Hapciu în Re Major
Gen: Opereta / Vârsta recomandată: +7 ani / Sala Mare

Opereta ‘Hapciu în RE major’, (”Mam’zelle Nitouche”) ilustrează, prin comicul de situații și dialogul spumos, debutul nepremeditat al unei eleve de pension în lumea teatrului. Tânăra Denise descoperă cu entuziasm culisele, actorii, scena și… marea dragoste!

ENG: The operetta “Sneezing in D major” reveals the unplanned debut of a boarding school student in the world of theatre. With great enthusiasm, young Denise discovers everything about the spotlight, the backstage, actors and moreover… her true love!

FR: L’opérette ’’Hapciu en Ré majeur („Mam’zelle Nitouche”) illustre, à travers le comique de situations et le dialogue étincelant, le début d’une étudiante dans le monde du théâtre. La jeune Denise découvre avec enthousiasme les coulisses, les acteurs, la scène et … le grand amour!

 

vârstă recomandată | recommended age: +7 tip | type: operetă | operetta adaptare după | inspired by: “Mam’zelle Nitouche” (F.R. Hervé)

 

CRONICĂ DE SPECTACOL

La Opera Comică pentru Copii sfârșitul de iunie a reprezentat și sfârșitul stagiunii 2016-2017. Spectacolul care a încheiat această perioadă fabuloasă a fost „Hapciu în Re Major”, o reprezentație complexă care îmbină cu succes elemente de teatru, musical, dans și voce. Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii caracterizează Hapciu în Re Major ca fiind un „un spectacol inedit, în care reprezentanți din toate profesiile teatrului se regăsesc pe scenă“.

Adaptată după „Mam’zelle Nitouche” una dintre primele operete create vreodată și-n același timp prima operetă montată pe scena Operei Comice pentru Copii, Hapciu în Re Major ilustrează debutul unei eleve de pension, Denise, în lumea teatrului. Cu regia semnată de maestrul Cristian  Mihăilescu, spectacolul prezintă o distribuție tânără și talentată din care fac parte Adrian Rădulescu în rolul lui Celestin, Virginia Stamate care o întruchipează pe frumoasa și talentata Denise, Andreea Moustache care îi dă viață Maicii Directoare, Fang Shuang în rolul Directorului, iar lista nu se oprește aici.

Hapciu în re major este un spectacol dinamic dedicat copiilor, dar și oamenilor mari. Replicile spumoase și jocul actoricesc vibrant fac din opereta în două acte un bun prilej de a petrece timp prețios în familie. Hapciu este despre curaj, despre încredere și luptă, despre visul împlinit al unei tinere fete de a cânta pe scenă.

Alice Schreiner