Flautul Fermecat
Gen: Opera / Vârsta recomandată: +7 ani / Sala Mare

Un basm fascinant despre adevăr și neadevăr, bine și rău, aparență și realitate, dorință și împlinire. Flautul fermecat, ultima operă a lui Wolfgang Amadeus Mozart, are toate ingredientele necesare unui spectacol care poate fi gustat cu același apetit de toate vârstele. Găsim în el umor, accesibilitate, magie, iubire, suferință și finalul fericit care alungă toți norii.

În actuala stagiune 2023 – 2024, Opera Comică pentru Copii propune o nouă montare a celebrului titlu mozartian, la o diferență de 9 ani de la prima versiune pe scena instituției. De această dată, regizorul Cristian Mihăilescu a ales „o nouă viziune, adaptată sensibilității și având în vedere preocupările tinerelor generații.”

Așa că lăsați-vă purtați, începând cu martie 2024, de povestea plină de culori și lumini a fermecătorului prinț Tamino, cu al său flaut fermecat și a năstrușnicului Papageno, ce pleacă într-o aventură pasionantă pentru a o elibera pe sensibila Pamina. Pregătiți-vă să fiți fascinați de impunătoarea Regină a Nopții și de performanţele ei vocale stratosferice, de forța marelui preot Sarastro și de istețimea și umorul Papagenei în această nouă producţie în care realul se împletește cu fantasticul, iar comedia cu eroismul. Totul înveșmântat în minunata muzică compusă cu atâta geniu de Wolfgang Amadeus Mozart.

 

Durata: aprox. 85 de minute

Regia: Cristian Mihăilescu

Scenografia: Adrian Damian