Spectacolele Operei Comice pentru Copii se văd la Teatru la Cinema

 

Începând din 3 aprilie spectacolele Operei Comice pentru Copii se vor putea vedea pe marile ecrane. Anunțul parteneriatului dintre Opera Comică pentru Copii și Teatru la Cinema coincide cu lansarea noilor soluții prin care Teatru la Cinema își propune să răspundă adecvat nevoilor publicului larg și ale producătorilor de conținut, teatre de stat și independente, mai ales în contextul actual.

Teatru la Cinema are plăcerea să anunțe în premieră parteneriatul pe care l-a încheiat cu prestigioasa instituție culturală Opera Comică pentru Copii (OCC). Două zile pe săptămână, sâmbăta și duminica, de la ora 1100, marile producții ale OCC – spectacole pentru copii de operă, operetă, balet, musical sau teatru muzical – vor fi proiectate în cinematografe. Pentru început, orașele în care spectatorii pot vedea proiecțiile spectacolelor OCC pe marile ecrane sunt Buzău și Focșani.

Primele două proiecții sub marca Opera Comică pentru Copii vor fi cele ale spectacolelor „Pinocchio” și „Micuța Dorothy”. Ele vor putea fi urmărite la Happy Cinema, Galleria Mall Buzău și Happy Cinema, Focșani Mall, sâmbătă 3 aprilie, de la ora 1100, respectiv duminică 4 aprilie, de la ora 1100. Biletele pot fi cumpărate începând de astăzi pe platforma teatrulacinema.ro.

În cazul în care ar fi permis accesul spectatorilor în cinematografe, spectacolele OCC ar putea fi proiectate pe marile ecrane, simultan, la nivel național, în cinematografele din marile orașe. Însă chiar și în condițiile actuale, oricine își poate da întâlnire cu artiștii OCC. În ziua proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil și online, pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema, indiferent că sunt români aflați în țară sau în străinătate. Singura condiție pentru a vedea un spectacol de teatru din confortul propriei locuințe va fi existența unei conexiuni la internet”, afirmă Mihai Penișoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, OCC îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare. Instituția are în palmaresul său o colecție impresionantă de premii internaționale.

Parteneriatul dintre Opera Comică pentru Copii și Teatru la Cinema face posibil accesul la spectacole de o calitate excepțională, înregistrate la nivel profesionist, pentru publicul care își dorește experiența unei interacțiuni sociale legată de actul artistic, dar care nu poate fi prezent în sălile de spectacol ale instituțiilor de teatru. Este un parteneriat pe termen lung, prin care ne dorim o distribuție la nivel național”, a precizat Felicia Filip, director general al OCC.

Lansat pe 16 ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, un produs cultural care a avut inițial ca obiectiv punerea în scenă a unor spectacole de teatru LIVE în spațiul neconvențional al cinematografelor situate în centrele comerciale din București și din țară. În contextul pandemiei care a afectat industria de spectacole și pe producătorii de conținut, Teatru la Cinema își repoziționează activitatea prin proiectarea de spectacole de teatru pe marile ecrane, la nivel național. Totodată Teatru la Cinema a lansat și propria platformă de streaming online, scenatv.ro, prin care oferă producții românești de teatru, operă, balet și film.

Planurile de viitor ale companiei, care vizează cele două noi linii de business, includ creșterea numărului de proiecții pe marile ecrane și în cinematografele din orașele mai mici și transformarea scenatv.ro în cel mai important spațiu cultural virtual de producții românești destinate românilor de pretutindeni.

Suntem încântați de faptul că nume sonore din rândul producătorilor de conținut românesc de calitate se alătură demersului nostru de a «democratiza» accesul la actul de cultură de înaltă ținută prin proiectarea spectacolelor de operă, operetă și teatru pe marile ecrane. Același succes l-a îregistrat deja și scenatv.ro care a adus alături de ea, pe lângă instituții teatrale de prestigiu și case de producție care au în portofoliul lor filme românești câștigătoare a unor premii la festivalurile internaționale”, explică Mihai Penișoară.

Printre orașele vizate pentru proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane odată cu relaxarea, fie și parțială, a constrângerilor actuale sunt: București, Arad, Alexandria, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Buzău, Brăila, Bistrița, Botoșani, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea,Vaslui.

Pentru detalii suplimentare sau pentru a răspunde eventualelor dumneavoastră întrebări vă stăm cu plăcere la dispoziție. Persoană de contact: Nicoleta Puiu, telefon: 0766 917 688, email: nicoleta@bestcommunities.ro.