Bebe Fest revine în acest weekend la Opera Comică pentru Copii! Singurul festival din România dedicat copiilor cu vârste între 0-3 ani își deschide din nou porțile, în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10-20, în incinta Operei Comice pentru Copii, pe Calea Giulești nr. 16. Pe 30 septembrie, 1, 7 și 8 […]
Bebe Fest revine în acest weekend la Opera Comică pentru Copii! Singurul festival din România dedicat copiilor cu vârste între 0-3 ani își deschide din nou porțile, în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10-20, în incinta Operei Comice pentru Copii, pe Calea Giulești nr. 16.
Pe 30 septembrie, 1, 7 și 8 octombrie, părinții și bunicii sunt așteptați împreună cu cei mai tineri spectatori ai OCC să participe la activități special concepute pentru vârsta lor. Nu lipsesc din program reprezentațiile cu „Bubu și Anotimpurile”, iar partenerii ediției curente au pregătit nenumărate surprize vizitatorilor, mai ales celor care se înscriu la tombola cu premii. Evenimentul aduce în fața viitoarelor sau proaspetelor mămici pe mămicile care au propriile afaceri, într-un târg menit să vină în întâmpinarea nevoilor de informare și sprijinire a tinerilor părinți.
În incinta festivalului sunt amenajate și la această ediție zone de relaxare, de servit masa, atât pentru părinți, cât și pentru bebeluși – food court bebe, unde se pot degusta gratuit produse alimentare destinate bebelușilor, o parcare pentru cărucioare, o salină în aer liber, zone de joacă, o căsuță senzorială, zone de alăptare, trambuline, trenuleț și piscină cu bile – toate pentru bebeluși.
Partenerii ediției #4 a festivalului sunt: PAMPERS, CHICCO, MUSTELA, OMFAL Education, MIMO CLUB, CRUCEA ROȘIE, ANTREPREMAME, TERRA SALIN și CANTUS MUNDI.
Noutatea ediției curente o reprezintă amenajarea unui spațiu modern, în incinta Operei Comice pentru Copii, în care începând din luna octombrie, de luni până vineri, în intervalul orar 9:30 – 12:30, se vor desfășura ateliere pentru bebeluși și părinți, susținute de specialiști din domeniul psihologiei și al sănătății și de artiști profesioniști. Programul include Atelierul de Educație Emoțională Timpurie, Atelierul de Nutriție și Psihonutriție Pediatrică, Atelierul de Kinetoterapie și Meloterapie și Atelierele Muzicale Toni Boni. Varianta pilot a acestui program va fi lansată în cadrul celor două weekend-uri de festival, pentru a le oferi vizitatorilor experiența completă.
Cu ocazia Bebe Fest OCC, instituția din Calea Giulești nr. 16 anunță revenirea în repertoriu a primului spectacol din România adresat exclusiv bebelușilor, disponibil publicului în Sala UnderGrant: „Bubu și Anotimpurile”. Producția a avut premiera în luna mai a anului 2022 și s-a jucat mereu cu casa închisă, datorită conceptului pus în scenă de echipa de creație, coordonată de Andreea Soare și Irina Furdui. Acest spectacol are un scenariu de bază, dar include și un element de improvizație care depinde de interacțiunea cu cei mici. Astfel, fiecare reprezentație devine unică și interactivă, cu maxim 20 copii și însoțitorii lor participând la fiecare spectacol. Până în prezent, peste 4500 de persoane au avut această experiență, în cadrul celor peste 150 de reprezentații sold out.
Scopul educațional al acestui proiect artistic se concentrează pe dezvoltarea emoțională a copiilor și pe oferirea unor experiențe senzoriale bogate (olfactive, kinestezice, auditive, vizuale). De asemenea, se urmărește sprijinirea părinților pentru a contribui la dezvoltarea psihologică a copiilor lor. Personajul principal, Bubu, interacționează cu cei mici și îi călăuzește în lumea magică a anotimpurilor, sunetelor și limbajului mimico-gestual, devenind un ghid adorabil pentru copiii de până în 3 ani. Biletele sunt puse în vânzare în rețeaua bilete.ro pentru reprezentații programate până în luna martie 2024.
