Atelierele Bubu la Opera Comică pentru Copii (pentru 0-3 ani)
Gen: Toate / Vârsta recomandată: +14 ani / Alta Sala

Categorie de vârstă în general neglijată de organizatorii de evenimente, copiii între 0 şi 3 ani beneficiază, în premieră la Opera Comică pentru Copii (OCC), de un program educaţional complex, ce se adresează exclusiv lor, dar şi nevoilor specifice ale părinţilor. Cea mai nouă iniţiativă a OCC le oferă copiilor până în 3 ani prilejul de a explora, într-un mod relaxat, cald, jucăuş şi perfect adaptat nivelului lor cognitiv şi emoţional, o largă paletă de experienţe: emoţiile, instrumentele şi sunetele muzicale, propria creativitate, motricitatea, competenţele fizice, dar şi viziunea despre hrană şi nutriţie în general. Toate ghidate de specialişti certificaţi şi cu experienţă în domeniu.

Atelierele au durata de 50 de minute şi se desfăşoară în cele două săli dedicate din incinta Operei Comice pentru Copii, conform programului accesibil aici.  Detalii despre ateliere: 0751 186 028.

Atelierul de Educaţie Emoţională Timpurie

Având la bază un concept inovator, ce îmbină terapia prin joc cu jocurile teatrale, Atelierul de Educaţie Emoţională Timpurie îi ajută pe cei mici să îşi înţeleagă mai bine emoţiile şi să înveţe să le gestioneze mai eficient, cu ajutorul părintelui. Echipa formată dintr-un psiholog şi un actor experimentat îi poartă pe copii, cu empatie şi blândeţe, prin intermediul jocului, printr-o serie de zone emoţionale generatoare, în viaţa reală, de stres puternic la această vârstă. Activităţile şi jocurile de rol îi ajută, astfel, pe cei mici să îşi înţeleagă mai bine propriile anxietăţi, să îşi consolideze încrederea în sine, să îşi depăşească fobiile şi au ca efect o conectare mai profundă cu părintele. Toată această conştientizare emoţională, trăită deopotrivă şi de copil, şi de părinte, contribuie la dezvoltarea unei relaţii mult mai armonioase şi mai asumate între aceştia.

 

Program: în fiecare luni, marţi şi vineri: 10:30 /11:30.

Nr. maxim de copii participanţi – 12

Mai multe detalii despre atelier aici.

Atelierul de Muzică

Încă de la 24 de săptămâni de viaţă intrauterină, fătul începe să discearnă sunetele pe care le percepe. Pentru el, vocea mamei reprezintă prima muzică, iar sunetul bătăilor inimii sale, prima formulă ritmică, pe care nu o va uita niciodată. În primii trei ani de viaţă, auzul se dezvoltă uluitor, este extrem de receptiv, iar contactul constant cu muzica îl poate ajuta pe copil să şi-o însuşească mult mai intuitiv şi organic. În plus, beneficiile pe care muzica le are asupra dezvoltării emoţionale şi intelectuale a copiilor sunt recunoscute prin numeroase, acestea implicând, în afara dezvoltării unei urechi muzicale de calitate, o înţelegere mai nuanţată a limbajului sonor, dezvoltarea atenţiei, a răbdării, a memoriei, a capacităţii de exprimare emoţională, stimularea creativităţii, a motricităţii generale, dar şi a abilităţilor de comunicare verbală şi afectivă. Toate acestea se întâmplă firesc şi treptat, pe măsură ce copilul explorează, ghidat de specialiştii noştri, sunetele, cântecele, şi diferitele instrumente muzicale cu care vine în contact pe parcursul atelierelor de muzică.

Program: în fiecare miercuri: 09:30 /10:30 /11:30.

Nr. maxim de copii participanţi – 15

Mai multe detalii despre atelier aici. 

 

Atelierul Messy Creative

Vă invităm într-un spaţiu în care dăm frâu libertăţii pure. Înlăturăm regulile standard şi păşim direct în lumea creativităţii fără limite, în care haosul aparent devine un loc ofertant pentru producţii artistice. Petele de murdărie se transformă, sub îndrumarea unor pedagogi cu experienţă, în simboluri pline de semnificaţii, în surse de inspiraţie generatoare de bucurie. O experienţă stimulantă, indiferent de vârstă!

 

Program: în fiecare joi: 10:00 /11:30.

Nr. maxim de copii participanţi – 15

Mai multe detalii despre atelier aici.

