Atelierele „Micul Artist”

ATELIERELE ”MICUL ARTIST”, Stagiunea 2017/2018 a început cu 10 Ateliere, 11 profesori, 30 de grupe. peste 500 de copii.

 

Din ianuarie, vom redeschide înscrieri la Atelierele ”Micul Artist”!

 

Ateliere existente cu locuri disponibile:

Atelierul de Cor, cu vârsta până in 7 ani – 15 ian, ora 16.30 preselecția

Atelierul de Cor, cu vârsta de la 7 ani în sus – 15 ian., ora 17.30 preselecția

Atelierul de Arta Medievală, cu vârsta de la 7 ani in sus – 16 ianuarie, de la ora 18.00 preselecția

Atelierul de Fotografie, cu vârsta de la 8 ani in sus – 17 ianuarie, de la ora 17.00 preselecția

Atelierul de Flamenco, cu vârsta de la 8 ani in sus – 18 ianuarie, de la ora 16.30 preselecția

Ateliere de Actorie:

cu Alex Robu, luni ora 17, 4-6 ani și de la 18, peste 6 ani – preselecții în 15 ian. la orele fixate pentru Atelier

cu Ioana Rufu, vineri ora 17, 4-6 ani și de la 18, peste 6 ani  – preselecții în 19 ian. la orele fixate pentru Atelier

 

Ateliere nou nouțe 🙂

Laboratorul de Păpuși cu Ana Crăciun Lambru, miercuri și joi, ora 17, 4-6 ani și de la 18, peste 6 ani –  – preselecții în 17 ian. la orele fixate pentru Atelier

Atelierul de Desenat și Pictat cu Viorel Crăciun, sâmbătă, ora 10, peste 6 ani și de la 11,  4-6 ani  – preselecții în 20 ian. la orele fixate pentru Atelier

Atelierul de Dezbateri cu Mădălin Guruianu, sâmbătă, ora 13, gimnaziu (a VI-a – a VIII-a) și ora 14, liceeni (a IX-a – a XII-a)  – preselecții în 20 ian. la orele fixate pentru Atelier

 

 

Descriere Ateliere nou apărute:

 

Laboratorul de Păpuși cu Ana Crăciun-Lambru

Câțiva mililitri de imaginație, un strop de curaj, trei lingurițe de voie bună și două mâini curioase. Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie la Laboratorul de Păpuși – unde oricine și orice prinde viață! Păpuși din hârtie, teatru de obiecte, păpuși cu tije și teatru jucărie sunt doar câteva dintre minunățiile pe care le vom explora în fiecare săptămână. Veniți așadar cu mic sau mai mare, să fim împreună creatori de personaje și povești în Laboratorul de Păpuși!

 

 

Atelierul de Desenat și Pictat cu Viorel Crăciun

Pentru cei mici avem ”mâzgăleli colorate” adică vor învăța despre culori, nuanțe, nonculori și modul în care să le combine în așa fel încât să-și dezvolte simțul cromatic; pentru cei mai mari, studii de desen în creion și cărbune, grafică, tuș, acuarele, tempera, guașe, studii anatomice, studii și portrete academice, iar pentru cei interesați și talentați chiar noțiuni de artă murală și iconografie sau frescă.

 

Atelierul de Dezbateri cu Mădălin Guruianu

Dezbaterile academice (debate) sunt una dintre cele mai inovatoare căi de a îi învață pe tineri să gândească liber și să-și susțină opiniile prin argumente. Tinerii cursanți vor practica adesea empatia și vor căpăta abilități sporite de comunicare, ba chiar de persuasiune. Fiind un joc de echipă, debate-ul aduce și avantajul de a învăța cât de important este să te bazezi pe coechipier, să construiești împreună cazuri, să asculți activ argumentele echipei adverse și să răspunzi pe măsură.