Pentru copiii care au împlinit cel puțin 3 ani, Sala Mare găzduiește unul dintre cele mai iubite titluri de musical din repertoriu: „Erus și Valea Recunoștinței”, spectacol realizat de Ana Crăciun-Lambru, după romanul omonim al cunoscutului autor Alec Blenche. După ce a dobândit valori precum răbdarea, generozitatea și iubirea, Erus ajunge cu prietenii săi în Valea Recunoștinței, unde îl așteaptă noi provocări. Este ultima treaptă spre victorie, spre alungarea definitivă a răului și a fricii, dar se va împlini sau nu prevestirea? Vor reuși înțelepții să-l ajute din nou sau totul stă în puterea prietenilor săi – mărul Alpi, iepurii Mac și Pac, frumoasa Roua, Prințesa Apelor, ursul Marty, fluturele Cling sau Sucre, fostul slujitor al Regelui Frică-Frică? Răspunsul va fi aflat în zilele de vineri (ora 18:30), sâmbătă și duminică (orele 11 și 17), atunci când sunt programate reprezentațiile spectacolului, numai la Opera Comică pentru Copii. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.
Pentru că au început lucrările de reabilitare la Pasajul Grant, ceea ce a dus la diminuarea considerabilă a numărului locurilor de parcare din zonă, sugerăm tuturor spectatorilor să apeleze la transportul în comun atunci când vin la OCC. Următoarele linii de tranzit au rute care ajung foarte aproape de Opera Comică pentru Copii: tramvaiu1 41, autobuzele 163, 178 și 644, metroul M1 (stația Crângași). Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.
Lansarea Spectacolului „Annie Jr.” al Operei Comice pentru Copii în traducerea English Kids Academy București, 21 septembrie 2023 Anul acesta școlar începe la English Kids Academy (EKA) cu piesa „Annie Jr.” și cu un parteneriat minunat cu Opera Comica pentru Copii. EKA marchează două decenii de excelență în educația în limba engleză pentru copii în […]
Lansarea Spectacolului „Annie Jr.” al Operei Comice pentru Copii în traducerea English Kids Academy
București, 21 septembrie 2023
Anul acesta școlar începe la English Kids Academy (EKA) cu piesa „Annie Jr.” și cu un parteneriat minunat cu Opera Comica pentru Copii. EKA marchează două decenii de excelență în educația în limba engleză pentru copii în România, promovând inovația, compasiunea și excelența în educație.
Despre English Kids Academy
EKA este divizia de engleză pentru copii a International House București, centru de limbi străine înființat în 2002 și afiliat rețelei globale International House World Organisation, cu sediul central la Londra și 160 de școli în peste 52 de țări.
Visul comun al fondatorilor, Mihai și Alina Ganj, EKA este simbolul inovației permanente, compasiunii și excelenței în educație. La EKA, ne propunem să dezvoltăm abilitățile de limba engleză ale elevilor noștri, pregătindu-i să susțină cu succes examenul Cambridge Advanced (CAE) până la vârsta de 17-18 ani.
Suntem unici în România prin aplicarea Programului RULER, conceput de Yale Center for Emotional Intelligence, part of Yale University (SUA). Programul promovează învățarea socio-emoțională în comunitatea școlară (profesori, copii, părinți/familii) creată în jurul EKA, dezvoltând abilitățile emoționale ale tuturor membrilor comunității.
Credem că parteneriatele educative îmbunătățesc rezultatele din clasă și îmbogățesc experiența educațională a elevilor. Colaborarea cu Opera Comica pentru Copii există deja de peste 8 ani și ne ajuta prin faptul că arta teatrală și muzicală îmbunătățește vocabularul elevilor, introducându-i în lumea cuvintelor noi și stimulându-le curiozitatea și dorința de a învăța. Arta teatrală si muzicala este un instrument valoros pentru dezvoltarea limbajului și abilităților de comunicare la copii.
Invităm toți iubitorii de teatru și muzică la spectacolului „Annie Jr.”, la Opera Comica pentru Copii
La început de stagiune, Opera Comică pentru Copii a adus pe scenă povestea lui Annie, o orfană care reușește prin bunătate și dragoste să cucerească inimile tuturor și să-și găsească un cămin. Musicalul „Annie JR”, pentru prima dată în România (premiera națională 16 septembrie 2023), a fost pus în scenă de realizatoarea Antoaneta Cojocaru și […]
La început de stagiune, Opera Comică pentru Copii a adus pe scenă povestea lui Annie, o orfană care reușește prin bunătate și dragoste să cucerească inimile tuturor și să-și găsească un cămin. Musicalul „Annie JR”, pentru prima dată în România (premiera națională 16 septembrie 2023), a fost pus în scenă de realizatoarea Antoaneta Cojocaru și reușește să redea atmosfera rece de pe străzile New York-ului (în decembrie 1933), care se transformă într-un vis frumos devenit realitate datorită dragostei. Împreună cu scenografii Iolanda Mutu (costume) și Vladimir Turturica (decor), cu implicarea Teodorei Jaworski (pregătire muzicală, dirijor) și a coregrafei Cezara Blioju, Antoaneta Cojocaru a creat un spectacol emoționant, în care fiecare sentiment este trăit cu patos de o distribuție formată exclusiv din copii și adolescenți cu vârste între 10-17 ani!
