O nouă poveste celebră la Opera Comică pentru Copii: premiera „Carmen și Toreadorul”

„Carmen și toreadorul”, după faimoasa „Carmen” a lui G. Bizet, se joacă în premieră la Opera Comică pentru Copii pe 25 și 26 septembrie. Opera este adaptată pe înțelesul copiilor de maestrul Cristian Mihăilescu, regizorul celor mai iubite opere de la OCC, care a acceptat provocarea unei noi premiere, o operă extrem de cunoscută în întreaga lume, cu o poveste captivantă și cu o muzică uimitoare. Șase reprezentații își așteaptă publicul, familii cu copii de toate vârstele, pe 25 – 26 septembrie, 02 – 03 și 09 – 10 octombrie. 

 

Opera „Carmen” este astăzi una dintre cele mai cunoscute opere, jucată în întreaga lume, iar muzica lui Bizet este cea mai iubită din toate timpurile.

 

Îndrăgitul regizor de producții pentru copii, maestrul Cristian Mihăilescu vrea să ofere și celor mici bucuria de a asculta celebrele arii din „Carmen”, așa că, alături de echipa sa și de artiștii Operei Comice pentru Copii creează o nouă poveste care să cuprindă personajele acestei opere: frumoasa Carmen, îndrăgostitul Don Jose și curajosul toreador Escamillo. Cu toții vin pe scena Operei Comice pentru Copii începând cu data de 25 septembrie și ne transportă în atmosfera unei coride, în tensiunea alertă a pasiunii cântului și dansului spaniol. Se anunță o experiență unică, un spectacol plin de culoare și efecte speciale. 

 

„<<Carmen>>, alături de <<La Traviata>> este cea mai cântată operă din lume. Nu există scenă lirică pe afișul căreia să nu figureze, foarte des, această capodoperă. Arii precum <<Habanera>> sau <<Aria Toreadorului>> sunt fredonate peste tot în lume, inclusiv de cei care n-au călcat încă într-o sală de spectacole – sunt, cum am spune astăzi, adevărate hituri.

 

Tocmai de aceea, regizorul Cristian Mihăilescu ne propune, în premieră, adaptarea pentru copii a acestei celebre creații pentru oameni mari, care, la Opera Comică pentru Copii, devine <<Carmen și Toreadorul>>. Pentru că și Toreadorul este important, nu-i așa?

 

<<Carmen>> este o poveste despre îndrăzneală, fantezie și tandrețe – atribute ce n-ar trebui să lipsească dintr-o copilărie fericită. Iar dacă ținem cont de faptul că numele Carmen înseamnă <<cântec>>, atunci nu putem decât să ne lăsăm învăluiți de muzica lui Bizet și să trăim alături de eroina poveștii toate peripețiile imaginate de compozitor și de regizor. Și toate acestea, în interpretarea unei distribuții de excepție și într-un cadru scenic de vis” – a declarat Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii. 

 

Biletele pentru toate cele șase reprezentații programate începând cu data de 25 septembrie sunt disponibile pe site-ul bilete.ro.

 

În plus, concertul lecție „Viața lui Mozart” se joacă din nou pe 18 și 19 septembrie, în Salonul Mozart, cei mici continuând să fie atrași de impresionanta viață a compozitorului. Programul complet de spectacole poate fi consultat pe site-ul www.operacomica.ro

 

Bebe Fest OCC continuă 

 

Weekendul acesta, pe 18 și 19 septembrie continuă Bebe Fest OCC, primul festival dedicat părinților cu bebeluși sau viitorilor părinți. În cadrul Bebe Fest sunt organizate spații de vânzare pentru expozanți, concursuri amuzante pentru întreaga familie, cursuri și ateliere pentru părinți și viitori părinți, zone de alăptare, ateliere muzicale, art therapy și multe alte activități interactive și atractive. Intrarea este liberă, iar participarea la workshopuri se face pe bază de înscriere prealabilă, completând formularul disponibil pe site-ul evenimentului: https://bebefest.ro/workshop.

 

De asemenea, Curtea OCC cu activități pentru toate vârstele rămâne deschisă weekend de weekend. Aventura Parc, trambuline, labirint, piscină cu bile, traseu cu mașinute, ateliere de creație și jocuri îi așteaptă pe cei mici la distracție. 

 

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip, a primit anul acesta Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis. Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau telefon la 0745 45 56 45.