 

 

ATELIERE EXISTENTE

Cor, două grupe, luni 17.30 (Elena Iorgulescu) și 18.30 (Mădălina Maxim)

Scenografie, două grupe, luni 17 și 18, Sala Atelier (Bogdana Pascal)

Street Dance, patru grupe, luni 16.30 și 17.30 și vineri, 17 și 18, Sala Balet (Ionuț Picincu – Hammer)

Artă medievală, două grupe, marți 17 și 18, Sala Atelier (Mihai Serghei Todor)

Balet, trei grupe, marți 16, 17 și 18, Sala Balet (Jaqueline Bratu)

Actorie, patru grupe, marți 17 și 18, vineri 17 și 18, Sala Atelier (Andreea Corneanu)

Balet plus, trei grupe, miercuri 16, 17 și 18, Sala Balet (Theodora Munteanu)

Fotografie, patru grupe, miercuri 17.30 și 18.30, joi 17.30 și 18.30, Sala Atelier (Cristina Anculete)

Flamenco, două grupe, joi 17 și 18, Sala Balet (Lucas Molina)

Oratorie, patru grupe, sâmbăta, 11, 12, 14, 15 Sala Atelier (Nae Șovăială)

 

 

Coordonator Proiect: DANA ANDRONIE, 0724.385.343

 

REGULAMENT GENERAL

privind organizarea şi desfăşurarea programului

Atelierele „Micul Artist”

 

Capitolul I

Cadrul general

 

Art.1. (1) Prezentul regulament cuprinde cadrul de organizare şi desfăşurare al proiectului Atelierele „Micul Artist”, susținut de Opera Comică pentru Copii, destinat copiilor, până la vârsta de 18 ani şi are ca obiectiv dezvoltarea abilităţilor şi talentelor copiilor.

(2) Programul îşi propune să valorifice, în spiritul principiului egalităţii de şanse, talentele artistice ale copiilor, oferindu-le acestora şansa de afirmare profesională, prin valorificarea calităţilor proprii.

 

Art. 2. (1) Programul stimulează copii cu vârsta până la 18 ani, din Bucureşti, denumiţi în continuare beneficiari, prin intermediul educaţiei non-formale cu scopul dezvoltării pasiunii pentru cunoaştere şi valorificării creativităţii.

(2)Proiectul constă în organizarea de cursuri de balet, de oratorie, de artă fotografică, de street dance şi de muzică corală. Aceste cursuri sunt susţinute de specialiști cu experienţă în domeniul respectiv. Fiecare curs va purta numele de atelier.

 

Art. 3. (1) Proiectul presupune următoarele etape:

A. Înscrierea copiilor prin completarea formularului de înscriere online.

B. Selecţia copiilor pentru fiecare atelier

C. Pregătirea şi instruirea beneficiarilor în domeniile de activitate vizate de proiect.

 

Capitolul II

Criterii de eligibilitate şi selecţia candidaţilor

 

Art. 4. Criterii de eligibilitate pentru candidaţi

(1) Vârsta să nu depășească 18 ani până la data aplicării

(2) Manifestarea interesului pentru activităţile proiectului

(3) Completarea formularului de înscriere până la data de 10 septembrie 2017, ora 20.

 

Art. 5   Selecţia candidaţilor

Se va realiza urmărind principiile:

Respectarea cumulativă a tuturor criteriilor de eligibilitate

Egalitatea de şanse şi de gen

Meritocraţie

Inclinaţie către activităţi artistice, care să reiasă din completarea formularului de înscriere

 

Capitolul III

Desfăşurarea programului

 

Art. 6.  În urma selecţiei candidaţilor, promotorul de program – Opera Comică pentru Copii – va întocmi lista cu beneficiarii pe care îi va contacta în vederea anunţării rezultatului până la data de 17 septembrie 2016

Art. 7  Promotorul va organiza cursuri/ateliere în cele cinci arii de preocupare ale proiectului o dată pe săptămână, pe o perioadă de 10 luni, cu excepția vacanțelor școlare, la sediul Operei Comice pentru Copii.

Art. 8  Opera Comica pentru Copii îşi rezervă dreptul de a selecta copiii, pentru a participa la spectacole din stagiunile instituţiei, cu acordul scris al părinţilor

Art. 9  Promotorul, împreună cu specialiștii din cadrul fiecărui atelier, va împărţi beneficiarii în mai multe grupe de lucru, în funcţie de vârstă, dacă este cazul

 

Capitolul V

Comisia de selecţie

 

Art 10. Comisia de selecţie a candidaţilor este alcătuită de o echipă de specialiști, desemnată de Promotor.