Povestea plină de evenimente, suferințe și bucurii ale micuței Annie este jucată de cursanți ai programului „School of Musical”, o trupă de copii extrem de talentați care în ultimul an au studiat la Opera Comică pentru Copii actorie, muzică și dans. Efortul lor a dat roade pe scenă, sub îndrumarea creatorilor spectacolului, copiii reușind să interpreteze veridic personaje adulte precum Domnișoara Hannigan, temuta directoare a orfelinatului, cuplul Lily-Rooster, doi infractori care-i doresc răul lui Annie, bogătașul Oliver Warbucks, viitorul tată adoptiv al fetiței și asistenta sa, Grace. O contribuție esențială la comicul spectacolului l-au avut și interpreții rolurilor așa-zis secundare, printre care majordomul Drake și cohorta de servitori ai lui Warbucks, prezentatorul radio și asistentele sale, câinele Sandy și Președintele Roosevelt, grupul fetelor de la orfelinat. Toți aceștia au creat un univers aparte, uneori dur, alteori prietenos, în care visele frumoase se pot îndeplini. Interpreții spectacolului „Annie JR”, varianta pentru actori copii a musicalului „Annie”, au etalat publicului toate calitățile lor interpretative – ca actori, cântăreți, dansatori – trăind fibră cu fibră în carcasa personajului realizat. Desigur, aceste transformări nu s-ar fi petrecut fără atenția pentru detalii a realizatoarei Antoaneta Cojocaru, fără energia ei interioară ca actriță, care deslușește tainele și cele mai fine caracteristici ale unui rol. Fiecare creator în parte pare că a imprimat ceva din personalitatea sa micilor interpreți.
Vladimir Turturica și lighting designerul Alin Popa au reușit, prin câteva tușe de culoare, să redea fluent dormitorul cenușiu și friguros al copiilor de la orfelinat, o stradă aglomerată și plină de personaje diverse din New York, aspectul somptuos al casei lui Warbucks, eleganța și rafinamentul unei loje la teatru. În același timp, costumele Iolandei Mutu, inspirate de moda anilor ’30, au o simplitate și un aspect grațios care le face atemporale. Ne simțim astfel mai aproape de personaje, părtași la tot ce se petrece pe scenă. Simbolul principal al spectacolului, care ne oferă și mesajul său este Soarele, lumina. El reprezintă imaginea mamei lui Annie, a dragostei pentru ea care nu s-a stins și nu se va stinge vreodată, dar mai ales speranța de a avea din nou o familie alături de Warbucks și Grace, speranța într-un viitor, un „mâine” mai bun.
Copiii din programul „School of Musical” de la Opera Comică pentru Copii, dar și cei care participă la Atelierele „Micul Artist” din cadrul aceleiași instituții au putut fi aplaudați și în alte producții ale teatrului, precum musicalurile „Sunetul Muzicii”, „Madagascar – A Musical Journey JR”, „School of Rock” sau spectacolele de balet în regia și coregrafia maestrei Jaqueline Bratu. Opera Comică pentru Copii este singura instituție cu acest profil în care se realizează spectacole cu distribuții formate numai din copii. Acestea, pe lângă a fi o rampă de lansare pentru o generație nouă de talente, reprezintă și ocazia de a dezvolta în rândul copiilor aptitudini speciale care să-i ajute la socializare sau în procesul de învățare. Antoaneta Cojocaru și întreaga echipă de realizatori ai spectacolului „Annie JR” au oferit micilor interpreți, la fel ca personajul principal, dragoste, prietenie și familie, iar energia formată din această legătură s-a transformat în mesajul de speranță într-un viitor mai bun – al teatrului muzical, al educației, al copiilor noștri.
