O stagiune de vise magice la Opera Comică pentru Copii

Haideți să vorbim despre Imaginație! Sau despre mirajul unei povești bine spuse ori puse în scenă. Luați-vă copiii de mână și veniți să vă regăsiți în povești fără vârstă, acolo unde totul e fabulos și posibil. O lume în care ai voie, tu, matur, să te temi de balauri și vrăjitoare rele, dar poți să trăiești și libertatea curată de-a te bucura de zâne bune și întâmplări curajoase, cu final fericit, de fiecare dată.

Cât despre copilul tău… are la dispoziție peste 400 de spectacole de operă, operetă, teatru, balet, pantomimă, musicaluri, povești simfonice și spectacole interactive, care-l vor desprinde de cotidian și-l vor duce într-o lume magică, unde imposibilul devine posibil.

În perioada septembrie 2017 – iunie 2018, cei mici vor putea vedea, pe cele trei scene ale Operei Comice pentru Copii, 50 de spectacole diferite, dintre care 16 producții în premieră.

Stați să vedeți! Avem așa:

În Sala Mare, în premieră, vin personajele baletului “Lumea Păpușilor”, adaptare după “Coppelia”, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș. Se va întâmpla în septembrie. Tot aici, din noiembrie în aprilie, alte 4 premiere vor fi puse în scenă: spectacolele de operetă “Noapte la Veneția” și “Crai Nou”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, musicalul “Cartea Junglei”, regizat de Antoaneta Cojocaru, și baletul “Albă ca Zăpada”, în regia și coregrafia lui Mihai Babușka.

Salonul Mozart este pregătit să găzduiască alte 5 producții noi, spectacole interactive: “Orchestra lui Nino” și “Cu Nino în România”, în regia Irinei Slate, spectacolele de operă “Arlechino și Colombina” și “Colombina se întoarce”, în regia Irinei Furdui. În plus, avem și trei spectacole interactiv de muzică medievală, prezentate de trupa Truverii.

La Sala UnderGrant, copiii îi vor întâlni, în premieră, pe Bastien și Bastienne din opera cu același nume, realizată de Irina Crăiță Mândra și Bianca și Sabina Veșteman, premiată în cadrul Concursului de proiecte “Stagiunea UnderGrant”. Lunile octombrie și noiembrie aduc pe scena Sălii UnderGrant baletul “Mirandolina”, în regia lui Mihai Babușka și spectacolul de teatru cu marionete “Onix sub Cerul Liber” – al doilea câștigător al “Stagiunii UnderGrant”, realizat de Ana Crăciun Lambru și Ioana Denisa Petre. În februarie, cei mici vor face cunoștință cu marele Caragiale, în spectacolul de teatru omonim, regizat de Gabriela Dumitru.

Cât despre producțiile deja cunoscute și îndrăgite de spectatorii noștri fideli, pe parcursul întregii stagiuni, vom relua operele “Flautul Fermecat”, “Hänsel și Gretel”, “Don Pasquale” și “Răpirea din Serai”, spectacolele de balet “Prințul Crab”, “Frumoasa Vasilisa”, “Spărgătorul de Nuci”, “Fetița cu Chibrituri”, “Pinocchio”, “Cenușăreasa”, “Jack și Vrejul de Fasole” și “Don Quijote”, musicalurile “Micuța Dorothy” și “Peter Pan”, toate la Sala Mare. Salonul Mozart readuce în fața micilor spectatori mult apreciatele spectacole de operă “Nino Arlechino” și “Directorul de Teatru”, poveștile simfonice “Petrică și Lupul” și “Viața lui Mozart” și spectacolele interactive “Cu Nino la Londra”, “Salonul de Musical”, “Salonul de Percuție” și “Salonul de Balet”. La Sala UnderGrant, vă propunem o reîntâlnire cu “Trilogia Creangă 180”, lansată în stagiunea trecută, în regia Gabrielei Dumitru, mai exact, musicalurile “Punguța cu Doi Bani”, “Ivan Turbincă” și “Harap Alb”.

 

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori.

Așadar, nu puneți de-o parte nevoia de mirare, de uimire și încântare după care tânjește, deseori, copilul din noi și, mai ales, nu privați copiii de magia unui spectacol total al bucuriei de a trăi poveștile, un puzzle cu multe alte spectacole. Și asta, pentru că, iată: „Copilăria este lumea miracolului și a magiei. Ea se termină în momentul în care lucrurile încetează să mai fie uluitoare.” – Eugen Ionescu

 

Biroul de presă,

Opera Comică pentru Copii

12 septembrie 2017