 

 

Capitolul VI

Dispoziţii finale

 

Art.11

  • Fiecare beneficiar trebuie să prezinte Promotorului o adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie prin care să ateste că este apt pentru a se implica în activităţile programului
  • Beneficiarii minori trebuie să prezinte Promotorului o declaraţie pe proprie răspundere din partea tutorelui prin care acesta îşi exprimă acordul cu privire la implicarea în activităţile programului
  • Beneficiarul/ tutorele beneficiarului vor achita 10 lei pentru fiecare întâlnire din cadrul atelierului. Fiecare Atelier va avea cel puțin 30 de întâlniri, astfel încât plata totală va fi de 300 de lei. Plata se efectuează cu anticipație, în 2 tranșe.
  • La finalul proiectului toţi beneficiarii vor primi un document care va atesta absolvirea cursurilor Atelierele „Micul Artist”
  • Fiecare specialist din cadrul Atelierelor „Micul Artist” are întocmit un regulament specific, care va fi adus la cunostinţă beneficiarului și tutorelui beneficiarului, la începutul atelierelor.

 

 

Atelierul de Scenografie, cu Bogdana Pascal

Luni: 17.00 – vârsta curpinsă între 7-10 ani

18.00 – vârsta de la 10 ani în sus

Atelierul de Scenografie este deschis pentru copiii care studiază sau nu artele, dar sunt pasionaţi şi dornici să-şi antreneze creativitatea într-o atmosferă relaxantă şi distractivă, care implică şi o bună organizare, şi multă răbdare, şi seriozitate.
Vă aşteptăm să descoperim împreună cât de greu sau cît de ușor este să creezi, având la îndemână toate mediile de exprimare: texte, imagini, lumina şi umbra, muzica, imaginea video, cu care vom realiza nu doar costume şi decoruri, ci întregul spectacol!
Voi veniţi doar cu imaginaţia şi dorinţa de a face minuni împreună, iar la finalul anului vom avea propriul nostru spectacol – un produs original.

Aceste întâlniri se adresează copiilor de vârstă şcolară (7 ani+) si încearcă să valorifice potențialul lor creativ, să le deschidă multiple posibilități de percepție, introducând, pe lângă partea practică şi interactivă, noțiuni de scenografie şi arte vizuale, istoria artei, imagine digitală și animație.

Bogdana Pascal a absolvit secția Scenografie a Liceului de arte plastice “Nicolae Tonitza” din București, apoi Facultatea de Film din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie “I.L. Caragiale” – secția Multimedia, și masteratul interdisciplinar “Teoria și practica imaginii” la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii. Lucrează în TVR din 2001, unde a realizat sute de emisiuni și interviuri dedicate dansului și artelor performative.
De peste 10 ani, colaborează ca artist asociat în numeroase proiecte coregrafice internaționale, unde a realizat eseuri video sau instalații foto-video și de obiect, și cu Centrul Național al Dansului din București, încă de la înființarea acestuia în 2004. Cu Opera Comică pentru Copii colaborează din 2015, creând până acum costumele și decorurile spectacolelor “Fetița cu Chibrituri”, “Jack și Vrejul de Fasole”, “Pinocchio” și “Răpirea din serai”, proiecte care i-au adus și distincția “Diploma de excelență” la Gala Operei Comice pentru Copii. Tot aici, susține și atelierul pentru copii “Salonul de scenografie”, un spectacol interactiv ce se desfășoară în Salonul Mozart.

 

Atelierul de Cor Junior, cu Elena Iorgulescu

Luni: 17.30 – vârsta curpinsă între 4-7ani

Cântând împreună de la vârste fragede, copiii se dezvoltă într-un mediu care încurajează încrederea, sensibilitatea, respectul, spiritul de echipă.

La Atelierul de Cor Junior, micuții artişti vor învăța cântecele specifice vârstei lor. Prin joacă și veselie, în grup și în echipe, vor conștientiza modul corect de emitere a sunetelor muzicale, pronunția corectă, își vor dezvolta auzul muzical. Nu vor lipsi jocurile muzicale și surprizele.

Elena Iorgulescu a absolvit Facultatea de Muzică „Spiru Haret” și Facultatea de Psihologie și Științele Educației, secția Pedagogie pentru Învățământ Primar și Preșcolar . Deține un Master în „Consiliere Școlară” la Universitatea București.

A cântat în multe coruri și grupuri vocale profesioniste, printre acestea Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române, Grupul Vocal Acapella, Corul Național de Cameră Madrigal.

