Prințesa și Magicianul – Intrare liberă
Platforma AMTeatru, prin intermediul Culture Reality SRL, cu sprijin de la bugetul local al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului CULTURA 2023 și în parteneriat cu Opera Comică pentru Copiii prezintă premiera spectacolului „Printesa și Magicianul”.
Spectacolul va avea patru reprezentații cu INTRARE LIBERĂ sâmbătă 23 septembrie, orele 10 și 18 și duminică 24 septembrie, orele 10 și 12, în Grădina Operei Comice pentru Copii, pe Scena de la Căsuța din Copac, oferind astfel locuitorilor sectorului 6 și nu numai, ocazia de a se bucura de un spectacol gratuit, în apropierea zonei în care locuiesc.
Echipa artistică este formată din magicianul Bogdan Muntean, solista Andra Baciu, realizatorul Mădălin Guruianu, plus producătorul muzical, Radu Ion. Beneficiarii acestui proiect sunt familiile, copiii și adolescenții, dar și adulții care își doresc să se bucure de vizionarea unui spectacol de calitate. Prin intermediul poveștii și a personajelor, spectacolul transmite mesaje puternice despre curaj, prietenie și puterea de a visa. Abordarea proiectului se bazează pe o combinație armonioasă între elementele de teatru, muzică, elemente de magie și efecte speciale. Astfel, publicul va fi transportat într-o lume magică și va putea trăi o adevărată aventură alături de artiști. Oportunitatea sa mai este susținută și de dorința publicului de a se bucura de experiențe live și tangibile, care să ofere inspirație și mesaje pozitive.
Parteneriatul cu Opera Comică pentru Copii vine ca un ajutor esențial în găsirea celor mai bune soluții pentru crearea unui eveniment relevant pentru copii și părinți, ținând cont de îndelungata și valoroasa experiență a echipei de la Opera Comică pentru Copii.
Bogdan Muntean a început sa studieze arta Magiei în anul 2004 pe când era student la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, specializarea arta actorului la clasa prof. univ. dr. Florin Zamfirescu. A studiat Arta Magiei alături de maestrul Retas Matei – câștigător în 1973 al cAmpionatului Mondial de Magie. Cei 4 ani de studiu cu maestrul Retas au fost inobilați și de colaborări cu J.P. Vallarino și Carlos Vaquera – magicieni francezi cu renume pe plan mondial. Pe lângă spectacolele susținute la Ateneul Român „Crăciun pentru toți” ( 2007), „Nopți albe” Sibiu (2007), București 550 de ani (2009), București Capitala veseliei (2009), Zilele Galațiului (2009), Zilele Brailei, 1 iunie Tulcea, 1 Iunie Focșani. Activitatea sa artistică o include și pe cea de regizor. În 2009 a montat la Teatrul Metropolis spectacolul „Cum m-am lăsat…”- după Hannes Stein, spectacol ce a fost invitat la Festivalul Fringe- Brașov (2009), în Zilele Bucureștiului (2009). Din 2010 colaborează constant cu opera comică pentru copii unde are spectacole proprii, precum magic way, universul magiei, noaptea magiei și pregătește încă o premieră cu o poveste magică.
Solista Andruni Baciu este o adolescentă talentată și perseverentă, care a colaborat cu mai mulți artiști de renume precum Adi Nour, Monica Opra, Zoli Toth. membru fondator și soprană în „Cor cu Dor”, a susținut concerte în țară și în străinătate, cu participări pe mari scene alături de Corul Național de Cameră MADRIGAL-marin constantin și de mari cântăreți de muzică pop: Tom Odell, Andra, Smiley, Nikos Vertis. De-a lungul timpului, a primit premii pentru interpretare – chitară, pian și voce – în concursuri și festivaluri naționale. Mai mult, Andruni baciu este co-fondator AMTeatru, alături de Mădălin Guruianu, cu numeroase materiale redactate, plus apariții în media scrisă, la radio și televiziune.
Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primariei Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, puteți accesa www.primarie6.ro/program-cultura-2023/. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Autorității Finanțatoare