COPII PENTRU COPII

 

Primăria Municipiului București prin Opera Comică pentru Copii organizează campania caritabilă “Copii pentru copii” în cadrul căreia se vor colecta haine și jucării, alimente neperisabile, produse de igienă și curățenie și alte obiecte pentru familiile din România afectate de cele mai recente inundații. Campania se desfășoară în perioada 01 iulie – 15 iulie, la sediul instituției de pe Calea Giulești nr. 16, iar sloganul acesteia este: Readucem împreună zâmbetele copiilor!

 

Această inițiativă demonstrează încă o dată că Opera Comică pentru Copii este o instituție de cultură care întotdeauna și-a întors privirea către astfel de situații sociale, mai puțin fericite, și s-a mobilizat să le sprijine. Dar nu le poate sprijini făra ajutorul publicului fidel!

 

Toate obiectele donate trebuie să fie noi! Acestea se pot aduce la punctul de pază al Operei Comice pentru Copii din Calea Giulești nr. 16, Sector 6, București, persoana de contact: Andreea Soare, telefon: 0740116554. Echipa OCC le va sorta și le va distribui familiilor nevoiașe. 

 

,,Niciun copil nu ar trebui să sufere de singurătate sau de  frig. Încercările prin care au trecut, încă de la începutul anului, acești copii minunați, sunt extreme. Vă invit să le așternem din nou zâmbetul pe față, împreună! O jucărie sau o hăinuță donate, vor fi apreciate mai mult de cineva obișnuit să nu primească nimic! Lansăm acest apel către generoasa noastră comunitate de spectatori, de la sediu și online, având certitudinea că, în fața naturii dezlănțuite, putem supraviețui împreună având grijă unii de alții.”, a declarat soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

 

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, este prima instituție care și-a început activitatea la sediul din Calea Giulești 16, oferind spectacole în aer liber, respectând conduita socială în vigoare pentru această perioadă, astfel încât în fiecare weekend din această vară vor fi prezentate, pe cele două scene amenajate în curtea interioară a instituției 20 de titluri diferite. De asemenea, Opera Comică pentru Copii a fost prima care a mutat activitatea în mediul online, imediat după aplicarea măsurilor de urgență, începând cu data de 10 martie 2020. De altfel, a și lansat aplicația Opera Copiilor (https://app.operacomica.ro/), unde sunt disponibile deja 30 de spectacole și zeci de emisiuni produse în exclusivitate de echipa Operei Comice pentru Copii.

Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte – lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare, precum festivaluri de vară și de iarnă, ,,Atelierele ,Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, tururile ,,În Spatele Cortinei”, ,,Escape Room”, ,,Games Room”, ,,Petrecere de ziua de naștere”, ,,Aventura Parc”, ,,Abonamente”, ,,Voluntariat”, Aplicația ,,Opera Copiilor”, ,,Căpșunariul Copiilor”, campania ,,Alo, Opera Copiilor?” , traseul ,,Madagascar” etc.