Matilda, surpriza primăverii 2024 la OCC 

„Matilda”, una dintre cele mai premiate și îndrăgite producții de pe Broadway, vine în România, pe scena Operei Comice pentru Copii!  

Stagiunea 2023/2024 aduce, în cadrul Operei Comice pentru Copii, o mulțime de motive de bucurie, atât în rândul celor mici, cât și al adulților. „Matilda”, poveste fetiței cu puteri supranaturale care luptă împotriva unei lumi dezumanizate, se întoarce pe scena OCC în primăvara anului 2024!  

Musicalul „Matilda”, renumit peste oceane pentru inovația și ideile sale provocatoare, este o lecție de curaj și asumare pentru fiecare dintre noi! Povestea se concentrează pe experiența de viață a unei fetițe cu puteri telekinetice, pe numele ei Matilda, care prin inteligență reușește să își câștige libertatea, în fața unor părinți lipsiți de orice dram de iubire. Matilda este o un copil deosebit, care de la o vârstă fragedă dezvoltă dragostea pentru citit. Parcursul ei de autocunoaștere și explorare a lumii din jur este unul anevoios, întrucât părinții ei i se opun cu vehemență. Relația cu tatăl și mama ei se complică în moduri dureroase, astfel încât părinții devin, în cel mai scurt timp, cel mai aprig dușman al unui copil înzestrat. La școală, Matilda se confruntă cu aceleași probleme ca și acasă: oamenii nu îi înțeleg apetența pentru cultură și povești fantastice, ba chiar o consideră „prea diferită” pentru a se putea integra în societate. În fața tuturor acestor abuzuri verbale și emoționale, Matilda rămâne ancorată în lumea ei plină de speranță.  

Pe întreg parcursul poveștii, fetița își concentrează energia asupra oamenilor buni din viața ei și reușește să dezvolte puteri telekinetice, pe care le va folosi pentru a scăpa din situații dificile și pentru a le oferi celor din jur o lecție de neuitat: esențele tari se țin în sticluțe mici! La doar cinci ani, Matilda devine un simbol al valorilor umane, un model pentru toți cei care participă la formarea unei lumi mai bune! Spiritul ei jucăuș, discursul protestatar (chiar dacă, de cele mai multe ori, el e lipsit de cuvinte și este prezent doar prin acțiunile ei dinamice) și rezolvările istețe pe care le găsește în toate momentele cheie ale poveștii sunt doar câteva dintre trăsăturile care fac din Matilda un exemplu pentru fiecare. Personajul fetiței îi învață pe toți cei care vor să o cunoască faptul că revolta nu trebuie să fie mereu violentă. Ea poate să apară sub orice formă, în special prin artă și inteligență! 

Spectacolul „Matilda” de la Opera Comică pentru Copii, în regia lui Emil Pantelimon, își dorește să aducă împreună copii și părinți, realitate și fantastic, muzică și dans; toate sub bolta unei povești incredibile! Artiști de toate vârstele, cei mai talentați copii și adulți ai teatrului, își vor uni forțele pentru a aduce în fața spectatorilor una dintre cele mai emoționante povești despre adevăr și dreptate. Musicalul „Matilda”, bazat pe cartea autorului britanic Roald Dahl, este prezentat sub licență Music Theatre International (MTI) și aduce pe scena românească melodiile vibrante semnate de Tim Minchin. Colorat, îndrăzneț și plin de umor, „Matilda” se înscrie în categoria celor mai importante experiențe artistice din lume.  

Opera Comică pentru Copii pregătește deja surprizele pentru anul viitor, iar luna mai se prevestește a fi una dintre cele mai încântătoare perioade ale anului! Musicalul „Matilda” se apropie, în pași alerți, de micuții spectatori! În curând, povestea ei va prinde viață sub privirile curioase ale celor mici, în Sala Mare a OCC, într-un cadru cât se poate de cald și prietenos! 

Pentru a fi la curent cu cele mai noi știri despre evenimentele stagiunii curente, urmăriți site-ul OCC și paginile de socializare ale Operei Comice pentru Copii! Bilete și abonamente la spectacolele și evenimentele OCC pot fi găsite pe site-ul nostru www.operacomica.ro 

 Vă așteptăm cu nerăbdare la musicalul „Matilda”, să ne bucurăm împreună de momentele importante și descoperirile din viața micuților! 

 

 

un articol de Amalia Tănase