School of Musical – prelungim inscrierile!

Ai între 6 și 18 ani? Ești pasionat de actorie, muzică și dans? Lansăm provocarea unui nou casting pentru tineri interpreți – actori, cântăreți și dansatori extraordinari, pentru sesiunea 2023-2024 a programului de pregătire intensivă “School of Musical”, un proiect unic în România.

După succesele înregistrate în ultimii ani cu producții de musical în care majoritatea artiștilor din distribuție au fost copii, Opera Comică pentru Copii lansează, alături de Programul Național Cantus Mundi, un proiect unic în România: „School of Musical”. Conceptul programului „School of Musical” este de a pregăti viitoarea generație de artiști de musical din România, prin instruirea în mod intensiv a copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Unicitatea programului constă în faptul că elementele teoretice asimilate sunt puse în practică la cel mai înalt nivel în producțiile de musical ale OCC. 

Opera Comică pentru Copii , în această direcție, achiziționează și produce musicaluri de cea mai înaltă calitate și de succes de pe Broadway și West End precum: „Sunetul muzicii”, „Matilda”, „Annie JR”, „School of Rock”, și „Madagascar – A Musical Adventure JR”.

În felul acesta, Opera Comică pentru Copii este singurul organism care se ocupă în mod intensiv de tratarea cu seriozitate și profesionalism a subiectului instruirii tinerelor generații pentru scena românească de musical.

Programul „School of Musical” constă în organizarea de cursuri intensive de canto (4 ore/săptămână), mișcare scenică/dans (2 ore/săptămână) și artă teatrală (2 ore/săptămână) pe durata a 9 luni/stagiune, susţinute de artiști cu experienţă în domeniul artelor spectacolului muzical. Programul include două module – unul dedicat începătorilor și unul pentru cursanții cu experiență în musical. Preselecțiile sunt programate la începutul lunii octombrie 2023, iar cursurile se desfășoară pe parcursul stagiunii 2023-2024, din octombrie 2023 până în iunie 2024. Pentru fiecare grupă sunt disponibile 40 de locuri, dintre care 20 vor fi subvenționate de Opera Comică pentru Copii, iar 20 de locuri vor fi cu taxă (800/lună la plată anticipată, 1200/lună la plata lunară).

Programul presupune parcurgerea următoarelor etape:

  1. Înscrierea copiilor până în data de 6 octombrie, ora 22.00 prin completarea formularului de înscriere, disponibil aici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfiNkuJF6Sawjv4yaWzKw47Dmd0CDwLfM2xti6368R_kYlLyQ/viewform?usp=sf_link2

2. Selecţia copiilor pentru cursuri în urma unui casting organizat la începutul lunii octombrie 2023 la sediul OCC (Calea Giulești nr. 16, sector 6, București).

3. Pregătirea şi instruirea beneficiarilor în domeniile de activitate vizate de program la sediul OCC, intensiv, în cadrul stagiunii 2023-2024.

4. În funcție de cerințele titlului și ale regizorului, cursanții vor avea ocazia de a fi distribuiți în cursul stagiunii 2023-2024 în producțiile de musical din repertoriul OCC.

5. Finalitatea proiectului constă în distribuirea absolvenților în producția extraordinară „Matilda the musical” (muzică și versuri de Tim Minchin, pe un text de Dennis Kelly, bazată pe romanul „Matilda” din 1988 de Roald Dahl) care va avea premiera în luna mai, 2024.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei  Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele ,,Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile ,,În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, ,,Aventura Parc”,  ,,Abonamente” sau ,Voluntariat”.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.