articol de Iulia Toea-Mureșan
Luna septembrie continuă cu un record pentru instituția din Calea Giulești nr. 16: 14 spectacole susținute pe patru scene, un târg în aer liber pentru întreaga familie, precum și activitățile deja consacrate pentru OCC: Aventura Parc, Escape Room și Atelierele „Micul Artist”. Sala Mare găzduiește ultimele trei reprezentații din acest an ale celei mai noi […]
Luna septembrie continuă cu un record pentru instituția din Calea Giulești nr. 16: 14 spectacole susținute pe patru scene, un târg în aer liber pentru întreaga familie, precum și activitățile deja consacrate pentru OCC: Aventura Parc, Escape Room și Atelierele „Micul Artist”.
Sala Mare găzduiește ultimele trei reprezentații din acest an ale celei mai noi producții de musical din repertoriu: „Annie Jr.”, spectacol realizat de Antoaneta Cojocaru, sub licență internațională, avându-i în distribuție pe absolvenții primei generații a programului School of Musical. Cu îndrăzneală și energie pozitivă, micuța orfană Annie încântă cu farmecul ei pe toată lumea, în ciuda situației sale materiale nefericite. Ea se încăpățânează să-și găsească părinții, care au abandonat-o cu ani în urmă la orfelinatul condus de o femeie rea, Domnișoara Hannigan. Annie reușește în final să strice planurile Domnișoarei Hannigan și-și găsește o nouă familie alături de miliardarul Oliver Warbucks, asistenta lui personală, Grace Farrell, și simpaticul câine Sandy. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.
Salonul Mozart este scena pe care se desfășoară „Anotimpurile lui Vivaldi”, un ciclu de concerte pentru vioară și orchestră de coarde, explicate de dirijorii Gheorghe Iliuță și Alexandru Ilie pe înțelesul copiilor. Biletele pentru această lună s-au epuizat, dar următoarele reprezentații sunt programate în lunile octombrie și noiembrie ale anului 2023.
În Sala UnderGrant revine „Heidi”, un musical de Andrei Neamțu și Claudia Ciobanu, despre o fetiță care vede tot ce e bun în oameni, iubește natura și animalele, vrea să descopere cât mai multe lucruri, dar mai presus de toate reușește să-i ajute pe toți cei din jurul său să-și găsească menirea. Întâlnirea cu Heidi și încercările prin care trebuie să treacă este o experiență unică, de văzut doar la Opera Comică pentru Copii. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.
În mod deosebit, Căsuța din Copac este scena în aer liber pe care se joacă în premieră un spectacol captivant, produs de platforma AMteatru și intitulat „Prințesa și Magicianul”. Realizat de Mădălin Guruianu și prezentat de solista Andruni Baciu și magicianul Bogdan Muntean, spectacolul are patru reprezentații cu intrare liberă, programate sâmbătă, 23 septembrie, la orele 10 și 18, și duminică, 24 septembrie, la orele 10 și 12, în Grădina Operei Comice pentru Copii. „Prințesa și Magicianul” este un spectacol realizat cu sprijin de la bugetul local al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului CULTURA 2023.
Curtea OCC este locul unde se desfășoară în continuare Târgul de Toamnă al Copiilor, evenimentul care recreează la oraș atmosfera rustică și bogată în recolte care e prezentă în mediul rural în această perioadă a anului. Accesul în târg este gratuit, în zilele de sâmbătă (orele 10-20) și duminică (orele 10-14), iar participarea la activități se efectuează pe bază de tichete, disponibile la Magazinul OCC.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.
Pentru că au început lucrările de reabilitare la Pasajul Grant, ceea ce a dus la diminuarea considerabilă a numărului locurilor de parcare din zonă, sugerăm tuturor spectatorilor să apeleze la transportul în comun atunci când vin la OCC. Următoarele linii de tranzit au rute care ajung foarte aproape de Opera Comică pentru Copii: tramvaiele 11, 41 și 44, autobuzele 163 și 178, metroul M1 (stația Crângași). Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.
Ai între 6 și 18 ani? Ești pasionat de actorie, muzică și dans? Lansăm provocarea unui nou casting pentru tineri interpreți – actori, cântăreți și dansatori extraordinari, pentru sesiunea 2023-2024 a programului de pregătire intensivă “School of Musical”, un proiect unic în România. După succesele înregistrate în ultimii ani cu producții de musical în […]
Ai între 6 și 18 ani? Ești pasionat de actorie, muzică și dans? Lansăm provocarea unui nou casting pentru tineri interpreți – actori, cântăreți și dansatori extraordinari, pentru sesiunea 2023-2024 a programului de pregătire intensivă “School of Musical”, un proiect unic în România.
