Micii Jurnaliști despre Matilda

Matilda, o fetiță de nota 10+

„Joi am fost la avanpremiera spectacolului „Matilda” care se joacă acum și în România, în premieră, la Opera Comică pentru Copii. Nu e prima dată când merg la Opera Comică. Am mai văzut „Lacul Lebedelor” și „Flautul Fermecat”. Dar „Matilda” a fost cel mai frumos spectacol! Știam povestea pentru că am citit cartea lui Roald Dahl, dar nu mi-am imaginat niciodată atât de puternic personajele.

Fix cu o zi înainte, doamna învățătoare ne-a dat să învățăm poezia „Într-o zi pe când lucram” de Ana Blandiana. Are exact 26 de versuri destul de ușoare, dar m-am chinuit la ea câteva ore ca să rețin ceva. Apoi am văzut-o pe Matilda, de fapt pe fetița Iarina Popescu, cea care o interpreta, și am rămas cu gura căscată cum a putut ea să rețină atâtea replici și atâtea cântece, care te țin pe scaun nemișcat timp de 3 ore. Și este o fetiță de doar 11 ani, împliniți chiar joi pe scenă! Oare de ce nu pot să învăț și eu poeziile atât de ușor? Iarina mi-a explicat, într-un scurt interviu, că învață, repetă și joacă două-trei ore pe zi, în fiecare zi a săptămânii, de câteva luni încoace! Multă muncă! Asta îmi spune și mama când îmi fac temele: fără muncă, bucurie și dăruire nu poți realiza nimic în viață! Și Matilda chiar mi-a demonstrat asta.” (Vlad Vînjeanu, 9 ani)

***

„Mi-a plăcut foarte mult spectacolul „Matilda”, felul în care au jucat toți actorii. Pot să consider „Matilda” cartea mea preferată, o am în bibliotecă, am citit-o și recitit-o și mi-am dorit foarte mult să văd spectacolul care se joacă acum în premieră la Opera Comică. 

Spectacolul m-a impresionat mai mult decât cartea prin jocul actorilor, muzica, dansul, toată regia. Totul a fost de nota 10+.

Matilda din musical m-a făcut să înțeleg mai bine personajul din carte, a jucat foarte natural, a cântat și a interpretat minunat, am avut impresia că se adresează fiecăruia dintre noi. Toți am aplaudat-o până ni s-au înroșit palmele.

Iubim Opera Comică și revenim mereu cu drag!” (Maria Marcoșanu, 10 ani)