Basme cu Cai, un nou concept îndrăzneț la OCC

Iarna, chiar dacă prevestește cea mai frumoasă perioadă a anului, lansează totodată o provocare dificilă în schimbul acestor bucurii. Frigul face ca cele mai multe activități obișnuite să pară desprinse dintr-un antrenament cardio, iar gheața transformă orice bulevard într-o scenă de acrobați neîndemânatici. Un tablou nici pe departe prietenos, așa-i?  

Cu toate astea, nimeni nu și-ar putea închipui un Crăciun ideal fără magia unui oraș îmbrăcat în straie albe de sărbătoare. Pătura cu Moș Crăciun și ciocolata fierbinte cu bezele sunt doar doua dintre simbolurile care fac din aceste momente petrecute în familie o adevărată sărbătoare! Și astfel, frigul de afară devine doar un frate mai morocănos al râsului din casă, ci nu inamicul voii bune.  

Cu ocazia asta, pentru a-i încuraja atât pe cei mici, cât și pe cei mari să se bucure de toate fenomenele unice ale naturii, Opera Comică pentru Copii găzduiește, în premieră, Basme cu Cai! Acest concept fermecător a fost creat de renumitul cascador român Vali Vasilescu și aduce în atenția publicului o mulțime de povești bazate pe istoria, legendele și datinile poporului român și nu numai! Grădina OCC este locul unde povestea Zăpezii și a vântului de iarnă, Crivățul, va lua forma unor momente artistice de care nu ai cum să nu te îndrăgostești! Cele două elemente ale naturii se împletesc într-un cadru special gândit pentru acest tip de spectacol îndrăzneț și creează o imagine unică!  

Basme cu Cai aduce acțiunea văzută în sălile de cinema aproape de spectatorii curioși și dornici să descopere tainele celor mai de succes producții de la Hollywood. Vali Vasilescu, alături de echipa lui de tineri actori, cascadori și tehnicieni ai cinematografiei române, reușește să aducă motive de veselie și uimire cu prilejul fiecărui spectacol din cadrul proiectului său. Pornind de la scenariile scrise de către el, poveștile prind contur sub coordonarea lui fermă, demnă de scenele fantastice din filmele cu super-eroi! Până și cele mai dificile mișcări se transformă în coregrafii ingenioase, executate cu ajutorul căluților săi talentați! 

Dacă vrei să vezi cum natura devine cel mai bun prieten al omului și îți dorești să cunoști măcar o parte din lumea fascinantă a cascadoriei de film, te așteptăm de pe 15 pe 23 decembrie la Opera Comică pentru Copii! Timp de 30 de minute, vei intra pe un tărâm plin de surprize, în care totul stă sub semnul curajului! Micuții dornici de adrenalină își vor descoperi aici noi pasiuni și vor înțelege mai bine legătura dintre om și prietenul său din vremuri apuse, calul. Aceste animale impunătoare prin forță și aspect regal, calități pe care le expun la prima întâlnire, se dovedesc a fi, de fapt, unele dintre cele mai blânde și jucăușe ființe care au existat vreodată!  

Bilete la reprezentațiile Basme cu Cai din cadrul Târgului „Poveste de Crăciun” sunt disponibile în rețeaua bilete.ro. Pentru a te asigura că cel mic găsește un loc avantajos și se bucură din plin de experiență, te sfătuim să ajungi cu puțin timp înainte de începerea spectacolului. Iar dacă ajungi mai devreme și vrei să ni te alături distracției, nu uita că atracțiile principale ale târgului sunt gata să îți ofere o seară specială în familie! Și uite așa, poți transforma frigul năzdrăvan în cel mai bun aliat în petrecerea ta de Crăciun! 

La OCC, basmele și realitatea se contopesc atunci când te distrezi alături de cei dragi! 

un articol de Amalia Tănase