După succesele înregistrate în ultimii ani cu producții de musical în care majoritatea artiștilor din distribuție au fost copii, Opera Comică pentru Copii lansează, alături de Programul Național Cantus Mundi, un proiect unic în România: „School of Musical”. Conceptul programului „School of Musical” este de a pregăti viitoarea generație de artiști de musical din România, prin instruirea în mod intensiv a copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Unicitatea programului constă în faptul că elementele teoretice asimilate sunt puse în practică la cel mai înalt nivel în producțiile de musical ale OCC.
Opera Comică pentru Copii , în această direcție, achiziționează și produce musicaluri de cea mai înaltă calitate și de succes de pe Broadway și West End precum: „Sunetul muzicii”, „Matilda JR”, „Annie JR”, „School of Rock”, și „Madagascar – A Musical Adventure JR”.
În felul acesta, Opera Comică pentru Copii este singurul organism care se ocupă în mod intensiv de tratarea cu seriozitate și profesionalism a subiectului instruirii tinerelor generații pentru scena românească de musical.
Programul „School of Musical” constă în organizarea de cursuri intensive de canto (4 ore/săptămână), mișcare scenică/dans (2 ore/săptămână) și artă teatrală (2 ore/săptămână) pe durata a 9 luni/stagiune, susţinute de artiști cu experienţă în domeniul artelor spectacolului muzical. Programul include două module – unul dedicat începătorilor și unul pentru cursanții cu experiență în musical. Preselecțiile sunt programate la finalul lunii septembrie 2023, iar cursurile se desfășoară pe parcursul stagiunii 2023-2024, din octombrie 2023 până în iunie 2024. Pentru fiecare grupă sunt disponibile 40 de locuri, dintre care 20 vor fi subvenționate de Opera Comică pentru Copii, iar 20 de locuri vor fi cu taxă (800/lună la plată anticipată, 1200/lună la plata lunară).
Programul presupune parcurgerea următoarelor etape:
2. Selecţia copiilor pentru cursuri în urma unui casting organizat la finalul lunii septembrie 2023 la sediul OCC (Calea Giulești nr. 16, sector 6, București).
3. Pregătirea şi instruirea beneficiarilor în domeniile de activitate vizate de program la sediul OCC, intensiv, în cadrul stagiunii 2023-2024.
4. În funcție de cerințele titlului și ale regizorului, cursanții vor avea ocazia de a fi distribuiți în cursul stagiunii 2023-2024 în producțiile de musical din repertoriul OCC.
5. Finalitatea proiectului constă în distribuirea absolvenților în producția extraordinară „Matilda the musical” (muzică și versuri de Tim Minchin, pe un text de Dennis Kelly, bazată pe romanul „Matilda” din 1988 de Roald Dahl) care va avea premiera în luna mai, 2024.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele ,,Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile ,,În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, ,,Aventura Parc”, ,,Abonamente” sau ,Voluntariat”.
Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.
Ne reîntoarcem cu spectacole din weekendul acesta, iar în următoarul vă așteptăm cu o premieră de musical și deschidem și Grădina OCC! Annie Jr. (PREMIERĂ) este o fetiță orfană curajoasă, care reușește să-și găsească un cămin și să cucerească inimile tuturor. Bilete disponibile: https://www.bilete.ro/annie/ Heidi sosește cu prietenii ei la Opera Comică pentru Copii, într-un […]
Tinerii creatori sunt așteptați în „Stagiunea UnderGrant” După succesele înregistrate cu spectacolele câștigătoare la precedentele sesiuni de proiecte – „Heidi”, „Onix și Barton”, „Erus și Valea Răbdării”, „Bastien și Bastienne”, Opera Comică pentru Copii vine din nou în sprijinul tinerilor creatori și organizează a patra ediție a concursului de proiecte „Stagiunea UnderGrant”. Termenul limită pentru înscrieri este 15 septembrie […]
Tinerii creatori sunt așteptați în „Stagiunea UnderGrant”
După succesele înregistrate cu spectacolele câștigătoare la precedentele sesiuni de proiecte – „Heidi”, „Onix și Barton”, „Erus și Valea Răbdării”, „Bastien și Bastienne”, Opera Comică pentru Copii vine din nou în sprijinul tinerilor creatori și organizează a patra ediție a concursului de proiecte „Stagiunea UnderGrant”. Termenul limită pentru înscrieri este 15 septembrie 2023, la sediul din Calea Giulești nr. 16 sau prin email: occ.revista@gmail.com (cu link pentru descărcarea fișierului, nu cu atașament).