În prezent, Elena Iorgulescu este învățătoare la Școala Gimnazială „Grigorie Ghica Voievod”. A înființat corul ciclului primar, cu care a participat la numeroase concerte și spectacole. Este director artistic al Clubului pentru copii „Sunete Vesele”, unde coordonează cursul de teatru.

Este autoarea unei culegeri de serbări scolare și a mai multor piese de teatru inspirate din cultura și civilizația universală.

 

Atelierul de Cor, cu Mădălina Maxim

Luni: 18.30 – vârsta de la 7 ani în sus

La acest atelier, copiii vor învăţa să interpreteze vocal cântece aparţinând repertoriului naţional şi internaţional, să interpreteze vocal cântece în diferite aranjamente armonice şi polifonice (unison sau 2-3 voci), să participe la diferite recitaluri, să respecte indicaţiile de interpretare şi gestică dirijorală, să-şi însuşească deprinderile specifice de cânt – ţinută corporală, respiraţie, dicţie, emisie, articulaţie.

Mădălina Maxim este absolventă a Universităţii Naționale de Muzică, Facultatea de Pedagogie Muzicală. În anul 2003, în urma unui concurs organizat de Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” este angajată în funcţia de corist şi ulterior de artist liric. A acumulat experienţă profesională sub bagheta maestrului Marin Constantin, precum şi a dirijorilor secunzi Emanuel Pecingină şi Anna Ungureanu. Concertează sub bagheta maeştrilor Ion Marin, Voicu Popescu, Cristian Mandeal, Horia Andreescu. Din anul 2005, este profesor titular al catedrei de educaţie muzicală a Colegiului Naţional “Elena Cuza”.

Susţine învăţarea muzicii prin sunete frumoase şi armonioase şi multe, foarte multe zâmbete.

 

Atelierul de Artă Medievală / ”Atelierul Comedianților”, cu Mihai Serghei Todor

Marți: 17.00 – vârsta curpinsă între 6-8 ani

18.00 – vârsta de la 8 ani în sus

Comedianții ambulanți ai Evului Mediu și ale Renașterii aduceau bucurie și transmiteau publicului imagini ale vieții sociale, sub diferite forme de la dans, la teatru, de la muzică, la jonglerii.

Atelierul va cuprinde exerciții specifice teatrului, teatrului de basm şi dansurilor medievale şi tradiționale, din diferite locuri din Europa. Vom învăța mişcările fundamentale ale comedianților, vom descoperi construcția unor personaje din teatrul medieval şi de commedia dell’arte, vom face pantomimă, vom realiza mici scenete de improvizație pe personaje, vom identifica personajele din basmele vechi şi vom studia interpretarea lor.

Toate exercițiile se vor derula sub formă de joacă, în aşa fel încât spre finalul atelierului se poate construi un spectacol care cuprinde personaje de basm sau personaje ale commediei dell’arte (Vârstele lui Arelcchino), interpretate de micii comedianţi ambulanţi.

Mihai Serghei Todor este un comediant trubadur venit din trecut. A călătorit din cetate în cetate, încearcând să aducă bucurie şi bună voie, ajutându-i pe ceilalți să descopere câte ceva despre arta comedianților.

Mihai Serghei Todor coordonează Atelierele Curții Comedianților fie la Râşnov, unde i-a indrumat pe Micii Comedianți de Rosenau, fie Atelierele din  Peregrinările Curții Comedianților în Bistrița, Oradea, Craiova, Hunedoara, Alba Iulia, Sighişoara, unde copiii au putut descoperi o altă lume.

În „călătoria” sa, a studiat arta regiei de teatru, la UNATC, de la marea maestră a regiei, doamna Cătălina Buzoianu, iar principiile Commediei dell’arte le-a deprins direct de la Giovanni Orlandi într-un stagiu în Italia şi de la Dario Fo.

Atelierul de Balet cu Jaqueline Bratu

Marți : 17.00 – vârsta curpinsă între 5-7 ani

18.00 – vârsta de la 7 ani în sus

La acest atelier, copiii învaţă să se coordoneze, să se respecte şi să colaboreze pe scenă, la fel ca în viaţa de zi cu zi. Și o fac cu bucurie, într-un spirit de prietenie şi respect reciproc. Coregrafia modelează trupuri, minţi şi suflete.

