PREMIERĂ ”Răpirea din Serai”

Răpirea din Serai

operă de Wolfgang Amadeus Mozart

60 min, +7 ani

Regia: Cristian Mihăilescu

Scenografia: Bogdana Pascal

Conducerea muzicală: Gheorghe Iliuță

Coregrafia: Daniel Manea

 

Felicia Filip, director Opera Comică pentru Copii:

”Fără îndoială, prima creație din istorie care se intitulează “Răpirea din Serai” nu este… carpeta de perete, atât de cunoscută românilor, ci opera lui W.A. Mozart, care a avut premiera absolută pe 16 iulie 1782, la “Teatrul Național” din Viena. De atunci, a făcut înconjurul lumii, astăzi fiind nelipsită din repertoriul marilor scene de operăl.

“Răpirea din Serai” este o poveste despre iubire și actele de curaj, dar și de mărinimie pe care aceasta le inspiră. Demnitatea frumoasei Konstanze își găsește asemănare în devotamentul lui Belmonte, dar și în generozitatea lui Selim Pașa, care, în loc să pedepsească dragostea, o răsplătește cu libertatea. Ce gest mărinimos!

Vă invit să descoperim împreună această nestemată, pe care ne-a dăruit-o Mozart, “Soarele muzicii”!

 

 

Cristian Mihăilescu, regizor:

“<<Răpirea din Serai>> este un spectacol al bucuriei, o poveste care să transforme fiecare spectator, indiferent de vârstă, într-un copil. Decoruri luminoase, costume somptuoase şi o interpretare pe măsură, vor încerca să fie la înălţimea acestei bijuterii frumoase a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Orchestra şi scena îşi vor da mâna pentru a învălui cu sunete și imagini de vis un public dornic de frumos.