Taberele Urbane de Vară OCC 2022

Cui se adresează taberele de vară organizate de Opera Comică pentru Copii?

 

Roxana Pencu: Taberele Urbane OCC sunt un program complex, ajuns la a patra ediție, care se adresează copiilor cu vârste între între 7 și 12 ani, din București și nu numai.

 

Care este oferta de anul acesta pentru tabere?

Roxana Pencu: Tabăra Urbană OCC se desfășoară chiar în Grădina Operei Comice pentru Copii. 3 nopți vom dormi în corturile amenajate chiar în curtea instituției, iar ziua vom avea foarte multe activități distractive, culturale, sportive și educative. În program avem Aventura Parc, Water zone, Piscina cu bile, Trambuline, Treasure Hunt, Observatorul de stele, dar și Conduita la teatru și diverse ateliere de creație. Toate activitățile sunt însoțite de muzică bună și distracție.

 

Cum se pot înscrie copiii și cum are loc procedura de selecție?

 

Roxana Pencu: Participarea este asigurată în urma achiziționării unui bilet de pe site-ul bilete.ro, specificând perioada dorită. Singurul criteriu de selecție este dorința fiecărui copil de petrecere a timpului liber cât mai plăcut.

 

Care este noutatea față de anii precedenți?

 

Roxana Pencu: Pentru că suntem într-o instituție de spectacol, copiii vor organiza, vor crea și vor interpreta propriul lor spectacol, iar în seara de final ne vom bucura cu toții de roadele muncii lor. Vor fi sprijiniți cu recuzită și costume special pregătite pentru ei și vor afla astfel de ce este nevoie pentru a crea un spectacol. 

 

Care sunt cele mai importante trei beneficii pe care le au copiii în urma participării la taberele de vară?

 

Roxana Pencu: În primul rând, sunt mulți copii care nu au fost niciodată într-o tabără, iar aceasta din Grădina OCC este perfectă pentru acomodarea cu independența față de părinți. În al doilea rând, deși toate activitățile noastre sunt gândite ca jocuri, cei mici vor învăța foarte multe lucruri interesante despre lumea artistică. Un alt beneficiu foarte important și apreciat de către toți părinții este „cutia cu maimuțe” sau cutia în care stau telefoanele mobile și alte dispozitive electronice, pentru care nu vom avea niciun pic de timp pe durata taberei.

 

Care este principalul obiectiv pe care îl are Opera Comică în urma acestor tabere și cum măsurați atingerea lui?

 

Roxana Pencu: Principalul obiectiv este apropierea copiilor de lumea artistică în general și de Opera Comică pentru Copii în special. E normal să fie temători atunci când vin într-un loc nou, dar le promitem că ne împrietenim, învățăm împreună și, sperăm noi, creăm un viitor public cultivat și avid de artă și de cultură. Nu întâmplător toți copiii din taberele OCC au devenit spectatori fideli ai spectacolelor noastre și nu numai. Unii dintre ei au devenit chiar voluntari OCC. 

 

Care este cea mai mare satisfacție a ta, în calitate de coordonator al taberelor de vară, la finalul unei serii?

 

Roxana Pencu: La finalul fiecărei serii sunt minute întregi de îmbrățișări, uneori chiar lacrimi, pași mărunți spre ieșire, priviri peste umăr cu ochii în lacrimi și promisiuni că ne vom revedea curând. Pentru mine asta înseamnă ca ne-am făcut bine treaba și că am reușit să le dăm acestor copii o amintire frumoasă și un motiv să se întoarcă în acest loc magic.