Cu o experienţă de peste 35 ani în arta baletului, Jaqueline Bratu dezvoltă copiilor, prin metode şi mijloace moderne, o postură corectă şi elegantă, flexibilitate, forţă, putere, echilibru, coordonare, ajutându-i astfel, să devină profesioniști desăvârşiți în această artă. Pe lângă dezvoltarea motricităţii, în cadrul orelor de balet, coregrafa pune în valoare abilităţile de ascultare, concentrare, luare şi asumare de decizii ale copilului tău, îl învaţă să împartă cu ceilalţi, să lucreze în echipă, să coopereze, să deţină aptitudini de lider. O atenţie sporită se acordă şi părţii emoţionale a celui mic, îndreptându-l spre frumos, prin ariile muzicale ascultate, şi mai cu seamă oferindu-i încredere în forţele proprii.

 

Atelierul de Balet Plus, cu Theodora Munteanu

Miercuri: 17.00 – vârsta curpinsă între 5-7 ani

18.00 – vârsta de la 7 ani în sus

Atelierul de Balet Plus este un mediu deschis, în care copii își pot dezvolta creativitatea. Baletul este o ocazie excelentă pentru a dobândi flexibilitate, grație si o dezvoltare armonioasă a musculaturii, alături de învățarea noțiunilor de mișcare, muzicalitate și ritm. Vom învăța despre lucrul în echipă, dansurile de ansamblu fiind potrivite în acest sens, astfel copiii devin competitivi și ambițiosi, deoarece baletul se bazează pe tehnici clare și exacte, lucruri care pot fi atinse doar prin repetiție și perseverență. Fie că este o activitate de scurtă durată, sau de ce nu, descoperirea unui talent spre o viitoare carieră, baletul completează foarte bine dezvoltarea personală.

Theodora Munteanu este balerină a Operei Comice pentru Copii. Primul contact

cu lumea dansului a fost la o vârstă fragedă, când orice era o joacă de copil. Avansând în această lume, a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” și, ulterior, a aprofundat arta dansului la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale”, Arta spectacolului – Coregrafie. Încă din timpul liceului, a început colaborarea cu Opera Comică pentru Copii, care s-a dovedit a fi locul în care a învățat cu adevărat despre scenă, despre crearea de spectacole, despre importanța colaborării și a comunicării între toate motoarele acestui teatru, atât de necesar publicului tânăr.

 

Atelierul de Artă fotografică, cu Cristina Anculete

Miercuri: 17.30 – vârsta curpinsă între 5-7 ani

18.30 – vârsta de la 7 ani în sus

La acest atelier, copiii vor învăţa să îşi folosească aparatul de fotografiat într-un mod corect şi îşi vor însuşi noţiunile tehnice necesare. Cursul presupune un joc continuu prin care cei mici vor deprinde limbajul fotografic foarte uşor. Sedinţele noastre nu înseamnă doar joc şi joacă, ci şi asimilarea unor cunoştinţe de ordin cultural. Teoria culorilor cu Goethe îl va ajuta pe copilul tău să se raporteze într-un mod diferit şi sănătos la culorile din jurul lui.

Cristina Anculete a descoperit fotografia îmbrăţisând obiectul de artă, iar astăzi i-a devenit un mod de a gândi. A urmat un curs de grafică publicitară. Are 5 albume de artă publicate şi peste 4.000 de obiecte de artă fotografiate. Urmează un curs de fotografie acreditat de Ministerul Muncii. „Fotografia mi-a dezvoltat atenţia distributivă şi atenţia detaliului, am învăţat să mă raportez sănătos la lumea înconjurătoare. Vreau să transmit bucuria acestor calităţi şi celor care sunt la început de drum”.

 

Atelierul de Flamenco, cu Lucas Molina

Joi: 17.00 – vârsta curpinsă între 7-9 ani

18.00 – vârsta de la 9 ani în sus

La acest atelier copiii învață să-și coordoneze mișcările, își dezvoltă capacitatea de a comunica prin dans, își pot exprima stările emoționale prin flamenco. Nu vor învăța doar o coregrafie, ci vor învăța să comunice cu natura, să fie liberi prin dans, se vor exprima mult mai ușor prin intermediul acestui gen muzical, care se caracterizează printr-o ritmicitate pronunțată.

