Sediu

Opera Comică pentru Copii şi-a început activitatea în anul 1998, lansată inițial ca o companie independentă, care a demonstrat că este o “voce” unică şi originală în peisajul artistic românesc, dar şi internaţional. Nicăieri în lume nu există un astfel de ansamblu, instituţia îndeplinind atât un rol cultural-artistic, cât şi unul educativ. Începând din anul 2003, Opera Comică pentru Copii a devenit instituţie publică în subordonarea Primăriei Capitalei, iar din 2014 este condusă de soprana Felicia Filip.

Pe lângă reprezentațiile din program, în care punem accent pe interactivitate, pe atmosfera creată în sala de spectacol și înafara ei, derulăm proiecte speciale, pentru a consolida și mai mult relația dintre public și scenă. Acestea includ tururile ghidate “În Spatele Cortinei”, Concertele Lecție, campaniile “Bilet în așteptare” și “Prietenul OCC”, precum și evenimente speciale, cum e “Noaptea Muzeelor” sau ”Noaptea Vrăjitoarelor”. De asemenea, trimestrial, edităm și distribuim gratuit “OCC-Revista pentru Copii”, un instrument util atât pentru părinți, cât și pentru profesori, care include programul instituțiilor de cultură adresate celor mici.

Sediul nostru (Calea Giulești nr. 16, sector 6, București) găzduiește trei săli de spectacole: Sala Mare, cu o capacitate de 424 de locuri, Salonul Mozart, cu 90 de locuri, și Sala UnderGrant, cu 120 de locuri, unde evoluează atât soliști importanți ai scenei românești, cât și copii și tineri talentați. Lunar, ne calcă pragul aproximativ 10 000 de copii. Vă invităm să vă numărați printre ei!

Sala de spectacol
Foaier
Salonul Mozart
Sala UnderGrant