Program
Petrică și Lupul
Gen: Concert Lectie / Vârsta recomandată: +7 ani / Sala Mozart

După ce ne-a bucurat cu muzica sa în îndrăgitele opere “Don Pasquale” și “Hänsel și Gretel”, Ansamblul Liric revine pe scena Operei Comice pentru Copii, de această dată în spectaculosul Salon Mozart, cu o poveste simfonică gata să-i țină atât pe copii, cât și pe părinți sau bunici, cu sufletul la gură. “Petrică și Lupul” este o lecție despre joacă, prietenie și empatie. Acolo unde lupii încă trăiesc nestingheriți în apropierea oamenilor, Petrică ajunge să înțeleagă cât de importantă este prietenia dintre om și animal. Vă invităm să vă lăsați purtați de bucuria muzicii chiar în mijlocul acestei povești fermecătoare.

Una dintre primele compoziții ale lui Prokofiev, după întoarcerea lui în URSS a fost povestea lui ”Petrică și lupul”, scrisă în doar două săptămâni, în aprilie 1936 pentru un teatru de copii de la Moscova. Prokofiev a inventat povestea și a scris povestirea însuși, bazându-se pe amintirile propriei sale copilării. El a construit astfel muzica încât copiii să se familiarizeze cu instrumentele din orchestră,  fiecare personaj din poveste fiind reprezentat de un instrument diferit sau a unui grup de instrumente: Petrică de vioara,  pasărea prin flaut, rățușca  de oboi, pisica de clarinet, lupul de corn, bunicul de fagot, percuția reprezentand vânătorul.
Spectacolul  Petrica si Lupul  a avut  un succes imediat și a fost iubit de copiii din întreaga lume!
”Petrică și lupul”, prima premieră a stagiunii, va avea o atmosferă unică, în care muzica lui Prokofiev, interpretată de Ansamblul Liric, se va competa verbal cu povestea transpusă scenic de actorul Mihai Marinescu și vizual cu desenele pe nisip ale doamnei Mariana Pachis…

 

Luiza Cîrlan, flaut

Lucia Petroianu, oboi

Cristian Petrișor, clarinet

Zoltan Karpatti, fagot

Andrei Pavel, corn

Cristian Balaș, vioară

Alexandru Rogalski, percuție

cu participarea actorului Mihai Marinescu în rolul Povestitorului

cu participarea extraordinară a doamnei Mariana Pachis