Lucas Molina a studiat dansul flamenco încă din copilărie, în paralel cu studiul intrumentelor de percuție clasice și arabe. A fost în turneu cu Arabian Dance Company, dirijat de cunoscutul dansator intenațional Amir Thaleb. A absolvit Facultatea de Arte Plastice din Buenos Aires, însă pleacă în Spania, pentru a studia flamenco cu celebrul dansator Farruquito (Juan Manuel Fernandez Montoya). A participat la multe spectacole de dans și percuție în Italia, Spania, Olanda, Grecia, Turcia, Argentina, Uruguay, Bolivia și România. În prezent, locuiește în Romania, unde susține spectacole dezvoltate în conceptul „fusion”, îmbinând în mod inedit și fascinant tradiționalul flamenco cu diferite stiluri complementare, precum: jazz, soul, muzica orientală, muzica pop-dance, chiar si R’n’B. Flamenco este ritm… ritmul este ceea ce permite universului să se manifeste. Ritmul este acolo când mergi pe stradă la fiecare pas, când mănânci și duci mâna la gură, când copacii se mișcă, când păsările zboară… chiar și atunci când dormi și nu ești coștient ritmul universal există în mod constant. Acum interpretează-l, fi universul!”

 

Atelierul de Actorie, cu Andreea Corneanu

Vineri: 17.00 – vârsta curpinsă între 4-6 ani

18.00 – vârsta de la 6 ani în sus
Arta teatrală este cea mai complexă dintre arte, în care libertatea este deplină iar limitele sunt puse doar de propria imaginație. Cu ajutorul teatrului, putem experimenta situații la care nici nu visăm sau, din contră, situații care ne vor fi foarte utile în viața de zi cu zi.

Atelierul de Actorie are ca scop descoperirea unor calitați socio-sensitive și dezvoltarea spiritului de observație, a atenției, a creativității, a lucrului în echipă, a imaginației active. Prin teatru se urmărește insuflarea respectului și a plăcerii pentru eforturile depuse de copii, cât și pentru munca celor din jur.

Lucrul în echipă este un element fără de care teatrul nu poate exista, deoarece teatrul este o artă socială care s-a dezvoltat o dată cu societatea. Plăcerea de a lucra în echipă este definitorie pentru buna funcționare a atelierului de teatru.

Andreea Corneanu a dezvoltat încă de mică o pasiune pentru artă. După ce a studiat 8 ani pianul la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, a decis că îşi doreşte să descopere tainele actoriei la secţia de Arta Actorului din cadrul aceluiaşi liceu. După încheierea celor patru ani de liceu, a urmat aprofundarea studiilor teatrale în cadrul Facultăţii de Arte “Geo Saizescu” şi o frumoasă colaborare cu Teatrul Masca şi Opera Comică pentru Copii. În afară de actorie, Andreea Corneanu şi-a descoperit o nouă pasiune: lucrul cu cei mici. A dorit mult să îi poată învăța pe copii tainele actoriei, așa că a început un Master în Pedagogie Teatrală la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București. Aici a fost trainer de teatru în cadrul programului UNATC Junior şi a colaborat cu multe şcoli pentru a-i ajuta pe cei mici să se dezvolte şi să descopere împreună lumea umitoarea a teatrului.

 

Atelierul de Street Dance cu Ionuţ Picincu (Hammer)

Vineri: 17.00 – vârsta cuprinsă între 6-8 ani

18.00 – vârsta de la 8 ani în sus

La acest atelier, copiii învaţă despre muzicalitate, acrobaţii, paşii de bază ai street dance-ului și coordonarea mişcărilor.

Dansator cu 17 ani de experienţă, Ionuț Picincu a participat la mai multe producţii de teatru, videoclipuri, show-uri live şi TV. „Pentru mine, dansul este un mod de viaţă sănătos, educativ şi un stimul prin care poţi să îţi depăşeşti limitele de comunicare. Dacă aş avea şansa să mă nasc pentru a doua oară, aceeaşi cale aş alege-o. Dansul nu înseamnă doar mişcare, ci este un mijloc artistic de exprimare a unui mesaj printr-o succesiune de mişcări ritmice, variate şi expresive ale corpului, executate în ritmul muzicii”.