Cifre record la final de stagiune pentru OCC: 806 spectacole și încasări de peste 1.200.000 EUR

Opera Comică pentru Copii (OCC) încheie stagiunea de spectacole 2022-2023 cu cifre impresionante: 208.985 de spectatori (copii, părinți și bunici) au vizionat cu entuziasm cele 806 reprezentații ale celor mai îndrăgite spectacole și au participat la activitățile din Grădina OCC. Veniturile instituției din Calea Giulești nr. 16 sunt spectaculoase și fără egal: încasări totale de 6.054.927 lei, dintre care 3.150.000 lei din spectacole și 2.904.927 lei încasări în afară de spectacole.

În cadrul acestei stagiuni, pe scenele Operei Comice s-au jucat 8 spectacole premieră, dintre care 2 la Sala Mare, 3 la Sala UnderGrant și 3 la Salonul Mozart, s-au vândut 79 148 de bilete la toate spectacolele și 348 856 de tichete la cele două Festivaluri organizate: ,,Poveste de Crăciun” (P.D.C.) și ,,Festivalul Opera Copiilor” (F.O.C.), precum și la toate activitățile tematice desfășurate în aer liber, în Grădina OCC.

Unele dintre cele mai îndrăgite activități de la Opera Comică pentru Copii au fost Atelierele ,,Micul Artist, care au însumat în această stagiune încasări de 706.195 lei, oferind copiilor programe de balet, debate, actorie, street dance, dansuri populare, cor, comunicare, fotografie, pictură, desen și multe altele. Atelierele ,,Micul Artist se reiau din septembrie (detalii pe www.ateliereocc.ro), însă până atunci se desfășoară Școala de Vară, pe toată durata lunii iulie, eveniment sold out, cu încasări de 290.000 lei.

Premierele stagiunii 2023-2024 – abonamentele sunt deja disponibile  

În toamnă, Opera Comică pentru Copii revine cu cele mai frumoase spectacole pentru întreaga familie. Astfel, pe 15 septembrie, la Sala Mare, publicul este invitat la o primă premieră a noii stagiuni – spectacolul de musical cu licență internațională ,,Annie Jr.”, în regia Antoanetei Cojocaru. Tot aici, în stagiunea 2023-2024 vor mai putea fi vizionate în premieră: baletul ,,Lacul Lebedelor”, în regia și coregrafia Andreei Soare, opera ,,Flautul Fermecat”, în regia lui Cristian Mihăilescu și spectacolul de musical cu licență internațională ,,Matilda”, în regia lui Emil Pantelimon.

Întreaga stagiune 2023-2024 este disponibilă la vânzare în rețeaua bilete.ro. Spectatorii care doresc să își asigure locuri încă de pe acum la spectacolele stagiunii viitoare, își pot achiziționa abonamente, la prețuri cuprinse între 350 și 650 de lei, având astfel loc confirmat la 10 reprezentații de weekend la Sala Mare a instituției, cu excepția premierelor și avanpremierelor. Abonamentele dedicate spectacolelor din sălile mici ale OCC, Sala UnderGrant și Salonul Mozart, sunt disponibile la prețul de 300 de lei și asigură locuri la 10 reprezentații de weekend desfășurate în aceste săli, cu excepția avanpremierelor și premierelor. În funcție de varianta aleasă, abonamentele cuprind puzzle-uri, seturi cadou și obiecte promoționale OCC. Mai multe detalii pe www.operacomica.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

La final de stagiune 2022-2023, întreaga echipă a Operei Comice pentru Copii, condusă de soprana Felicia Filip, adresează mulțumiri partenerilor care au contribuit la atingerea acestor cifre record pentru o instituție publică de cultură. Partenerii instituționali: Societatea de Transport București, Radio România București FM, Televiziunea Română, Corul Național de Cameră ,,Madrigal – Marin Constantin”, Programul Național Cantus Mundi și Circul Metropolitan București. Partener radio unic: Magic FM. Partenerii media: Forbes, Zile și Nopți, Agerpres, Pagina de Media, Pro TV, Antena 1, Prima TV, A7TV, Metropola TV, Kanal D, România TV, Canal 33, Digi24, Național TV, Happy Channel, Europa FM, Itsy Bitsy FM, RFI, Radio Trinitas, Radio România Cultural, Rock FM, Cărturești, Adevărul, Click, Gândul, CanCan, Psychologies, România Pozitivă, Revista 22, Ordinea Zilei, Ziarul Bursa, Observator Cultural, România Liberă, EVZ, Capital, Historia, Forbes Kids, Pap Tot, Parenting Ads, Modern Dads, Parenting 2.0, Online Gallery, GoKid!, Spectacola, DC News, Spotmedia, PressOne, Anchete Speciale, Book Hub, ioanamarinescusima.ro, solonaria.ro, ivonarustem.com, Q Bebe, Baby Boom, Mommy HAI, Bebelonia, IQool, IQads, PS News, B365, EKA, IOANID și Mirunette.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.