Ziua Copiilor arhiplină de evenimente la Opera Comică pentru Copii 

Opera Comică pentru Copii (OCC) anunță un program special pentru Ziua Mondială a Copilului, oferind numeroase activități captivante pentru toate vârstele. Evenimentele se desfășoară atât la sediul OCC din Calea Giulești nr. 16, cât și în parteneriat cu instituții prestigioase, promițând o zi plină de bucurie și aventură pentru toți participanții.

Spectacole la sediu

 • Sala Mare: musicalul „Matilda”, de la orele 11 și 17, recomandat pentru +7 ani
 • Salonul Mozart: spectacolul interactiv „Poveste magică”, de la ora 11, recomandat pentru +5 ani
 • Sala UnderGrant: spectacolul senzorial „Bubu și anotimpurile”, de la orele 10, 11.30, 13, 14.30, 16 și 17.30, recomandat pentru 0-3 ani

 

Evenimente speciale

 • Căsuța din Copac: ediție specială a Atelierului de Debate cu Mădălin Guruianu, invitate Ofelia Popii și Chris Simion-Mercurian, de la ora 12
 • Aventura Parc: maraton de activități în parcul de aventură, între orele 10-21
 • Escape Room: maraton de evadare din cele două camere, Punguța cu doi bani și Aventurile cavalerului Harap Alb, de la orele 11, 12.30, 14, 15, 17 și 18.30
 • Căsuța din Copac: proiecție de film în aer liber cu acces gratuit, „Elemental” (dublat, 2023, 101 minute), de la ora 21
 • Grădina OCC: Observator astronomic cu acces gratuit, între orele 21-23
 • Grădina OCC: atracțiile din Festivalul Opera Copiilor, cu acces pe bază de tichete, între orele 10-21: Grădina cu Fluturi, Roata Magică, Trenulețul, Caruselul, Trambulina cu corzi bungee, Gonflabilele, Atelierele de creație

 

Evenimente în parteneriat

 • Căsuța din Copac: lansarea Cantus Mundi Fest, eveniment organizat de Programul Național Cantus Mundi, între orele 14-20
 • Salonul Mozart: eveniment festiv organizat de Mirunette, între orele 14-16
 • Căsuța din Copac: lansarea volumului „Mira și povestea unui cadou neașteptat”, de Cristina Dan și Roxana Mihalcea, eveniment organizat de Editura Carusel, de la ora 11 (pe 2 iunie!)

 

 Evenimente la sediul partenerilor

 • Senatul României: Recital de cameră, susținut de cvartetul de coarde din Orchestra Operei Comice pentru Copii, de la ora 11:30, în cadrul Senatului Copiilor
 • Senatul României: Recital coral, susținut de Corul Magic al copiilor de la Atelierele Micul Artist, coordonați și dirijați de Angelica Baciu, în cadrul Senatului Copiilor
 • Romexpo: participare la BookFest – Salonul Internațional de Carte, cu stand propriu și ateliere pentru copii pe toată durata evenimentului; pe 1 iunie, atelierul de muzică, de la ora 18

Sărbătoarea copilăriei a început la Opera Comică pentru Copii încă din 17 mai, odată cu deschiderea Festivalului Opera Copiilor, și va continua până pe 9 iunie, aducând zâmbete și momente de neuitat tuturor participanților.

Înscrieri deschise pentru programul „School of Musical”

Opera Comică pentru Copii (OCC) anunță deschiderea înscrierilor pentru programul mult așteptat „School of Musical”, sesiunea 2024-2025. Acest proiect unic în România este dedicat pregătirii intensive a tinerelor generații pentru scena de musical, căutând copii talentați în actorie, cânt și dans.

Copiii pasionați de scenă sunt invitați să se înscrie până pe 15 iunie și să participe la audițiile organizate. Procesul de înscriere include completarea unui formular disponibil online: https://bit.ly/ÎnscriereSOM-OCC.

Criterii de înscriere:

 • Vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani
 • Inițiere în artele spectacolului și o pasiune pentru actorie, muzică și dans
 • Disponibilitatea de a participa la un program intens de pregătire la sediul OCC

Detalii despre program:

„School of Musical” constă în cursuri intensive de canto (4 ore/săptămână), mișcare scenică/dans (2 ore/săptămână) și arta actorului (2 ore/săptămână), desfășurate pe durata a 9 luni/stagiune. Programul include două module: unul pentru începători și unul pentru cursanții cu experiență în musical.

Preselecțiile vor avea loc la sediul OCC în zilele de 18-19 iunie 2024, pe Calea Giulești nr. 16, sector 6, București. Proba practică constă în prezentarea unei piese muzicale la alegere (de preferat stil pop/musical), a unui text și unei coregrafii, materialele impuse fiind trimise pe email celor selectați.

Etapele programului:

 1. Înscrierea copiilor până la data de 15 iunie 2024, ora 22:00, prin completarea formularului de înscriere.
 2. Selecția copiilor printr-o audiție organizată în zilele de 18-19 iunie 2024.
 3. Pregătirea și instruirea intensivă a copiilor selectați pe parcursul stagiunii 2024-2025, care va începe în octombrie 2024 și se va încheia în iunie 2025.
 4. Realizarea a două producții de musical: „Annie JR” în februarie 2025 și „School of Rock” în iunie 2025. Participanții vor avea ocazia să fie distribuiți și în alte producții din repertoriul OCC.

Pentru fiecare grupă sunt disponibile 40 de locuri, dintre care 20 vor fi subvenționate de OCC, iar celelalte 20 vor fi cu taxă (800 lei/lună la plată anticipată, 1200 lei/lună la plata lunară).

Opera Comică pentru Copii, în colaborare cu Programul Național Cantus Mundi, continuă să pregătească viitoarea generație de artiști de musical din România, aducând pe scenă cele mai de succes musicaluri de pe Broadway și West End, precum „Sunetul muzicii”, „Matilda”, „Annie JR”, „School of Rock” și „Madagascar – A Musical Adventure JR”.

OCC este singura instituție din România care se ocupă de pregătirea intensivă și profesională a tinerelor generații pentru scena de musical.

Micii Ctitori pentru Grivița 53

Opera Comică pentru Copii s-a alăturat cu entuziasm inițiativei Grivița 53 pentru construirea unui nou teatru, chiar în apropierea sediului OCC de pe Calea Giulești 16. Toți copiii care vin la Opera Comică pentru Copii sunt încurajați să devină Mici Ctitori ai acestui proiect inovator. Aderând la această inițiativă lansată de Chris Simion-Mercurian, OCC își propune să implice și să inspire următoarea generație de iubitori ai artei, subliniind importanța contribuției lor la bogăția și diversitatea culturii teatrale românești. Prin participarea lor activă, acești tineri se vor integra într-o tradiție nobilă de sprijinire a artelor și vor contribui la consolidarea unui viitor pentru teatrul românesc. Toți cei care doresc să devină Mici Ctitori ai singurului teatru construit de la zero în ultimele 8 decenii în România sunt invitați să acceseze site-ul proiectului, grivita53.ro, pentru a parcurge informațiile și pașii necesari.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.