Vara aceasta, copiii pleacă în vacanță la operă!

Opera Comică pentru Copii, cea mai căutată destinație exotică de vacanță pentru cei mici, anul acesta! Cine-ar fi crezut că doar la doi pași de casă poate să existe o destinație inedită de vacanță numai și numai pentru copii? Ei bine, în sectorul 6 din București, mai precis pe Calea Giulești, la numărul 16, se deschide de câțiva ani, în miez de vară, o tabără urbană în curtea Operei Comice pentru Copii. Tineri aventurieri între 7 și 12 ani petrec, ca în povești, trei zile și trei nopți la cort, în curtea teatrului. Au parte însă de o experiență unică, deoarece fac cunoștință cu artiști și se implică în activități de creație, sportive și educative, participă la ateliere și la jocuri care le stimulează inteligența și imaginația. Pe lângă numeroasele activități organizate special pentru ei, în regim all inclusive, mini-vacanța la Opera Comică pentru Copii (OCC) conține câte ceva din toate atracțiile dorite vara de turiști. De ce să mai mergi la mare să te răcorești când poți participa la o bălăceală, mai bine spus stropitoreală ca la carte în Water Zone, unde au loc lupte cu pistoale cu apă? De ce să te apuci de urcușuri periculoase pe munte când la OCC  ai Aventura Parc unde, sub supravegherea unui personal specializat, escaladezi în voie și treci de obstacole ca un erou din povești?

În tabăra Operei Comice pentru Copii distracția nu încetează niciodată. Pe lângă jocuri, mici concursuri, probe educative și sportive, copiii au ocazia să creeze și să interpreteze un spectacol propriu, iar noaptea, înainte de culcare, pot urmări corpurile cerești la „Observatorul de stele”.

Majoritatea activităților din tabăra OCC sunt construite în vederea apropierii copiilor de lumea artei, de cea a spectacolului în special, încurajându-i să-și dezvolte aptitudinile și interesul în această zonă. Aflând într-un mod distractiv mai multe informații despre teatru, muzică, dans ei vor fi atrași să cunoască mai mult, să recunoască calitatea într-o formă de artă, vor fi încurajați spre lectură, spre vizionarea de spectacole și filme de artă, spre audiția de concerte de muzică clasică și alte asemenea activități care să-i îmbogățească spiritual.

Prin toate evenimentele pe care le organizează, pe lângă producțiile sale, Opera Comică pentru Copii are ca principal obiectiv să prezinte copiilor un supliment educațional, alternativ la formele clasice, care îmbină activități distractive cu informație, cu stimulare senzorială și emoțională în condiții care încurajează integrarea socială. În concluzie, o tabără cu jocuri în care ne distrăm, învățăm, ne cunoaștem, în siguranță, aproape de casă, într-o lume a poveștilor, la operă!

 

 

Taberele urbane de vară OCC – detalii suplimentare la 0751.261.479.