Instituția invită tinerii creatori (regizori, coregrafi, scenografi) să trimită propuneri de spectacole de operă / operetă / balet / musical / teatru, adaptate pentru copii. Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă: CV-ul candidatului, conceptul regizoral/coregrafic al spectacolului, conceptul scenografic (schițe decor/costume), coloana sonoră/partitura, publicul vizat și mesajul spectacolului.
Tinerii creatori ale căror dosare vor fi acceptate vor fi invitați în toamnă la discuții mai amănunțite despre posibila realizare a proiectului propus, în stagiunea 2023-2024.
OCC organizează audiție informativă pentru soliști vocali (toate vocile)*. Înscrierea se face prin trimiterea unui CV la adresa casting.occ@gmail.com. CV-ul complet trebuie să conțină: date de contact, studii, experiența artistică, fotografii. Proba practică are loc la sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giuleşti nr. 16, sector 6, București) în data de 4 septembrie 2023, începând […]
OCC organizează audiție informativă pentru soliști vocali (toate vocile)*.
Înscrierea se face prin trimiterea unui CV la adresa casting.occ@gmail.com. CV-ul complet trebuie să conțină: date de contact, studii, experiența artistică, fotografii.
Proba practică are loc la sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giuleşti nr. 16, sector 6, București) în data de 4 septembrie 2023, începând cu ora 10.00.
Cerințe pentru audiție:
Studenți, masteranzi sau absolvenți ai unei Facultăți de Interpretare Muzicală – Canto.
În cadrul probei practice, candidații soliști vocali vor interpreta, la alegere, o arie de operă/operetă și una de musical (repertoriu recomandat, dar nu obligatoriu: „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti, „Sunetul muzicii” de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein II, „Directorul de teatru” de W.A.Mozart, „Flautul fermecat” de W.A.Mozart, „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, „O noapte la Veneția” de Johann Strauss II)
Candidații își vor asigura pianist acompaniator propriu (pentru ariile de musical se acceptă și acompaniament cu negativ).
Data limită de înscriere este 1 septembrie 2023, ora 22.00.
După încheierea perioadei de înscriere, toți aplicanții vor fi informați cu privire la ora la care sunt programați pentru audiție.
Informații suplimentare la telefon: 0748.167.533.
*Opera Comica pentru Copii iși rezervă dreptul de a selecta pe baza CV-ului candidații care vor fi chemați pentru audiție.
Opera Comică pentru Copii anunță organizarea unui casting pentru băieți (vârsta 14-18 ani) cu aptitudini actoricești, de dans și vocale, în vederea premierei musicalului Annie Jr., de Thomas Meehan, Charles Strouse și Martin Charnin, sub licență Audio Perusal © 2017 MTI Enterprises. Castingul va avea loc în data de 5.07.2023, la sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești, nr 16). […]
Opera Comică pentru Copii anunță organizarea unui casting pentru băieți (vârsta 14-18 ani) cu aptitudini actoricești, de dans și vocale, în vederea premierei musicalului Annie Jr., de Thomas Meehan, Charles Strouse și Martin Charnin, sub licență Audio Perusal © 2017 MTI Enterprises.
Castingul va avea loc în data de 5.07.2023, la sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești, nr 16).
Concurenții vor completa un formular online, în urma căruia vor fi selectați pentru proba practică.
Data limită de înscriere este 2.07.2023, ora 22.00.
FORMULARUL DE ÎNSCRIERE pentru casting este disponibil AICI.
Concurenții care sunt selectați pentru etapa practică vor primi materialele de studiu, în vederea prezentării acestora la casting.
Organizatorii își rezervă dreptul de a selecta participanții pentru distribuția spectacolului, fără drept de contestație.
Roluri băieți
MILIARDARUL Warbucks (înălțimea de peste 175 cm)
VÂRSTĂ – Adolescent (16 -18)
AMBITUS VOCAL – A3 – D5
APTITUDINI DANS – Mediu (ritm, coordonare, mobilitate, echilibru)
PREȘEDINTELE ROOSEVELT (înălțimea