cu ei o trupă rock și reușește să-i fure inima severei directoare Rosalie Mullins. Dewey Finn îi învață pe copii, dar și pe părinții și pe profesorii lor, că trebuie să-și urmeze visele, că trebuie să aspire spre libertate de expresie și să aibă curajul să-și exprime personalitatea. Toată această aventură are loc pe scena Operei Comice pentru Copii în musicalul „School of Rock” de Andrew Lloyd Webber, în regia lui Emil Pantelimon, scenografia lui Vladimir Turturica și coregrafia Cezarei Blioju. Spectacolul folosește un band rock autentic, format din cei mai talentați artiști ai genului din București, cu trei chitare electrice, o chitară bas, clape și baterie, suplinite de chitara lui Dewey și de instrumentele rock ale copiilor, care cântă live în spectacol.

Așadar, fani ai rockului, pregătiți-vă pentru întâlnirea cu noul Dewey Finn. Are 28 de ani, a studiat actoria (este actor al Teatrului „George Bacovia” din Bacău) și susține concerte solo de chitară și voce în București și în țară. Vlad Nicolici a interpretat de-a lungul timpului roluri la teatre precum Teatrul Național București, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „George Ciprian” din Buzău, colaborând cu regizori ca Răzvan Mazilu (pentru producția „We will rock you”), Marius Gîlea, Sorin Militaru. Vlad Nicolici a fost membru al trupei R.U.A. (Royal Unknown Artist), unde a cântat la chitară electrică. În prezent dezvoltă un proiect personal solo, VLAD, „Primul Pas” și susține concerte în București și în țară. La Opera Comică pentru Copii a sosit stagiunea aceasta, în „School of Rock”, la doi ani de la premiera națională.

Având în vedere că sunt nou în acest spectacol și am avut la dispoziție o perioadă de două săptămâni să mă integrez în el, pentru mine a fost o provocare foarte mare din punct de vedere actoricesc și a fost o testare a limitelor, recunosc. Adică să intru într-un spectacol de două ore jumătate în care Dewey, personajul meu, stă 90% din timp în scenă și are majoritatea melodiilor, să fac asta într-un timp atât de scurt și să intru într-o producție perfectă, într-un mecanism care deja funcționează, a fost un test pentru mine, dar a fost și una dintre cele mai frumoase experiențe ale mele din punct de vedere profesional”, mărturisește Vlad. Întrebat despre cum vede personajul pe care-l interpretează, a declarat: „pe Dewey îl văd ca pe un nebun de necontrolat, cu suflet de copil într-un corp mare, într-un corp de adult. Îl văd în primul rând extaziat, cred că acesta este cuvântul cheie. El este extaziat de tot ce i se întâmplă, de muzică, de copii, chiar și de lipsa banilor!”

Rolul Dewey i se potrivește mănușă, el având atât constituția fizică cerută de personaj, cât și calitățile actoricești și vocale pentru a reda pe scenă un rocker „ratat”, de fapt un talent nedescoperit cu adevărat, în același timp un caracter sensibil care, fără s-o știe, ghicește foarte bine nevoia de comunicare reală a copiilor pe care-i îndrumă. Îl ajută, desigur, și experiența de scenă ca chitarist. „Sunt mare fan rock, ascult rock de mic. La 5 ani ascultam cu tata, prima oară, „Deep Purple” și„Queen”… Sunt fascinat de „Queen”, Freddie Mercury este un idol al meu. Când eram în clasa a II-a aveam scris pe bancă toate trupele, în ordine alfabetică!”, spune el.

Așadar, stați cu ochii pe programul Operei Comice pentru Copii pentru o lecție adevărată de rock, poate îl prindeți într-o reprezentație și pe noul profesor Vlad Nicolici, alias Dewey Finn. Dacă nu dați de el așa, îl puteți găsi pe 27 iunie la un concert în București, la The Pub, alături de Monica Odagiu sau la concerte prin Bacău, Brașov și Timișoara.