Au început înscrierile pentru programul School of Musical!

Dăm startul înscrierilor la cel mai așteptat program: „School of Musical”, sesiunea 2024 – 2025! School of Musical este un proiect unic în România de pregătire intensivă a tinerelor generații pentru scena de musical. Căutăm copii actori, cântăreți și dansatori extraordinari!

Dacă știi că scena este locul tău preferat, înscrie-te până pe 15 iunie și vino la audiții! Asigură-te că îndeplinești criteriile și completează formularul de înscriere:

  • Ai între 6 – 17 ani? ✔️
  • Ești deja inițiat în artele spectacolului și pasionat de actorie, muzică și dans? ✔️
  • Ești dispus să participi la un program intens de pregătire la sediul OCC? ✔️
  • Completează formularul: https://bit.ly/ÎnscriereSOM-OCC ✔️

 

Programul „School of Musical” constă în organizarea de cursuri intensive de canto (4 ore/săptămână), mișcare scenică/dans (2 ore/săptămână) și arta actorului (2 ore/săptămână) pe durata a 9 luni/stagiune, susţinute de coordonatori cu experienţă în domeniul artelor spectacolului muzical. Programul include două module – unul dedicat începătorilor și unul pentru cursanții cu experiență în musical. Preselecțiile sunt programate la mijlocul  lunii iunie 2024, iar cursurile se desfășoară pe parcursul stagiunii 2024-2025, din octombrie 2024 până în iunie 2025. Pentru fiecare grupă sunt disponibile 40 de locuri, dintre care 20 vor fi subvenționate de Opera Comică pentru Copii, iar 20 de locuri vor fi cu taxă (800/lună la plată anticipată, 1200/lună la plata lunară).

Programul presupune parcurgerea următoarelor etape:

  1. Înscrierea copiilor până în data de 15 iunie 2024, ora 22.00 prin completarea formularului de înscriere, în urma căruia vor fi selectați pentru proba practica. Formularul este disponibil aici: https://bit.ly/ÎnscriereSOM-OCC 
  2. Selecţia copiilor pentru cursuri se va face în urma unei audiții organizate în zilele de 18-19 iunie 2024 la sediul OCC (Calea Giulești nr. 16, sector 6, București). Proba constă în prezentarea unei piese muzicale la alegere (de preferat stil pop/musical), a unui text si unei coregrafii (materiale impuse pe care le vor primi pe e-mail cei selectați pentru proba practică).
  3. Pregătirea şi instruirea beneficiarilor în domeniile de activitate vizate de program are loc la sediul OCC, intensiv, în cadrul stagiunii 2024-2025.
  4. Pe parcursul stagiunii 2024-2025 cursanții vor avea dedicate 2 producții de musical, „Annie JR” în luna februarie 2025 și închiderea proiectului cu producția celebrului musical „School of Rock” (muzica Andrew Lloyd Weber) în luna iunie 2025.
  5. În funcție de cerințele spectacolelor și ale regizorilor, cursanții vor avea ocazia de a fi distribuiți și în celelalte producții din repertoriul OCC în cursul stagiunii 2024-2025.

 

După succesele înregistrate în ultimii ani cu producții de musical în care majoritatea artiștilor din distribuție au fost copii, Opera Comică pentru Copii continuă, alături de Programul Național Cantus Mundi, un proiect unic în România: „School of Musical”. Conceptul programului „School of Musical” este de a pregăti viitoarea generație de artiști de musical din România, prin instruirea în mod intensiv a copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani. Unicitatea programului constă în faptul că toate cunoștințele asimilate pe parcursul cursurilor vor fi puse în practică la cel mai înalt nivel în producțiile de musical ale OCC special dedicate acestui proiect. 

În acest sens Opera Comică pentru Copii, aduce pe scenă sa sub licență cele mai de succes musicaluri de pe Broadway și West End precum: „Sunetul muzicii”, „Matilda”, „Annie JR”, „School of Rock”, și „Madagascar – A Musical Adventure JR”.

Opera Comică pentru Copii este singura instituție care se ocupă în mod intensiv de pregătirea cu seriozitate și profesionalism a  tinerelor generații pentru scena românească de musical.