Scufița Roșie
Gen: Balet / Vârsta recomandată: +3 ani / Sala Mare

 

”Principala surpriză și o nouă provocare pentru mine este debutul ca regizor și coregraf pentru „Scufița Roșie”, baletul ce va avea premiera în luna martie. Pe parcursul ultimilor doi ani am observat că cele mai de succes spectacole susținute în Sala UnderGrant au fost cele care au avut la bază povești foarte cunoscute, întâlnite în toate mediile la care un copil are acces (desene animate, filme, cărți de colorat, jocuri), lucru care m-a îndemnat să aleg acest titlu. Avem de a face cu o poveste cu un puternic mesaj educativ și inițiatic, acela al protecției materne și al auto-protecției pe care copilul trebuie să și-o dezvolte, iar într-o lume din ce în ce mai vulnerabilă în privința spațiului și al securității private, maniera în care povestea previne copilul pe această temă este potrivită pentru completarea spectrului educației culturale și civice. În demersul de formare al exemplelor personale ale copiilor, identificarea Scufiței Roșii cu baletul (profesie îndrăgită la care aspiră foarte multe fetițe) este un mijloc prin care receptarea mesajului poveștii devine mult mai facilă. Ineditul proiectului pe care îl propun este reprezentat de caracterul deschis al finalului poveștii și de implicarea direct publicului, a copiilor, în stabilirea cursului pe care povestea trebuie să îl urmeze. Spectatorii aleg propriul erou.” (Andreea Soare)

 

FR: „La principale surprise et le nouveau défi pour moi est le début en tant que metteur en scène et chorégraphe. „Le petit chaperon rouge” est le ballet qui sera présenté au public, en novembre.

Au cours des deux dernières années, nous avons constaté que les spectacles les plus réussies dans la Salle UnderGrant étaient basées sur des histoires connues, rencontrées dans des dessins animés, des films, des livres à colorier, des jeux, ce qui m’a incité à choisir ce titre.

Une histoire avec un message fort en matière d’éducation, celle de la protection maternelle et de la protection de soi que l’enfant doit développer. L’identification „Le petit chaperon rouge” avec le ballet (une profession chère à nombreuses filles) est un moyen de faciliter la transmission du message de l’histoire.

La nouveauté du projet que je propose est le caractère ouvert de l’histoire et l’implication directe du public, des enfants. Les spectateurs choisissent leur propre héros. „(Andreea Soare)

 

Cronici:

„Scufița Roșie” în aer liber la OCC