 

Atelierul de Kinetoterapie pediatrică

Beneficiile kinetoterapiei pediatrice în susţinerea dezvoltării armonioase a abilităţilor motorii şi cognitive sunt demonstrate cu prisosinţă. Mişcarea ghidată de un specialist îl ajută pe cel mic să îşi formeze o postură armonioasă, să deprindă un mers corect şi să remedieze, la nevoie, deprinderi motrice defectuoase. Iar dacă toate acestea sunt îmbinate cu jocuri interactive, în care sunt implicaţi şi copilul, dar şi părintele, toată experienţa devine o oază de bunădispoziţie. Învăţarea prin joc este cea mai eficientă!

 

Nr. maxim de copii participanţi – 15

Mai multe detalii despre atelier aici. 

 

Atelierul de nutriţie şi psihonutriţie pediatrică

Suntem ceea ce mâncăm – auzim acest dicton peste tot în jurul nostru. Cuvinte cu o semnificaţie extrem de importantă pentru părinţii unui copil între 6 şi 36 de luni, etapă de dezvoltare rapidă, care pune inclusiv bazele raportării celui mic la hrană în general. Informaţiile cu privire la acest subiect ne asaltează continuu fără a fi, de multe ori, exacte şi relevante. De ce nu mănâncă cel mic? Ce îi mai pot oferi? Cât ar trebui, de fapt, să mănânce? Cu sâmburi sau fără? Risc dacă pun puţină sare? Pentru toţi părinţii interesaţi de acest subiect vast, pentru cei exasperaţi de refuzurile constante ale copilului şi pentru cei care doresc să îşi verifice cunoştinţele sau să le extindă, OCC propune o abordare inventivă. În cadrul atelierelor de nutriţie şi psihonutriţie pediatrică, informaţiile teoretice pentru părinţi sunt combinate cu jocuri dedicate celor mici, pentru că experienţa mâncatului reprezintă, în sine, un excelent prilej de învăţare. Şi înseamnă inclusiv o cale pentru o dezvoltare emoţională armonioasă. Vreţi să aflaţi cum? Vă aşteptăm!

 

Program:  joi: 10:30 / 11:30.

Nr. maxim de copii participanţi – 15

Mai multe detalii despre atelier aici.

Primul meu club de lectură

Copilăria este prin excelenţă o lume a poveştilor, magiei, a fascinaţiei pentru personajele minunate care ne formează primele reprezentări despre lume. Pe acest drum permanent ofertant, cărţile sunt un aliat pe care ne putem sprijini o viaţă întreagă. Împrietenirea cu cartea şi cu lectura în general – iată una dintre cele mai importante achiziţii interioare pentru un copil. 

Beneficiile? Dincolo de dezvoltarea limbajului, copilul îşi amplifică puterea imaginaţiei, îşi antrenează creativitatea, gândirea simbolică, dar şi logica, latura empatică, îşi potenţează abilităţile de ascultare, memorare şi comunicare. De asemenea, lectura dezvoltă capacitatea de atenţie şi concentrare, stimulează complex toate procesele mentale, îmbogăţeşte cunoaşterea şi întăreşte legătura dintre părinte şi copil.

Vino împreună cu cel mic la primul său club de lectură, pentru a intra în pielea personajelor şi a imagina, cu ajutorul jocurilor de rol, cele mai fascinante poveşti, sub ghidajul blând şi inspirat al Mădălinei Drugă.Program: luni: 11:30

 

Nr. maxim de copii participanţi – 15

Mai multe detalii despre atelier aici.

Atelierul Somn bun

Puţini părinţi cu copii până în 36 de luni se pot lăuda cu nopţi pe deplin liniştite. În general, primii trei ani de viaţă ai copilului se asortează perfect cu o pereche consistentă de cearcăne pentru părinţi. Ştim cu toţii că problema odihnei nocturne a celor mici este, în general, spinoasă, dacă nu chiar chinuitoare.  De aceea, OCC vine în sprijinul tuturor celor care caută răspunsuri la întrebări despre cum ar putea dormi mai bine propriul copil, oferind atelierul Somn bun. Aici o veţi întâlni pe Mădălina Drugă, consultant în somnul copilului şi parenting, ea însăşi mamă a două fetiţe, care vă va ghida cu răbdare şi empatie. Mădălina crede că apropierea şi conexiunea cu cel mic se construiesc prin emoţii, experienţe şi învăţare permanentă, aşa că Mădălina este cea mai potrivită pentru a vă oferi o serie de sfaturi preţioase cu ajutorul cărora propriul copil va putea să aibă un somn mai lung şi, în general, un program de odihnă adecvat vârstei.

Program: luni: 11:30

Nr. maxim de copii participanţi – 15

Mai multe detalii despre atelier aici.