Povestea continuă în ianuarie la Opera Comică pentru Copii cu Târgul de iarnă si două premiere

 

Patinoarul deschis zilnic, între 1-31 ianuarie 2023 

Distracția pe gheață continuă și în luna ianuarie! Patinoarul de la Opera Comică pentru Copii este deschis în perioada 1-31 ianuarie 2023, după următorul program: de luni până vineri, în intervalul orar 15:00-21:00, iar în weekend, între orele 10:00-21:00. Turele de patinaj au o durată de 90 de minute și încep la orele 15:00, 17:00 și 19:00 în timpul săptămânii, respectiv 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 și 20:00 în weekend.

 

 

Târgul de iarnă rămâne deschis în weekend cu întâlniri speciale


În curtea OCC, Târgul de Iarnă rămâne deschis pe durata vacanței școlare și apoi în weekend-urile din luna ianuarie, după următorul program: pe 3, 4, 5 și 6 ianuarie, între orele 14:00-20:00, iar în zilele de 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 și 29 ianuarie, în intervalul orar 10:00-21:00. Accesul publicului în Târg este liber. Pentru participarea la activități este necesară achiziționarea de tichete, disponibile la Magazinul OCC, la Casa de Bilete OCC și în spațiile special amenajate în incinta Târgului. Costul unui tichet este de 3 lei.

  • Derdeluș – 1 tichet / coborâre
  • Carusel – 3 tichete / persoană / tură (5 minute)
  • Trenuleț – 3 tichete / persoană / tură (o plimbare)
  • Jucării mecanice – 2 tichete / jucărie / tură
  • Atelierele OCC – 5-15 tichete, în funcție de atelierul ales.

 

Ianuarie 2023 aduce în fiecare săptămână un eveniment special la Opera Comică pentru Copii, pe lângă spectacolele deja stabilite în stagiune și anunțate publicului. Astfel, în perioada 3-8 ianuarie, este „Târgul de Iarnă la OCC” și publicul beneficiază de toate atracțiile enumerate anterior, iar punctul culminant al săptămânii are loc pe 8 ianuarie, de la ora 11, în Sala Mare, când Alec Blenche (autorul) și Ana-Crăciun Lambru (regizorul) lansează alături de personajele preferate ale copiilor cel de-al patrulea spectacol din seria Erus: musicalul „Erus și Valea Recunoștinței”, care are premiera în luna mai, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Autorul acestei serii de succes, Alec Blenche, va rămâne după eveniment în foaier, pentru a acorda autografe tuturor iubitorilor de lectură care îl îndrăgesc pe Erus. Întreaga colecție din seria Erus va fi disponibilă la vânzare la Magazinul OCC.

 

Weekendul „Regatul de Gheață 1 la OCC” (14-15 ianuarie) aduce în fața spectatorilor proiecția filmului  „Regatul de Gheață 1” („Frozen I”), programată pe 14 ianuarie, de la ora 11, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii și ateliere speciale dedicate personajelor din acest film. În aceeași zi începe seria de reprezentații ale super-producției „Sunetul Muzicii”, în regia lui Răzvan Mazilu, iar în Salonul Mozart spectatorii sunt așteptați la cea dintâi premieră a anului, spectacoul „Universul Magiei”, conceput și prezentat de Bogdan Muntean.

 

Weekendul „Sunetul Muzicii la OCC” (21-22 ianuarie) continuă, în Sala Mare, cu 4 reprezentații ale îndrăgitului musical care-i are ca protagoniști pe membrii familiei von Trapp. În Sala UnderGrant începe, în premieră, o nouă aventură a celui mai îndrăgit personaj de către bebelușii care vin la OCC: „Bubu la Zoo”. Spectacolul poartă semnătura regizorală a aceleiași echipe care a creat și titlul „Bubu și Anotimpurile”, Andreea Soare și Irina Furdui, și beneficiază de consultanța de specialitate oferită de psihologul Gabriela Maalouf. 

 

Weekendul „Regatul de Gheață 2 la OCC”  (28-29 ianuarie) aduce în fața spectatorilor proiecția filmului  „Regatul de Gheață 2” („Frozen II”), programată pe 28 ianuarie, de la ora 11, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Totodată, este ultimul weekend în care copiii se mai pot bucura de Târgul „Poveste de Crăciun” și toate atracțiile sale de iarnă, inclusiv atelierele dedicate personajelor din „Regatul de Gheață 2”. În sălile OCC au loc spectacolele programate în stagiune: „Sunetul Muzicii” în Sala Mare, „Universul Magiei” în Salonul Mozart și „Bubu și Anotimpurile” în Sala UnderGrant.

 

Înscrieri și preselecții la Atelierele „Micul Artist” 

Atelierele „Micul Artist” organizează preselecții în luna ianuarie. Cei interesați se pot înscrie deja, completând formularul de pe site-ul instituției (http://bit.ly/MiculArtist). Aflat la al optulea de funcționare, programul vine în întâmpinarea nevoii de educație extracurriculară a elevilor cu o ofertă mai mult decât generoasă: 35 de cursuri, desfășurate la sediu sau online, pentru grupe de vârstă care încep de la creșă și se continuă până la liceu.

 

În perioada 16 – 28 ianuarie 2023, instituția din Calea Giulești nr. 16 organizează preselecții pentru toate cursurile, urmând ca până pe 27 mai 2023 să aibă loc 15 întâlniri săptămânale pentru fiecare curs în parte, online sau la sediu, în funcție de atelierul sau atelierele alese. Taxa de participare este de 450 lei/modul, achitată până pe 30 ianuarie 2023. După trimiterea electronică a formularului disponibil pe site-ul instituției, copiii sunt așteptați direct la preselecția de la atelierul dorit, conform programului afișat în continuarea formularului de înscriere. În fiecare an, Opera Comică pentru Copii se străduiește să îmbunătățească oferta de cursuri, ținând cont atât de sugestiile părinților, cât și de dorințele copiilor. Anul acesta, noutățile includ cursuri de gândire logică și analitică, de cunoaștere, actorie aplicată, teatru de mișcare și teatru de improvizație.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Printre partenerii media ai instituției se numără Magic FM, Forbes și AgerPres. Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.